Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea înainte de Crăciun. Se anunță ninsori în zonele montane

Cum va fi vremea înainte de Crăciun/ Freepik
Cum va fi vremea înainte de Crăciun/ Freepik

Luna noiembrie a avut temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, însă din decembrie, vremea începe să se răcească considerabil. În zonele montane se anunță ninsori, însă în restul regiunilor predomină ploile.

„Pentru săptămâna viitoare, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în majoritatea zonelor din țară. Cele mai ridicate valori termice sunt prognozate pentru sudul și sud-estul țării. Precipitațiile se vor semnala pe arii extinse, posibil mai însemnate cantitativ în sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia. În zonele montane înalte vor fi mai ales ninsori, lapoviță și viscol. Pentru restul zonelor vor predomina ploile, iar în extremitatea sud-estică vor fi posibile și fenomene electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în jumătatea de sud a teritoriului, cu viteze mai mari în Dobrogea, iar local şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei şi 18 grade în Dobrogea; minimele termice vor fi cuprinse în general între -2 şi 7 grade. Izolat se va forma ceață, cu precădere noaptea și dimineața”, potrivit Observator.

Citește și: Cum va fi vremea iarna aceasta. Meteorologii au făcut primele estimări cu privire la prognoza meteo

Prognoza meteo 21 – 28 noiembrie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, estice și centrale.

Vremea 28 noiembrie – 5 decembrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali.

Prognoza meteo 5 – 12 decembrie 2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile nord-vestice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește și: Cum va fi vremea în luna noiembrie. Temperaturile sunt peste nivelul normal al acestei perioade în ultima lună de toamnă

Vremea 12 – 19 decembrie 2022

În intervalul 12 – 19 decembrie 2022,mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite