Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Uitării. Cum reușim să ne amintim informațiile stocate în creierul nostru

Ziua Internațională a Uitării/ CalmClinic
Ziua Internațională a Uitării/ CalmClinic

Ziua Internațională a Uitării, denumită în limba engleză „I Forgot Day”, este sărbătorită în fiecare an pe data de 2 iulie. Dacă ești o persoană care uită des zilele de naștere ale prietenilor, datele întâlnirilor sau programărilor la medic, atunci această zi este pentru tine.

Organizația Națiunilor Unite a stabilit această zi internațională pentru a marca importanța amintirilor și a-i face pe oameni să înțeleagă mai bine ce se întâmplă atunci când uităm informațiile acumulate. Potrivit oamenilor de știință, informațiile pe care noi credem că le uităm sunt de fapt stocate în memorie pe termen lung. Este necesar un întreg proces psihologic pentru a reuși să ne amintim lucrurile ascunse adânc în creierul nostru.

Citește și: Ziua Internațională a Bancurilor. Cum putem transforma râsul în terapie

Există o mulțime de factori care contribuie la uitare, inclusiv stresul, o dietă săracă în vitamine și minerale, și îmbolnăvirile. Un alt factor, aparent straniu, este, potrivit studiilor științifice, culmea, accesarea frecventă a ușilor. Psihologii cred că aceste lucru se petrece deoarece atunci când oamenii ajung dintr-o încăpere în alta i se indică creierului lor că scena s-a schimbat și că nu mai au nevoie de informațiile adunate din camera anterioară. Memoria fiecăruia selectează şi păstrează momentele plăcute ale vieții şi le „aruncă” pe cele neplăcute, doar dacă nu au fost atât de nocive încât i-au schimbat definitiv destinul omului.

Ziua Internațională a Uitării este oportunitatea perfectă de a face compensații pentru tot ce am uitat. Indiferent dacă este vorba despre o aniversare trecută cu vederea a cuiva ori o promisiune neîndeplinită făcută partenerului nostru de viață, în această zi ne putem revanșa pentru astfel de lapsusuri, cerându-ne scuze.

Citește și: Ziua Fenomenelor Paranormale, avem liber la spirite și fantome. Excursie de o zi în “cealaltă parte” a necunoscutului

Pentru a marca această zi, te poți uita în calendar și îți poți nota următoarele evenimente care au loc, pentru a fi sigur că nu le vei mai uita.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite