ADVERTISEMENT

Elon Musk nu mai e la conducerea Twitter. Miliardarul a anunţat că a angajat o femeie în funcția de director general

Elon Musk
Elon Musk

Elon Musk a anunţat joi pe Twitter că a angajat o femeie pentru a-l înlocui în funcția de director general al platformei, precizând totodată că el va păstra controlul asupra reţelei de socializare, relatează AFP.

Citește și: Momentul în care fiul lui Elon Musk urcă pe scenă lângă tatăl său la un eveniment din Miami. Miliardarul a radiat de mândrie

„Sunt încântat să anunţ că am angajat o nouă directoare generală pentru X/Twitter. Ea va începe în aproximativ şase săptămâni!”, a scris pe Twitter miliardarul, care a cumpărat compania la sfârşitul lunii octombrie anul trecut şi a redenumit-o luna trecută „X Corp”.

„Voi deveni preşedinte executiv al consiliului de administrație şi director de tehnologie, pentru a supraveghea produsele, software-ul şi operațiunile”, a adăugat el.

Patronul Tesla şi SpaceX făcuse un sondaj în decembrie pentru a-i întreba pe utilizatorii Twitter dacă ar trebui sau nu să părăsească conducerea platformei, potrivit Agerpres.

Aproximativ 17 milioane de internauți şi-au exprimat opinia, dintre care 57% s-au declarat în favoarea plecării sale.

Citește și: Ce planuri are Elon Musk pentru planeta noastră. Cel mai bogat om din lume a schițat un viitor durabil pentru următoarele generații

Elon Musk a anunţat ulterior pe Twitter că plănuiește să renunţe la funcţie imediat ce va „găsit pe cineva suficient de nebun” pentru a-i succeda.

Antreprenorul a făcut numeroase schimbări în compania californiană, cu mai multe valuri de concedieri care i-au redus echipele la minim. El a permis apoi revenirea pe platformă a unor personalităţi controversate, cândva interzise pe reţea pentru încălcarea regulilor, şi a lansat un abonament plătit pentru servicii care anterior erau gratuite.

Te-ar putea interesa și