Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Podcast-ului. Cum a schimbat internetul interviurile tradiționale

Ziua Internațională a Podcast-ului/ Pexels
Ziua Internațională a Podcast-ului/ Pexels

Internetul a ajuns să schimbe cam tot ceea ce se petrece astăzi în lume, prin faptul că, totul depinde de tehnologie, de internet, fie că, vorbim de transmiterea unei informații printr-un mod scris sau printr-un videoclip. Nici măcar radio-ul nu a scăpat de atingerea internetului, și vorbim aici de, radioul cu rol de difuzare, care a devenit foarte popular, cât și cel local, al cărui sens s-a schimbat cu totul.

Ieșind cu totul din această categorie de tipuri de radio, emisiunile radio, dar, mai ales, discuțiile la radio sau serialele au adus o nouă modă și o nouă interpretare a acestui mod de exprimare a ideilor. Ziua Internațională a Podcast-ului celebrează această inovație în lume și tot ceea ce s-a schimbat pe parcursul tehnologizării.

Istoria zilei internaționale a podcast-ului

Să începem prin a explica ce anume semnifică un podcast. Un podcast este, de fapt, un show într-o anumită măsură serializat, care se aseamănă foarte tare cu o emisiune la radio. Este realizat într-un format descărcabil pe diferite site-uri și aplicații accesibile oriunde, adică, pe orice site, dar doar cu accesul dumneavoastră la internet. Această zi internațională a podcast-ului se sărbătorește pe data de 30 septembrie, a fiecărui an. Bine, acest lucru depinde și de fiecare țară, în ce zi dorește să o celebreze sau dacă intenționează să o celebreze.

Citește și: Ziua Internațională a Întrebărilor Stupide. De ce considerăm unele întrebări lipsite de inspirație

Există mii sau milioane de podcast-uri ușor de accesat, din orice gen sau domeniu. Aceste podcast-uri tind să fie mai puțin urmărite decât stațiile mari de radio, dar este bine de menționat că acestea sunt foarte targetate de o anumită audiență, una specifică, potrivit dayoftheyear.com.

Îți dorești un podcast horror? Poți să te bucuri de cele de genul „The Black Topes” sau „Tonis”, unde există emisiuni de categoria SF, emisiuni Zombie (We’re alive!, care este una dintre favoritele mele), până și emisiuni care vorbesc despre mitologie (Lore). Poți sta liniștit, deoarece există podcast-uri pentru orice domeniu pe care ți-l dorești, de la grădinărit, repararea mașinilor, vânătoare, programarea de calculatoare la știri despre evenimente recente. Aceasta este intenția și splendoarea unui podcast, mai exact, se referă la un anumit grup, la o anume audiență.

Cum să celebrezi ziua internațională a podcast-ului

Ziua internațională a podcast-ului este o oportunitate de a pătrunde în lumea interesantă a acestui domeniu și de a te bucura de ceea ce îți poate oferi aceasta. Navighează și descoperă-l pe favoritul tău sau genul tău favorit din filme, radio, sau emisiuni TV, și sigur o să găsești unul care îți va plăcea. Cu siguranță, îți va trezi interesul!

Citește și: Evenimente care au loc în România toamna aceasta

Nu există limite, iar dacă vei găsi ceva ce îți va face cu ochiul sau dacă îți va plăcea ce auzi, vei putea intra și tu în această lume a podcast-ului sau poți să îți creezi tu una dintre acestea. Cine știe, poate tu vei fi următorul mare nume din istoria web-ului.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite