ADVERTISEMENT

Cinci tradiții surprinzătoare de Crăciun din întreaga lume

10 tradiții surprinzătoare de Crăciun din întreaga lume
10 tradiții surprinzătoare de Crăciun din întreaga lume

Cinci tradiții surprinzătoare de Crăciun din întreaga lume. Crăciunul este sărbătoarea în care membrii familiei se reunește și trăiesc momente de neuitat. Masa tradițională și cadourile sunt doar câteva dintre tradițiile de Crăciun. Cu toate astea, puțini sunt cei care știu că țările din întreaga lume și-au dezvoltat propiile tradiții de Crăciun

Sunt țări în care tradițiile și obiceiurile de Crăciun pot fi extrem de surprinzătoare pentru multă lume. De la Numerele norocoase, Păianjeni de Crăciun, până la Mături și Mopuri.

Citește și: Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din lume. Un târg din România se află pe lista celor mai impresionante locații

1.Buturuga de Crăciun

În multe zone din Spania, cadourile de Crăciun sunt aduse de Tio de Nadal sau Buturuga de Crăciun, o bucată de lemn care este decorată cu o față și picioare mici. Butucul nu aduce doar cadouri și este hrănit noaptea și se poate comod în propria pătură. În Ajunul Crăciunului, bușteanul este pus pe șemineu unde familiile îl bat cu bețe până când….face bomboane și cadouri.

2.Numere norocoase

Loteria Națională Spaniolă oferă cea mai mare sumă de bani a anului. „El Gordo” sau „The Fat One” a devenit un eveniment social, care are loc pe 22 decembrie. Oamenii se reunesc cu zeci de bilete de loterie fiecare. Numele loteriei sunt cântate în mod tradițional de un cor format din 22 de școlari, iar spaniolii speră să aibă cel mai valoros cadou de Crăciun

Citește și: Cum va fi vremea înainte de Crăciun. Se anunță ninsori în zonele montane

3.Mături și Mopuri

În Norvegia, Crăciunul înseamnă să îți ascunzi mătura și mopul. Norvegienii sunt superstițiosi și vor să împiedice spiritele rele, care se întorc pe Pământ în noaptea de Crăciun. Se spune că acestea fură măturile și merg la plimbare pe cer.

4. Păiajeni de Crăciun

În Ucraina, există acest obiceiu de Crăciun. Brazii sunt împodobiți cu pânze de păianjen, despre care se spune că aduc noroc. Povestea spune că totul a pornit de la o femeie săracă, care nu-și permitea să cumpere ornamente de Crăciun. A doua zi și-a găsit bradul acoperit cu pânze de păianjen care arătau strălucitor.

5. Stele Călăuzitoare

În Ucraina sau Polonia, cel mai potrivit moment pentru a deschide cadourile este scris în stele. Se spune că cel mai mic copil trebuie să privească cerul serii și să aștepte să apară prima stea. Acesta este semnalul că deschiderea a cadourilor poate începe.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite