Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum să actualizezi dispozitivele iOS și Mac pentru a păstra datele în siguranță

Cum să actualizezi dispozitivele iOS și Mac/ Freepik
Cum să actualizezi dispozitivele iOS și Mac/ Freepik

Compania Apple încurajează utilizatorii de rețele sociale să-și reînnoiască dispozitivele iOS și Mac, după ce au descoperit o serie de atacuri cibernetice din partea hackerilor.

Compania a postat miercuri și joi, în data de 17 și 18 ale lunii august 2022, niște documente despre cum să ne protejăm dispozitivele, iar în urma acestor măsuri luate, de către noi, hackerii nu vor mai putea distruge securitatea conturilor noastre. Securitatea cibernetică împreună cu Agenția de Securitate a Infrastructurii (CISA), care este parte operațională a Departamentului de Securitate a țării Statelor Unite ale Americii, aceasta din urmă fiind însărcinată cu protejarea securității cibernetice a națiunii.

Apple a declarat că, aceste atacuri afectează toate tipurile de telefoane marca iPhone, de după modelul 6S, generația 5 de iPad-uri și cele mai târzii de după această generație, iPad Air 2 și cele de după, iPad mini 4 și de după, toate modelele iPad Pro și a 7-a generație de iPod touch. În ceea ce privește componenta Mac la calculatoare, cele mai predispuse sunt Monterey OS și cu browser-ul Safari de pe Big Sur și sistemele de operare Catalina, acestea din urmă fiind și ele foarte vulnerabile.

Actualizările sunt disponibile în momentul prezent pentru a rezolva defecțiunile, și vorbim aici despre:

  • În cazul telefoanelor, utilizatorii trebuie să instaleze iOS 15.6.1
  • Utilizatorii de iPad ar trebui să-și actualizeze dispozitivele iPadOS 15.6.1
  • Deținătorii de calculatoare Mac au nevoie de macOS Monterey 12.5.1

Cum îți poți actualiza programul

Pentru o actualizare manuală a sistemului, prima dată, e nevoie ca fiecare utilizator să se asigure că are bateria dispozitivului încărcată, cel puțin într-un procent de 50%. Dacă nu se asigură de acest lucru, această actualizare nu se poate realiza sau pot să apeleze la ideea de a-și ține dispozitivul la încărcat, pe perioada actualizării. O conexiune bună la internet este absolut necesară și ea.
Mai apoi, se vor urma următorii pași în procesul actualizării:

  • Utilizatorii de iOS ar trebui să urmeze apoi secțiunea de SETĂRI a aplicației de pe dispozitiv și să acceseze modul GENERAL
  • Apoi, apăsați pe ACTUALIZARE SOFTWARE, iar opțiunea pentru alegerea noului program ar trebui să fie vizibilă
  • Accesați apoi INSTALEAZĂ ACUM
  • Să fiți cu băgare de seamă, căci, instalarea poate dura câteva minute bune

Indicațiile pentru calculatoarele Mac sunt similare și necesită același nivel de putere a conexiunii de internet.

  • În loc de secțiunea SETĂRI, urmați PREFERINȚELE SISTEMULUI. Dacă nu găsiți această secțiune pe ecranul dispozitivului, atunci, intrați în meniul Apple, în colțul ecranului dumneavoastră. (Este marcat cu simbolul unui măr).
  • Următorul pas este să accesați opțiunea ACTUALIZARE PROGRAM, care vă va trimite apoi la ACTUALIZEAZĂ ACUM. Utilizatorii de calculator vor fi nevoiți să introducă o parolă administrativă sau să-și repornească calculatorul.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite