Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Google, amendă uriașă primită de la Tribunalul General al UE. Reacția gigantului american 

Google, amendă uriașă primită de la Tribunalul General al UE / Pexels
Google, amendă uriașă primită de la Tribunalul General al UE / Pexels

Google a primit o amendă uriașă de la Tribunalul General al Uniunii Europene. Compania a suferit a doua înfrângere în mai puțin de un an, după ce Tribunalul a fost de acord cu autoritățile UE de reglementare antitrust că a abuzat de poziția sa dominantă.

Astfel, gigantul american trebuie să plătească 4,125 miliarde de euro, pentru că ar fi abuzat de poziția sa dominantă favorizând propriul serviciu de comparare a prețurilor în detrimentul rivalilor europeni.

Citește și: Aplicația care detectează dacă ai Covid, folosindu-ți doar vocea: „E mai precisă decât testul Antigen”

„Tribunalul General al Uniunii Europene confirmă în mare măsură decizia CE conform căreia Google a impus restricții nelegale producătorilor dispozitivelor mobile Android şi operatorilor rețelei mobile, în scopul de a consolida poziția dominantă a motorului său de căutare. Pentru a reflecta mai bine gravitatea şi durata încălcării reglementărilor, Tribunalul General al Uniunii Europene consideră totuşi că este adecvată impunerea unei amenzi de 4,125 miliarde euro la Google, motivarea fiind diferită în anumite aspecte faţă de cea a Comisiei Europene”, au stabilit judecătorii.

Cum a reacționat Google după ce a primit amenda uriașă

Oficialii Google şi-au exprimat dezamăgirea faţă de sprijinirea de către Tribunalul General al Uniunii Europene a verdictului Comisiei Europene împotriva companiei.

Citește și: De ce nu ar trebui să adormi cu telefonul lângă tine. Eliminarea acestui obicei te-ar putea scăpa de insomnie

„Suntem dezamăgiți că nu a fost anulată decizia în totalitate de către Tribunalul General al Uniunii Europene. Android a creat mai multe posibilități de alegere pentru toată lumea, şi nu mai puține, şi sprijină mii de afaceri de succes în Europa şi în întreaga lume”, a precizat compania.

Te-ar putea interesa și