Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Cum a luat naștere aceasta bucată de hârtie care aduce fericire

Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun/ Freepik
Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun/ Freepik

Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Întorcându-ne în anul 1843, prima felicitare de Crăciun a fost creată în Anglia, de către Sir Henry Cole, un funcționar public care a fost responsabil de ideea de a trimite felicitări celor dragi, cu ocazia de a împrăștia buna dispoziție.

Istoria Zilei Internaționale a Felicitărilor de Crăciun

Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun este născută ca și tribut pentru crearea acestui tip de felicitare. Unora nu le place nimic mai mult decât să cumpere felicitări de Crăciun pentru toți cei dragi lor, și să le scrie mesaje speciale în interior. Alții, nici nu țin minte când au trimis ultima felicitare de Crăciun. Indiferent de categoria în care te regăsești, nu există nici o îndoială că, a scrie frumos și a le trimite scrisori celor dragi, este una dintre cele mai frumoase modalități de comunicare.

Această zi este sărbătorită pe data de 9 decembrie. Prima felicitare de Crăciun avea ca și interpretare o familie ce ridică un toast, iar anul următor, erau niște desene florale imprimate care promiteau sosirea primăverii. Firma de litografii Prang și Mayer au început să vândă felicitările lor de Crăciun, mai capricioase, de cele mai multe ori, având imprimate desene cu copii sau cu animale, deasupra iazului, în America, în anul 1874. Până în anul 1880, Prang și Mayer produceau în jur de 5 milioane de felicitări pe an.

Citește și: Cinci tradiții surprinzătoare de Crăciun din întreaga lume

Cu atât de multe modele, forme și dimensiuni, unele felicitări de Crăciun au devenit niște obiecte de colecție, care au fost cunoscute la licitație. Una dintre primele felicitări din lume, cumpărată de Cole și produsă de J.C. Horsley, a văzut ciocanul coborând la suma de 22.250 de lire sterline, în anul 2001.

O altă felicitare s-a vândut cu 9000 de lire sterline, iar dacă doriți să vedeți o astfel de colecție, puteți face o vizită la British Museum, pentru a vedea colecția de la începutul anului 1900 a Reginei Maria.

Cum să celebrăm Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun

Dacă ai timp necesar, este foarte drăguț să creezi și tu niște felicitări unice. Cumpără niște sticluțe cu sclipici și un lipici, și vezi ce minunății pot ieși din mânuțele tale. Cel ce le va primi, le va iubi, cu siguranță.

Dacă te inspiri de pe internet, vei vedea că există o serie de modele și de culori, care te vor ajuta să îți creezi mai ușor felicitările. Deci, dacă ai probleme de inspirație, fă un mic research pe Instagram și pe Pinterest, și vei vedea cum îți vor apărea ideile.

Citește și: Scrisoarea emoționantă a unui copil din România pentru Moș Crăciun. A devenit virală în mediul online: „Te rog, dacă poți…”

Plus că, există o serie de site-uri, în zilele noastre, care te ajută să îți personalizezi tot ceea ce ai nevoie. Poți descărca poze, edita imagini sau chiar le poți imprima pentru ceva mult mai original. De asemenea, le poți picta chiar și tu.

Ce mai poți face în această zi, este să te documentezi despre tradițiile de Crăciun. În ciuda a toate, și această zi de oferire a felicitărilor este tot una dintre multele tradiții de Crăciun.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite