Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Noua platformă de socializare care obligă oamenii să nu mai folosească filtre. Cum s-au adaptat internauții

Noua platformă de socializare care obligă oamenii să nu mai folosească filtre/ Pexels
Noua platformă de socializare care obligă oamenii să nu mai folosească filtre/ Pexels

Într-o lume în care rețelele de socializare au ca scop prezentarea unui stil de viață perfect, există o aplicație care își propune să ofere oamenilor o privire asupra realității, fără filtre. Aplicația BeReal arată cu adevărat cum sunt oamenii, iar acest lucru îi sperie pe mulți dintre internauți.

Ce este BeReal, aplicația fără filtre

Așa-numitele „povești”, care se regăsesc pe Facebook și Instagram, aici sunt puțin diferite. Dacă pe primele două platforme puteai să-ți editezi fotografia cu o mulțime de filtre, pe BeReal poți încărca doar fotografia făcută în timp real. Mai mult, pe această platformă de socializare nu poți alege când și unde să se posteze fotografiile tale. Aplicația decide exact când să încarci imaginea la „poveste”, astfel încât prietenii și familia să poată vedea ce faci cu adevărat într-un moment aleatoriu al zilei. Cu alte cuvinte, te obligă să „fii real”.

Aplicația BeReal funcționează în felul următor. Aceasta trimite o notificare utilizatorului să încarce în acel moment o fotografie în secțiunea „poveste”. Momentul este ales aleatoriu în fiecare zi. Apoi, utilizatorul are doar câteva minute pentru a încărca fotografia. Dacă nu reușește sa fac acest lucru în timpul alocat, „povestea” lui va fi marcată ca fiind „postată cu întârziere” pentru ca toți să o vadă.

Postările pot fi partajate și pe rețeaua de socializare Instagram. Însă trebuie să țineți cont că BeReal nu folosești filtre și își propune să arate lumii exact așa cum sunteți de fapt.

Când a fost creată BeReal și cine este deținătorul

BeReal a fost inventată la sfârșitul anului 2019, însă abia în 2020 a intrat în lumina reflectoarelor. A crescut în popularitate în urma succesului avut de platforma TikTo. Cu toate acestea, nu este nici pe departe la fel de populară ca platforma de partajare a videoclipurilor.

Aplicația a fost creată de fostul angajat GoPro, Alexis Barreyat, și fondată împreună cu partenerul său Kévin Perreau. Scopul lor a fost să se renunțe la fotografiile perfect editate de pe Instagram și să ofere o privire asupra realității printr-un spectru diferit. În prezent, aplicația încă este deținută de ei.

BeReal devine din ce în ce mai populară, mai ales în ultimul an. În aprilie 2022, aplicația a anunțat că are 2,93 milioane de utilizatori activi zilnic. În creștere aproape de neconceput cu 29.200% față de anul precedent.

Potrivit publicației Business Insider, BeReal valorează 630 de milioane de dolari. Sursa citată prezice, de asemenea, că valoarea companiei s-au putea multiplica de patru ori dacă va continua să crească în ritmul în care a făcut-o până acum. Deși valoarea sa financiară estimată este una foarte mare, aplicația este cu mult în spatele celorlalte platforme de socializare.

TikTok valorează peste 75 de miliarde de dolari, în timp ce Instagram se află la o sumă și mai mare de 100 de miliarde de dolari.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite