Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Drumețiilor. Deconectează-te pentru o zi și bucură-te de tot ce îți oferă natura

Ziua Internațională a Drumețiilor/ Pexels
Ziua Internațională a Drumețiilor/ Pexels

Ziua Internațională a Drumețiilor. Se pot spune foarte multe despre această zi a drumețiilor însă pare a fi un fragment din cartea autoarei Cheryl Strayed, și anume: „De la pierderea până la regăsirea traseului de pe creasta Pacificului” totul este cu adevărat perfect.

Istoria Zile Internaționale a Drumețiilor

Această zi a drumețiilor de sărbătorește pe data de 17 noiembrie, a fiecărui an. Ziua drumețiilor a fost stabilită de către Societatea Americană de Drumeții, cu scopul de a încuraja grupurile de familii și de prieteni să iasă în sălbăticie și să simtă aerul naturii, deconectându-se de la tot ceea ce înseamnă gălăgia orașului. Drumeția este ceva ce ne ajută să ne întărim legătura cu natura, dar mai ajută și la menținerea unei inimi și a unui corp sănătos.

Citește și: Ziua Internațională a Prieteniei, îi prețuim astăzi pe cei care ne sunt aproape. „Un prieten este o persoană care știe totul despre tine şi încă te iubește”

Drumeția nu ar trebui să fie un aspect pe care o persoană să-l grăbească, ci să se bucure din plin de el. Oricum, nu ar trebui să fie nicio simplă petrecere de timp pe care să o realizezi fără vreun anume sens. În loc de toate acestea, o persoană ar trebui să-și asculte inima și corpul, atunci când inima îi este lovită de către neliniște, ca urmare a dealurilor foarte înalte sau când oboseala simți că te pălește, corpul se poate odihni în natură și să se conecteze cu ea.

Scopul creării acestei zile a drumețiilor a fost de a le aminti tuturor că, umanitatea este o parte a naturii, oamenii sunt o parte a sălbaticului, iar câteodată inima sălbatică este bine să fie luată acasă și să simtă din plin pătrunderea naturii.

Citește și: Ziua Internațională a Bancurilor. Cum putem transforma râsul în terapie

Cum să celebrezi Ziua Internațională a Drumețiilor?

Cel mai grozav lucru este de a sărbători această zi în natură, după cum te duce și gândul la natură. Descarcă-te, ieși în natură, pleacă, și inițiază o drumeție! Dar asta nu e totul, alte idei de a onora și de a observa această zi, pot fi incluse în planul tău. Printre ideile pe care le sugerez eu, sunt: realizează o drumeție într-un loc nou, ia și niște prieteni cu tine sau alătură-te și tu Societății Americane de Drumeție.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite