Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Emoji-urilor. Pe tine care emoticon te reprezintă?

Ziua Internațională a Emoji-urilor
Ziua Internațională a Emoji-urilor

Emoji-urile fac parte atât de mult din viața noastră în ultimul timp încât nu ne-am putea imagina cum ar fi comunicarea fără acestea. Și pentru că sunt atât de importante, emoticoanele au propria lor zi internațională în care sunt sărbătorite!

Ziua Internațională a Emoji-urilor. Istoria emoticoanelor

Emoji-urile au fost folosite încă de la începutul internetului pentru a transmite emoții în mediul scris. Pe măsură ce tehnologia a avansat, la fel s-a întâmplat și cu emoticoanele. Aceastea s-au transformat în chipuri și simboluri animate cu drepturi depline, putând înlocui lejer expresii sau momente în discuțiile cu prietenii. E clar că acum, viața noastră nu ar mai putea fi deloc aceeași fără a avea aceste emoji-uri care să ne ajutăm să transmitem atât de bine emoțiile prin mesajele scrise.

Ziua Mondială a Emoticoanelor (World Emoji Day) a fost introdusă în anul 2014. Aceasta fiind „opera” lui Jeremy Burge, fondatorul Emojipedia, și este sărbătorită în fiecare an pe data de 17 iulie. Această zi a fost organizată ca o sărbătoare a emoticoanelor, uneltele care reușesc să transmită emoțiile prin text. Mai mult, această zi te încurajează să fii excepțional de emotiv. Până la urmă, întotdeauna va fi plăcut acel moment când îi spui cuiva ce simți tu, iar dacă poți transmite asta și prin scris, este genial nu?

Citește și: Ziua Internațională a Bancurilor. Cum putem transforma râsul în terapie

Ziua Emoji-urilor a fost organizată ca o sărbătoare a emoticoanelor, o expresie textuală a emoției care a apărut în vremurile vechi ale telefoanelor mobile japoneze. De acolo, aceste afișări pictografice ale emoției au explodat în utilizare la nivel mondial. Cuvântul „emoji” este derivat din cuvintele japoneze e (pentru imagine) și moji (pentru caracter), aparent conexiunea cu cuvintele emoție și emoticon este pur și simplu întâmplătoare!

Companii precum NTT DoCoMo și Vodafone au creat mai întâi personajele grafice (deși Vodafone era Softbank Mobile la acea vreme). În cele din urmă, în 2000, a fost lansată, în lume, o bibliotecă de peste 1000 de emoticoane și de atunci a fost îmbunătățită continuu. Acum emoji-urile pot fi găsite pe orice dispozitiv imaginabil și într-o listă în continuă creștere de teme, de stiluri și personaje. Exprimarea ta nu a fost niciodată mai ușoară!

Ziua Internațională a Emoji-urilor onorează data afișată pe Emoji Calendar iOS și are chiar și un imn!

Nu e amuzant cum istoria se reîntoarce? Dacă cu mult timp în urmă lumea comunica prin imagini, asta înainte ca alfabetul să fie dezvoltat, se pare că acum, în epoca modernă, comunicarea prin imagini s-a întors și e un mod uimitor de a împărtăși ceea ce simți cu persoanele cu care comunici.

Ziua Internațională a Emoji-urilor. Cum să sărbătorim ziua emoticoanelor

Ziua Internațională a Emoji-urilor a fost foarte bine primită în rândul sărbătorilor anuale. Utilizatorii s-au bucurat că pot sărbătorii ceea ce ei numesc „unealtă specială” în conversațiile lor din ultimii ani.

Aceasta sărbătoare oferă oportunități nelimitate de creativitate și te poți bucura de ea în orice mod vrei tu. Cu o gamă largă de emoji disponibile astăzi, poți spune povești întregi în pictograme, fără a utiliza un singur cuvânt. Poți sărbători Ziua Internațională a Emoji-urilor folosind toate imaginile animate pe care le folosești împreună cu prietenul sau prietenii tăi.

Citește și: Ziua Internațională a Stângacilor. Ce spune despre tine faptul că folosești mai mult mâna stângă

De Ziua Internațională a Emoji-urilor umple lumea cu aceste mici imagini care reprezintă orice și lasă-ți emoțiile să vorbească pentru tine!

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite