Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Cozonacului. Istoria celui mai popular desert de Crăciun

Ziua Internațională a Cozonacului/ Freepik
Ziua Internațională a Cozonacului/ Freepik

Ziua Internațională a Cozonacului. Pentru cei ce sunt în căutarea unei rețete de prăjitură bogată în calorii, este aproape imposibil să greșești cu un delicios cozonac. Realizat din ingrediente standard, cum sunt untul, ouăle, zahărul și făina, toate cu o cantitate egală de ingrediente, vor duce la un cozonac pufos, greu, și în cele din urmă, extrem de delicios.

În timp ce acest tratament este potrivit în orice moment al anului, de ziua națională a cozonacului, iubitorii de prăjituri, din întreaga lume, sărbătoresc satisfacția acestui tratament delicios și consistent. La urma urmei, creșterea gradului de conștientizare este o sarcină destul de dificilă.

Istoria Zilei Internaționale a Cozonacului

Această zi se sărbătorește pe data de 22 decembrie. Numele cozonacului pare să provină din Europa secolului al 18-lea, unde prima rețetă necesita o jumătate de kilogram din fiecare ingredient. Aceasta este, de fapt, o modalitate foarte inteligentă de a vă asigura că o rețetă poate fi ușor împărtășită într-o perioadă, în care mulți oameni nu au fost neapărat capabili să citească și să scrie.

Citește și: Cinci tradiții surprinzătoare de Crăciun din întreaga lume

Această rețetă ar duce la un cozonac destul de mare pentru cei care l-au încercat, exact așa cum este. Teoretic, rezultatul ar fi un cozonac care cântărește patru kilograme. Deci, este mai probabil ca aceste tipuri de prăjituri să fi fost făcute pentru adunări mari sau cu intenția de a vinde felii individuale. Acest cozonac este un pic diferit de cozonacul din zilele noastre, care, cel mai adesea, sunt cu mult mai mult, în jurul valorii de dimensiunea unei mici pâini. Pe măsură ce rețetele au evoluat, au avut și tendința de a se lipi de raportul părților egale, în ceea ce privește ingredientele. O modalitate ușoară de a face acest lucru, este pur și simplu, prin înjumătățirea sau prin plasarea în sferturi a măsurii cozonacului.

Astăzi, tipul de cozonac care este disponibil pentru cumpărare, de la magazin, va avea probabil o consistență mai ușoară, mai unturoasă. Iar, în funcție de locația particulară, stilul și aroma pot varia și ele. În Marea Britanie, un cozonac este de obicei sub numele de cozonac Madeira, iar în Franța, s-ar putea găsi mai multe variante cu ciocolată sau chiar cu suc de lămâie, ca o modalitate de a crea varietate.

Cum să celebrăm Ziua Internațională a Cozonacului

În timp ce ne bucurăm de o felie de cozonac, cu siguranță, există mai multe modalități de a petrece această zi națională a cozonacului. Puteți lua în considerare aceste idei sau creați altele noi:

Citește și: Filme de Crăciun. Bucură-te de magia sărbătorilor cu cele mai inedite producții

  • Coaceți unul sau mai mulți cozonaci
  • Găzduiți o petrecere cu cozonaci
  • Creează o coloană sonoră pentru ziua națională a cozonacului.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite