ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Tineretului. Ziua în care apreciem noua generație

Ziua Internațională a Tineretului/ Freepik
Ziua Internațională a Tineretului/ Freepik

Ziua Internațională a Tineretului este un moment oportun de a celebra și de a învăța să apreciem noua generație, la fel ca și viitorul omenirii, prin intermediul acestei zile.

Istoria Zilei Internaționale a Tineretului

Această zi este sărbătorită pe data de 10 noiembrie, a fiecărui an. Ziua Internațională a Tineretului prezintă o oportunitate pentru fiecare țară de a-și îndrepta investițiile și încrederea în tineri, la fel ca și în cazul educației.

Aprobată de Statele Unite ale Americii, în anul 1999 după o recomandare făcută de Conferința Mondială a Miniștrilor responsabili pentru tineret, prima zi internațională a tineretului luând loc în anul 2000. Oricum, scopul acestei zile a fost cu totul creat pentru inspirarea și încurajarea liderilor și a țărilor, de a fi mai atenți asupra tinerilor lor.

Citește și: Cele mai căutate domenii în care vor să se angajeze tinerii

Acest lucru înseamnă că, ziua internațională a tineretului ar putea să se refere, nu doar la un nivel național, dar și local. Iar acest act se poate duce până la capăt, dacă oamenii vor ști cum să iubească tinerii, dar și comunitățile din care fac parte. Mai mult, această zi este și un motiv de a-i face mai puternici pe tineri, de a participa la viața publică, astfel încât, mai departe să fie pregătiți să contribuie la dezvoltarea societății, ca parte a fiecărei țări a lumii.

Cum să sărbătorești Ziua Internațională a Tineretului?

Celebrând și bucurându-te de ziua tineretului, te vei simți cu adevărat altă persoană. Această zi are de-a face cu tot ceea ce numim dificultăți ale zilelor pe care le trăim și a societății în care trăim. Rolul acestei zile este de a-i ajuta pe tineri să rezolve aceste probleme, cu o implicare puternică a celor de la conducere.

Citește și: Ziua Internațională a Internilor. Tinerii care muncesc zeci de ore fără să fie plătiți trebuie sărbătoriți

Ideile pe care vi le sugerez eu, sunt: să vă implicați și să susțineți activitățile tinerilor, dovediți mai mult interes față de persoanele mai tinere decât voi, vizionați un film despre problemele tinerilor, cum sunt (All the bright places, The spectacular now, American History sau The perks of being a wallflower), dar și organizarea unui eveniment cu referire la această zi.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite