Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cele mai căutate domenii în care vor să se angajeze tinerii

Cele mai căutate domenii în care vor să se angajeze tinerii/ Pexels
Cele mai căutate domenii în care vor să se angajeze tinerii/ Pexels

Zilnic, tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani își caută un loc de muncă. Potrivit platformei de recrutare online eJobs, aproape 600.000 de aplicări din luna septembrie și până acum vin din partea acestora.

Candidații cu vârsta între 18 – 24 de ani îi pot ajunge din urmă pe cei cu vârsta între 25 – 35 de ani, care, în mod tradițional, sunt cei care adună cel mai mare număr de aplicări, de la o lună la alta, arată platforma de recrutare. Astfel, cu 318.000 de aplicări, septembrie a marcat vârful anului de până acum pentru candidații aflați la început de carieră.

Citește și: Reducerea programului de muncă la 5 ore pe zi, o idee bună doar în aparență. Ce dezavantaje și pericole se ascund în spatele așa-zisei relaxări

Top joburi căutate de studenții români

Mai mult de 20.000 de joburi entry level sunt disponibile pe eJobs.ro, iar atenția candidaților tineri se îndreaptă în special către acele domenii care fie au un număr mare de poziții deschise și care permit specializarea la locul de muncă, fie către sectoarele care vin cu promisiunea unui salariu mare încă de la început.

Cele mai căutate industrii sunt:

  • retailul;
  • Call center / BPO;
  • IT / Telecom;
  • servicii;
  • Advertising / marketing / PR.

Citește și: ”Karoshi” – Moartea de epuizare sau ravagiile suprasolicitării la locul de muncă. Tragedia pe care Japonia a “exportat-o” în toată lumea

Este, totodată, și categoria care manifestă cel mai ridicat interes față de joburile remote și cel mai scăzut față de locurile de muncă din afara țării. Din numărul total de aplicări aferente ultimei luni, 18% sunt pentru joburile ce pot fi făcute exclusiv de acasă și 1,3% pentru cele din străinătate, potrivit datelor platformei de recrutare, scrie startupcafe.ro.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite