Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Google vine cu schimbări noi. Părinții pot elimina fotografiile în care apar copiii lor pe internet

Google vine cu schimbări noi/ Pexels
Google vine cu schimbări noi/ Pexels

Google vine cu o serie de schimbări în ceea ce privește protecția minorilor în spațiul online. Astfel, părinții pot să elimine fotografiile în care apar copiii lor în rezultatele căutării pe Google.

Potrivit companiei Google, permiterea utilizatorilor adulți să elimine imaginile cu minorii din rezultatele căutărilor ar permite acestora ”mai mult control asupra amprentei lor digitale”. De asemenea, gigantul a declarat că imaginile eliminate din căutări nu vor fi eliminate și de pe web.

”Eliminarea unei imagini din rezultatele căutării nu o elimină și de pe web, dar credem că această schimbare va ajuta tinerii să aibă mai mult control asupra imaginii lor online”, se arată în comunicatul transmis de Google.

Citește și: Omul sau tehnologia? Ziua internațională a dezvoltării informaționale. Cum să salvăm lumea cu ajutorul invențiilor digitale

Aceasta nu este singura măsură luată de Google în ultimul timp. Gigantul a venit cu o serie de modificări, care să asigure copiilor şi adolescenților cu vârste între 13 şi 18 ani o experiență online mai sigură. Fiind vizate opțiuni din YouTube, Location History sau publicitatea online, transmite BBC.

”Google a luat întotdeauna măsuri pentru protejarea minorilor şi a se asigura că experiența lor online este una sigură. De la limita de 13 ani pentru deschiderea unui cont propriu Google şi instrumentul Family Link, care permite părinților să supervizeze activitatea online a copiilor, şi până la YouTube Kids şi programul de educație digitală dedicat copiilor Be Internet Awesome. În perioada următoare, Google va aduce o serie de modificări produselor şi serviciilor sale, care să asigure copiilor şi adolescenților (persoane cu vârste între 13 şi 18 ani) o experiență online mai sigură”, menționează gigantul american de tehnologie.

Ce modificări a implementat Google pentru protecția copiilor

Astfel, în cazul platformei Youtube, setările de încărcare implicite vor fi cele cu cel mai înalt grad de confidențialitate pentru tineri. Mai mult, vor fi activate memento-urile pentru a lua o pauză în vizionare sau a merge la culcare, iar funcția „auto-play” va fi dezactivată pentru toți utilizatorii de sub 18 ani.

În ceea ce privește opțiunea Search, care protejează utilizatorii de conținutul matur rezultat prin căutări pe Google, aceasta va fi activată automat pentru toți utilizatorii de sub 18 ani. Până în prezent, Search era activată implicit pentru conturile minorilor de sub 13 ani, administrate prin Family Link. Totodată, pentru Location History, o setare în contul Google care ajută produsele Google să fie mai utile, există dezactivare implicită pentru toate conturile, iar copii cu conturi supervizate nu au opțiunea de activare a acesteia. În curând, însă, niciun cont sub 18 ani nu va avea opțiunea de a activa Location History.

Citește și: Top 7 invenții care rezolvă problemele inexistente din viața ta

Google va extinde măsurile de protecție pentru a preveni afișarea reclamelor care ar putea afecta adolescenții şi va bloca țintirea reclamelor pe baza vârstei, genului şi interesului pentru persoanele de sub 18 ani. Mai mult, și Instagram a făcut conturile tinerilor sub 16 ani private în mod implicit, pentru a păstra siguranța în spațiul online a copiilor și a nu fi prea expuși.

Cu toate acestea, mulți tineri pot minți cu privire la vârsta lor pentru a nu li se impune aceste restricții, astfel că, fără atenția părinților și implicarea acestora în activitatea online a copilului, cei mici pot fi expuși în continuare la pericole și influențe.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite