Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Fenomenelor Paranormale, avem liber la spirite și fantome. Excursie de o zi în “cealaltă parte” a necunoscutului

Ziua Fenomenelor Paranormale
Ziua Fenomenelor Paranormale

În 2005, rețeaua de televiziune cunoscută „The WB” a difuzat primul sezon din serialul “Supernatural”. Acesta înfățișează aventurile lui Sam și Dean Winchester şi călătoria lor pentru a descoperi cine a ucis-o pe mama lor și unde le-a dispărut tatăl. Pentru fanii filmului, a început o obsesie care nu va avea sfârșit. Ei s-au îndrăgostit de personaje și au trecut cu ei prin încercările cu care s-au confruntat pe parcursul a 15 sezoane, din 2005 până în toamna lui 2020.

Ziua Fenomenelor Paranormale sau Ziua Supernatural este dedicată reunirii acelor fani pentru a-i sărbători pe frații Winchester și dragostea lor pentru fenomene stranii.

Supernatural are însă o istorie care se întoarce mult mai departe în timp decât filmul în sine și a fost dezvoltată de Eric Kripke, creatorul seriei, și obsesia sa pentru legendele urbane. Inițial, intenționase să prezinte ideea de Supernatural ca un film artistic normal, de maxim două ore. Fanii nici că puteau fi mai fericiți că lucrurile au luat o cu totul altă turnură. Serialul s-a întins pe durata unui deceniu și jumătate și de la sezon la sezon versiunile lui Sam și Dan au fost tot mai bune, iar situațiile în care au fost puși, mai captivante.

Citește și: Halloween 2020. Brute deghizate în criminali reali. Topul celor mai oribile crime comise în noaptea morților vii

Dar această zi nu este numai despre filmul în sine și fanii lui. Dacă ați experimentat vreodată ceva dincolo de normalitate sau ați avut parte de o întâmplare inexplicabilă în altă lume, ați dat peste ziua potrivită. Ziua Fenomenelor Paranormale este pentru cei fascinați de „cealaltă parte” a necunoscutului. Dacă nu-ți cunoști normalul din paranormal, nu-ți face griji – poți sărbători în continuare! Accesați online pentru a afla despre filme, documentare și subiecte science fiction care se ocupă de acest subiect.

Universul este plin de tot felul de ciudățenii, dimensiuni și mari necunoscute. Pur și simplu, orice apariție care nu poate fi explicată de logică sau știință, este mai mult sau mai puțin clasificată ca paranormală. Aceasta se încadrează în afara sferei normalului. Fie că e vorba de vampiri, fantome, Bigfoot sau alte creaturi și spirite, auzim frecvent de întâlniri cu paranormalul în întreaga lume. Chiar și ceva aparent nesemnificativ, precum un deja vu, poate fi considerat paranormal. Oamenii trăiesc de milenii senzații și sunt martori la inexplicabil.

Cu toate acestea, documentarea fenomenelor mistificatoare a început abia acum câteva sute de ani. Cel mai cunoscut specialist în culegerea de anecdote paranormale este scriitorul american Charles Fort. Unii l-au declarat chiar tatăl paranormalismului modern. El a compilat aproximativ 40.000 de note despre experiențe paranormale. Cărțile sale se vând foarte bine și astăzi, la aproape 100 de ani de la moarte. Compilațiile sale includ rapoarte despre evenimente precum teleportarea, broaștele care cad din cer, substanțele ciudate, exploziile inexplicabile, cercurile perfecte din culturile agricole, levitație, OZN-uri și apariții și dispariții de ființe misterioase.

Citește și: Suspans, crime, mistere neelucidate. Top 15 cele mai bune documentare de văzut pe Netflix zilele acestea

Cel mai probabil, Fort a fost, de asemenea, prima persoană care a emis ipoteze despre aparițiile ciudate ale entităților din altă lume și despre disparițiile oamenilor prin răpirea lor de către extratereștrii. Pe cât de inexplicabile sunt, aceste idei devin din ce în ce mai frecvente. Sute de rapoarte fiind depuse în fiecare an, referitoare la ființe extraterestre. Cu toate acestea, absența dovezilor empirice face ca aceste evenimente să fie dificil de investigat științific.

Şi în România există multe locuri blestemate, în jurul cărora circulă tot felul de legende și în care au fost înregistrate fenomene paranormale. Spre exemplu Pădurea Trivale, din Pitești. Aceasta este una dintre pădurile considerate bântuite din țara noastră şi locul mai multor povești de groază. Cele mai cunoscute dintre ele au în prim plan fantomele unor tinere mirese.

De asemenea, Castelul Iulia Hașdeu, construit la Câmpina de către savantul Bogdan Petriceicu Hașdeu după moartea fiicei sale. Se spune că a fost realizat după planurile desenate de el însuși, inspirat fiind de spiritul nemuritor al fiicei sale. Numeroasele semne oculte, ședințele de spiritism inițiate de nefericitul tată, o cameră special amenajată pentru așa ceva, dar și declarații ale angajaților și vizitatorilor castelului, fac din acesta unul dintre cele mai stranii locuri din România.

Citește și: Halloween 2020. Top 10 filme horror care ne țin cu sufletul la gură în cea mai înspăimântătoare noapte din an

La rândul ei, Mănăstirea Chiajna este unul dintre cele mai bântuite locuri din Capitală. Situată între două cimitire din cartierul Giulești-Sârbi, este locul în care au avut loc mai multe crime și unde mulți se jură că au văzut fantome. Cea mai cunoscută anomalie ce ține de Mănăstirea Chiajna este cea a clopotului îngropat. Se spune că atunci când este lună plină se aud sunete de clopot, chiar dacă nu mai există vreunul rămas din vechea mănăstire.

Dar, de departe, Pădurea Hoia-Baciu, din Cluj, este locul considerat cel mai bântuit din țară. Localnicii spun că cei care trec prin pădure au stări și senzații ciudate. Precum stări de vomă, greață și chiar arsuri de piele. În anul 1968 în această pădure a fost realizată una dintre cele mai clare, conform specialiștilor, fotografii făcute unui OZN. Luminile puternice care apar noaptea, din senin și care dispar la fel de repede, forma ciudată a unor copaci, toate acestea fac din Pădurea Hoia-Baciu să fie numită de unii poarta către o altă lume, sau sălașul necuratului.

Indiferent dacă ați avut sau nu vreo astfel de experiență, măcar pentru amuzament este interesant să sărbătoriți această zi. Fie cu un film, o carte sau un documentar care să vă amintească faptul că viața nu este numai realitatea pe care o trăim, ci și cea pe care o simțim.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite