Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

LIVE UPDATE Lansarea iPhone 14, Apple Watch Series 8 și AirPods Pro

Iphone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max

UPDATE 21:31 – iPhone 14 Pro va avea o nouă cameră de 48 MP, cu un „senzor quad-pixel”. Apple spune că este cu 65% mai mare decât iPhone 13 Pro și are o distanță de focalizare de 24 mm. Fotografia se va adapta modului în care o faceți. Camera principală este de două ori mai bună la fotografii cu lumină scăzută. „Puteți face fotografii uimitoare în toate condițiile de iluminare”, spune Apple.

De asemenea, Apple va permite oamenilor să filmeze la 48mp folosind un nou „Apple ProRAW”, despre care compania spune că permite un zoom semnificativ mai mare. iPhone 14 Pro are, de asemenea, o nouă cameră ultra-largă, care are o îmbunătățire de trei ori a captării luminii, realizând fotografii macro mai bune. Blițul are, de asemenea, o nouă gamă de LED-uri care este mai strălucitoare.

iPhone 14 Pro va costa 999 dolari, iar iPhone 14 Pro Max va costa 1099 dolari. Puteți precomanda telefoanele de pe 9 septembrie, acestea fiind disponibile pe 16 septembrie.

UPDATE 21:25 – iPhone 14 Pro are 6,1 inchi, iar Pro Max are 6,7 ​​inchi. Ecranul de blocare va accepta, de asemenea, afișarea permanentă. „Acest lucru păstrează informațiile esențiale disponibile pentru momentul în care tot ce aveți nevoie este doar o privire.”, spune Apple.

Apple introduce, de asemenea, un nou cip A16, despre care spune că se axează pe eficiența energetică, afișaj și cameră. Cipul are 16 miliarde de tranzistori și este construit pe procesul de 4 nm, ceea ce îi permite să fie mai rapid, consumând, de asemenea, mai puțină durată de viață a bateriei.

Este un procesor cu șase nuclee, inclusiv două nuclee de înaltă performanță. Miezurile de înaltă eficiență folosesc o treime din puterea „cele mai bune nuclee de eficiență din competiție”. A16 folosește, de asemenea, CPU, GPU, motor neural și ISP pentru a efectua 4 trilioane de procese pe imagine.

UPDATE 21:21 – Noul iPhone 14 Pro aduce o îmbunătățire a notch-ului, adăugând informații în jurul colțurilor barei negre. Acesta se extinde în diferite forme, concentrându-se pe partajarea informațiilor. „Fiecare alertă are propria sa personalitate și a fost concepută cu propriul său caracter unic”, spune Apple. De asemenea, afișează activitatea de fundal sau un apel telefonic.

Iphone 14 și iPhone 14 Plus

UPDATE 21:16 – iPhone 14 de la Apple va costa 799 de dolari, iar iPhone 14 Plus va costa 899 de dolari. Precomenzile încep din 9 septembrie. iPhone 14 va fi lansat în magazine pe 16 septembrie, iar iPhone 14 Plus va fi lansat pe 7 octombrie.

UPDATE 21:15 – Acolo unde turnurile de telefonie mobilă nu ajung, Apple se conectează cu sateliții atunci când îndreptați direct spre ei pe cerul deschis. „Această conexiune este posibilă numai atunci când un telefon este îndreptat direct către un satelit”, spune Apple. Software-ul SOS vă spune unde să îndreptați telefonul și cum să rămâneți conectat chiar și atunci când satelitul se mișcă.

Există capabilități limitate de mesagerie. Puteți trimite mesaje doar în cel mult 15 secunde și în câteva minute când sunteți în pustietate. De asemenea, Apple va pune întrebări din timp, cum ar fi dacă sunteți rănit, care vor fi apoi trimise la serviciile de urgență. Dacă sunteți într-o drumeție lungă, puteți, de asemenea, să partajați locația prin satelit. Este gratuit timp de doi ani cu iPhone 14. Apple nu a spus cât va costa după.

UPDATE 21:03 – Apple a anunțat că cea mai recentă gamă de iPhone-uri elimină necesitatea unei cartele SIM fizice și utilizează în schimb o cartelă digitală, „e-SIM”. Cu această opțiune, puteți stoca mai multe e-SIM-uri pe același dispozitiv și puteți avea mai multe planuri de telefonie mobilă și numere de telefon pe același telefon. De asemenea, împiedică alte persoane să scoată cartela SIM fizică în cazul în care vă pierdeți sau vă este furat iPhone-ul. Apple a declarat că toate modelele de iPhone din SUA nu vor mai avea suportul SIM.

iPhone 14 are, de asemenea, opțiunea de detectare a accidentelor, la fel ca Apple Watch Series 8. iPhone 14 poate contactat ajutoare în afara rețelei prin sateliți. Îndreptați telefonul spre un satelit și puteți trimite un mesaj text de urgență, care pare a fi doar o solicitare de tip SOS.

UPDATE 21:00 – Apple are o nouă caracteristică software numită „motor fotonic”, care are detalii și culori mult mai bune în condiții de lumină slabă. Și videoclipul are un nou mod „acțiune”, care menține videoclipul stabil chiar și atunci când faci jogging. Apple spune că nu va mai trebui să purtați un gimble, deoarece folosește senzori pentru a corecta mișcările rapide.

UPDATE 20:59 – Apple a anunțat noul iPhone. Renunță la Mini, în schimb, face iPhone 14 (6,1 inchi) și iPhone 14 Plus (6,7 inchi). Telefonul va veni în cinci culori: Midnight, Starlight, albastru, violet și Product (RED). 

Apple va include și cipul A15 care a fost în modelele pro de anul trecut. Compania spune că este cu 18% mai rapid. Apple actualizează și camera foto. Are o cameră principală de 12 MP, cu un senzor mai mare și mai rapid. De asemenea, are o îmbunătățire cu 49% a capturii în condiții de lumină scăzută. Cealaltă cameră este ultra-largă. Iar camera frontală are acum performanță cu 38% mai bună la lumină scăzută și focalizare automată.

AirPods Pro 2

UPDATE 20: 57 – La fel ca Apple Watch, Tim Cook spune că AirPod-urile au devenit „esențiale pentru foarte mulți oameni”. AirPods sunt cele mai populare căști din lume, adaugă Cook. Iar AirPods Pro sunt cel mai popular model.

AirPods Pro 2 au un nou cip H2, despre care Apple spune că permite „conectivitate cu lățime de bandă mare” și o nouă caracteristică numită „audio spațial personalizat”. Camera iPhone va putea acum să facă o poză cu urechile tale și să creeze un profil de sunet personalizat pe baza acestora. Noile AirPods Pro au acum o anulare a zgomotului de două ori mai bună, „oferind o concentrare și mai mare atunci când vrei să fii cufundat în acest moment”.

Este introdusă o nouă funcție care înțelege sunetele din exterior și va elimina sunetele precum munca de stradă, permițându-vă totodată să auziți ce este în jurul vostru. Bateria va dura 30 de ore, spune Apple, și are o precizie de găsire pentru carcasă (dar nu și pentru căști). Prețul este de 249 de dolari, disponibil de pe 23 septembrie.

Apple Watch Ultra

UPDATE 20:49 – Acum, Apple Watch este conceput pentru pasionații de sporturile extreme, inclusiv ultramaratonieni și scafandri. Noul model este „cel mai robust Apple Watch din toate timpurile”, spune Apple. Acesta este conceput pentru „explorare, aventură și rezistență”. „Fiecare detaliu a fost conceput pentru a crea cel mai robust și mai capabil Apple Watch”, spune compania.

Carcasa înconjoară cristalul frontal într-un mod care îl protejează de impacturile „care pot apărea în timpul activităților extreme”. Butoanele laterale sunt proiectate să funcționeze atunci când purtați mănuși, iar acum există două difuzoare și trei microfoane, pentru a asigura apeluri de calitate chiar și în condiții de vânt. Bateria are până la 36 de ore de viață la o singură încărcare. Și există o nouă „setare de optimizare a bateriei” care va avea loc mai târziu în această toamnă, care durează până la 60 de ore.

Apple a proiectat, de asemenea, trei benzi noi, cu funcții pentru scafandri și alergători. Apple a proiectat și un nou GPS „de precizie cu dublă frecvență”, care utilizează GPS L1 și L5. De asemenea, va include detalii noi precum oscilația verticală și zonele de antrenament.

Apple Watch Ultra are, de asemenea, un „buton de acțiune”, care vă va permite să marcați segmente, să porniți sau să opriți rulările și alte detalii. Majoritatea sportivilor pot face un triatlon cu baterie de rezervă, spune Apple. 

Dispozitivul este proiectat și pentru căldură sau frig extrem. Și are un GPS care vă va ajuta să vă amintiți unde ați fost și să vă direcționeze înapoi în tabără. Și are un nou sunet SOS puternic. Ultra a fost certificat ca computer de scufundare și indicator, care poate fi folosit și la o adâncime de 40 de metri.

Apple Watch Ultra va costa 799 de dolari și va fi disponibil pe 23 septembrie.

Apple Watch SE

UPDATE 20:45 – Apple Watch SE „a fost un mare succes”, spune Apple. Peste 80% dintre clienți sunt noi clienți Apple Watch. Anul acesta, Apple spune că a redus amprenta de carbon a Apple Watch SE cu 80%. Apple Watch SE va avea, de asemenea, aceiași senzori de mișcare pentru a sprijini detectarea accidentelor. Ecranul SE are același SOC ca și seria 8, ceea ce înseamnă că este cu 20% mai rapid decât înainte.

Funcționează și pentru configurarea familiei, ceea ce înseamnă că puteți configura separat ceasul pentru copii. „Configurarea familiei oferă și mai multă independență pentru copii și mai multă liniște sufletească pentru părinți.”, spune Apple.

De asemenea, acesta este și mai accesibil: 249 de dolari pentru modelele cu GPS și 299 de dolari pentru modelele cu telefonie mobilă.

Apple Watch Series 8

UPDATE 20:42 – Prețul unui Apple Watch Series 8 pornește de la 399 dolari pentru modelul cu GPS și 499 de dolari pentru modelul cu telefonie mobilă. De asemenea, primești trei luni gratuite de Fitness Plus. Se poate precomanda astăzi, disponibil pe 16 septembrie.

UPDATE 20:40 – Apple introduce, de asemenea, o nouă caracteristică, care va menține funcții importante precum urmărirea activității și detectarea defecțiunilor, în timp ce dezactivează temporar alte funcții precum afișajul permanent și detectarea antrenamentului automat.

UPDATE 20:39 – Apple Watch Series 8 poate identifica, de asemenea, dacă vă aflați într-un accident de mașină. Pentru a detecta un accident de mașină, compania a adăugat noi senzori la Seria 8. Are un giroscop cu trei axe și un accelerometru cu forță g mare, care aparent este capabil să măsoare până la 256 G. Apple s-a concentrat pe detectarea a trei tipuri de accidente: impact lateral, coliziune din spate și răsturnări. Acesta extrage informații de la microfon și barometru. Detectarea accidentelor rulează numai atunci când conduceți și procesează datele numai în timpul unui posibil accident. De asemenea, datele cu privire la urmărirea dvs. în timp ce conduceți sunt confidențiale.

UPDATE 20:36 – De asemenea, Apple asigură că datele datele de sănătate sunt criptate total și pot fi partajate doar „cu permisiunea dumneavoastră explicită”. „Datele dvs. de urmărire a ciclului sunt criptate pe dispozitivul dvs. și sunt accesibile numai cu codul de acces Touch ID sau Face ID”, adaugă Apple.

UPDATE 20:20 – Apple lansează noul Apple Watch Series 8. Anul acesta, compania introduce noi funcții ale ceasului digital, care vor pune accentul pe sănătatea femeilor, incluzând funcții de urmărire a ciclurilor menstruale, precum predicția ovulației. La fel ca versiunile anterioare ale ceasului inteligent Apple, produsul este menit să-i motiveze pe utilizatori să rămână activi și în formă, au declarat directorii Apple.

Apple Watch Series 8 va avea un senzor care măsoară temperatura corpului. Acesta, însă, nu va putea fi folosit pentru măsurarea temperaturii la cererea utilizatorului, ci va face acest lucru în mod silențios, alertând utilizatorul doar atunci când nivelul scade sau creşte dincolo de parametrii normali.

„În aplicația de sănătate, veți putea vedea schimbările de temperatură care se întâmplă pe timpul nopții față de temperatura de bază, care pot fi cauzate de lucruri precum alcoolul sau boală.”, spune Apple.

Știrea inițială

Începe numărătoarea inversă a celui mai așteptat eveniment de la Apple, lansarea iPhone 14. Pe 7 septembrie 2022, ora 20:00 (ora României), Apple va prezenta cele mai noi modele de telefoane și accesorii.

Evenimentul va fi difuzat live începând cu ora 20:00 și poate fi urmărit direct de pe canalul de YouTube Apple, sau din pagina dedicată Apple Events pe toate dispozitivele Apple. Conferința are și un motto „Far Out” care ne duce cu gândul la Astrophotography sau la comunicarea prin sateliți.

Citește și: Cum să actualizezi dispozitivele iOS și Mac pentru a păstra datele în siguranță

Seria de telefoane va include modelul de bază iPhone 14 cu ecran de 6.1 inch și varianta iPhone 14 Max cu ecran de 6.7 inch, acestea fiind echipate cu o cameră duală în spate. Urmează iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max de la care așteptăm funcționalitate Always on Display, decupaje duale în ecran, camere foto actualizate și un procesor de nouă generație.

Citește și: Ce preț are iPhone 13 Pro Max, cu o săptămână înainte de lansarea noului model de la Apple

De asemenea, se vorbește și despre o încărcare mai rapidă și despre o creștere a bateriilor de la interior. iOS 16 va fi la posturi cu noul lockscreen personalizabil și extra artificii pentru îmbunătățirea experienței de utilizare. Legat de ceasuri, cel mai interesant va fi Watch Pro, cel mai rezistent smartwatch Apple de până acum, cu autonomie generoasă și preț de aproape 1000 de euro.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite