Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a dulciurilor acoperite cu ciocolată. Ce deserturi delicioase poți face în această zi

Ziua Internațională a dulciurilor acoperite cu ciocolată/ Freepik
Ziua Internațională a dulciurilor acoperite cu ciocolată/ Freepik

Ziua Internațională a dulciurilor acoperite cu ciocolată. Ciocolata, o bomboană atât de iubită de copii, cât și de adulți. Dar cât de mult poate să mai existe? Ce alte creații comestibile se pot crea din ciocolată topită? Unde, în lume, sunt anumite feluri de mâncare făcute pe bază de ciocolată? Ei bine, pentru a găsi răspunsurile la toate aceste întrebări, trebuie să facem un salt în timp, mai exact, în trecut.

Cine nu iubește ciocolata? Este cremoasă, dulce și delicioasă! În timp ce toți putem mânca ciocolată pe cont propriu, este, de asemenea, extrem de distractiv să combinăm ciocolata cu alte ingrediente. O mulțime de oameni iubesc căpșunile înmuiate în ciocolată. Un adevărat deliciu!

Ce ai spune de niște covrigi de ciocolată? Există o sumedenie de idei ciudate și minunate, pe care le puteți încerca. De exemplu, scufundarea cartofilor prăjiți în înghețată de ciocolată. Nu spuneți nu, până nu îl încercați! Dacă v-ați întrebat vreodată ce gust ar avea ciocolata, astăzi este ocazia perfectă pentru a afla.

Istoria Zilei Internaționale a dulciurilor acoperite cu ciocolată

Aceasta se sărbătorește în data de 16 decembrie, a fiecărui an. Cu toții știm și iubim tabletele mari de ciocolată amăruie, ba chiar le și topim și le punem peste înghețată. Când a fost creat acest tratament delicios? Istoria ciocolatei începe în Mesoamerica. Băuturile fermecate din ciocolată datează din anul 1900 î.Hr. Aztecii credeau că semințele de cacao erau darul lui Quetzalcoatl, zeul Înțelepciunii, iar semințele aveau o valoare atât de mare încât erau folosite ca o formă de monedă.

Citește și: Este ciocolata neagră cu adevărat sănătoasă? Ce spun specialiștii

După sosirea ciocolatei în Europa, din expedițiile pe mare, în secolul al XVI-lea, zahărul a fost adăugat și a devenit popular claselor conducătoare ale societăților europene, iar, mai apoi, în rândul oamenilor de rând. Jose de Acosta, un misionar spaniol care a trăit în Peru și apoi, Mexic, la sfârșitul secolului al XVI-lea, a descris utilizarea sa în mod general.

Cum să celebrăm Ziua Internațională a dulciurilor acoperite cu ciocolată

Pentru a sărbători această zi, în care învelim totul în ciocolată, putem ieși la o mini fântână de ciocolată accesibilă, apoi, cumpărăm ce anume ne place, fie că e ciocolată neagră sau cu lapte, și ne bucurăm de alimentele acoperite cu ciocolată, din confortul casei noastre. De asemenea, putem sărbători cumpărând sirop de ciocolată, îl încălzim într-un castron și adăugăm un castron de înghețată peste tot acest topping.

Există o mulțime de deserturi delicioase pe care le puteți face în această zi. Cu toții merităm un tratament din când în când, și ce fel de mâncare mai dulce decât un desert pe bază de ciocolată, am putea găsi? De la budinca lipicioasă de caramel la fondantul de ciocolată neagră.

Să începem cu o budincă de ciocolată cu toffee. Acesta este un desert englezesc tradițional delicios, cu o doză mare de ciocolată. Când este făcut corect, caramelul lipicios are o textură de burete umed bogat, care este acoperit într-un sos de caramel gros. Se servește cu o lingură de înghețată de vanilie. Răcoarea înghețatei împotriva căldurii din caramel, este o combinație rafinată.

Citește și: Ziua brioșelor de ciocolată. Răsfățul de duminică este astăzi mai delicios ca oricând. Câteva motive și idei simple, ca să îți îndulcești plăcerile vinovate

Ce ai zice de o budincă de ciocolată și unt? Vă recomand călduros să amestecați budinca cu pâine și unt cu o înghețată delicioasă de banane cu rom. Este reconfortant, cremos și delicios.

Vei lupta pentru a găsi un desert la fel de decadent și de indulgent, ca și fondantul de ciocolată neagră? Ei bine, ai nevoie doar de cantitatea potrivită de bunătăți din mijloc. Desertul este, de obicei, gata cu o înghețată de vanilie netedă și răcoritoare, alături de un sos de caramel sărat. Pregătiți-vă pentru ca papilele gustative să fie leșinate!

În cele din urmă, te consideri un aventuros? Ce ați spune de un tort de ciocolată condimentat cu chili? Chili și ciocolata sunt două ingrediente la care nu v-ați aștepta că ar merge la fel de bine, ca și celelalte sortimente. Ambele ingrediente au arome reale, variate de fructe și, prin urmare, totul se referă la asocierea lor într-o manieră complementară, ceea ce poate fi și un tort de ciocolată cu chili. Dați-i o șansă acestui desert luxos!

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite