Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a facerii de prieteni. De ce este important să ai prieteni în viața ta

Ziua Internațională a facerii de prieteni/ Freepik
Ziua Internațională a facerii de prieteni/ Freepik

Ziua Internațională a facerii de prieteni. Prieteniile sunt o parte importantă a vieţii noastre şi, potrivit cercetătorilor, persoanele înconjurate de prieteni buni se simt mai puţin stresate şi mai fericite. Îţi poţi face prieteni noi la orice vârstă. O nouă prietenie poate deschide calea către experiențe inedite, poate scoate la iveală părţi din personalitatea noastră pe care nu am știut niciodată că le avem sau poate deschide uşa către noi interese şi activităţi.

Se spune că prieteniile te definesc. De-a lungul vieții avem parte de o mulțime de persoane care ne devin prieteni, ulterior, cu trecerea timpului, acești prieteni schimbându-se. Există totuși și prieteni care durează pentru toată viața, însă tot timpul vor exista oameni noi care vor face parte din viața ta.

Citește și: Ziua Internațională a Prieteniei, îi prețuim astăzi pe cei care ne sunt aproape. „Un prieten este o persoană care știe totul despre tine şi încă te iubește”

Prietenii ne ajută să trecem peste momentele grele, dar și să se bucure alături de noi în cele mai frumoase momentele din viața noastră.

„Nu există străini pe lume, doar prieteni pe care nu i-ați întâlnit niciodată” – William Butler Yeats

Ziua în care îţi faci un prieten (#MakeaFriendDay), celebrată pe 11 februarie, este prilejul perfect de a ne face noi prieteni sau de a relua legătura cu amici mai vechi, cu care nu am mai vorbit din timpul şcolii sau facultăţii.

Cum să sărbătorim Ziua Internațională a facerii de prieteni

Dacă vrei să știi cum să celebrezi această zi, poți încerca să te împrietenești cu o persoană nouă. Fie că alegi să o faci în persoană sau în mediul online, contează doar să legi o nouă relație cu cineva. Dacă nu crezi că te-ar ajuta, află că acest lucru te va ajuta să acumulezi o mulțime de experiențe interesante și poți, fără să-ți dai seama, să câștigi un prieten pe viață, potrivit dayoftheyear.com.

Mergi la cafeneaua ta preferată, muzeul de lângă tine sau poate parcul din apropiere. Vei avea un subiect cu care să spargi gheața atunci când începi o conversație cu noul său prieten, dat fiind faptul că acesta se afla în locul pe care tu îl frecventezi cel mai mult.

Citește și: Dovada unei prietenii adevărate. Doi bărbați și-au făcut împreună poza pentru pașaport timp de 50 de ani

Mai mult, poți strânge o gașcă de prieteni şi puteți viziona filme şi seriale de televiziune pe tema prieteniei, de la celebrul „Friends” la „The First Wives Club”, „9 to 5”, „Mamma Mia! The Movie”, „Now and Then”, „The Heat”, „Pitch Perfect”, „The Joy Luck Club”, „Sister Act”.

De asemenea, puteți folosi Ziua Internațională a facerii de prieteni ca o oportunitate de a reînvia o veche prietenie. Dacă ați pierdut contactul cu unul dintre vechii prieteni de școală sau colegi de facultate, de ce să nu intrați în contact cu ei și să aflați ce mai fac?

Te-ar putea interesa și