ADVERTISEMENT

Studiu – Beneficiile pierderii în greutate sunt dependente de ideea de a pierde kilograme

Beneficiile pierderii în greutate sunt dependente de ideea de a pierde kilogram/ Freepik
Beneficiile pierderii în greutate sunt dependente de ideea de a pierde kilogram/ Freepik

Un nou studiu a descoperit că, succesul de a reuși în pierderea de kilograme depinde foarte mult de începutul greutății corporale. Studiile au arătat că, oamenii cu o greutate obținută dintr-o metodă de a pierde kilogramele, pot câștiga mai multe kilograme în plus și își pot crește riscul de a dezvolta diabetul de tip 2.

Oamenii care sunt mai slabi decât atunci când au început să slăbească, pot ajunge să câștige mult mai multe kilograme față de cele avute. Un alt studiu observațional al cercetătorilor de la Școala Publică de sănătate Harvard TH Chan, din Boston, a realizat niște conexiuni între metoda de pierdere în kilograme și recâștigarea în greutate, dar și cu dezvoltarea riscului de diabet de tip 2.

Citește și: Ce este postul intermitent. Tot ce trebuie să știi despre această metodă care te scapă de kilogramele în plus

Studiul a arătat că, totul ține de greutatea unei persoane la începutul acestui proces de pierdere în greutate. Acesta a inclus, de asemenea, următoarele strategii de pierdere în greutate:

  • exercițiul
  • dietă scăzută în calorii
  • exercițiu și dietă scăzută în calorii
  • postul
  • program comercial de pierdere în greutate
  • suplimente.

În urma studiului, s-a ajuns la următoarea concluzie: se pare că, pierderea în greutate ar putea fi benefică pentru toată lumea. Bazat pe un studiu anume, persoanele mai slăbuțe au un mod biologic diferit de ceilalți, din cadrul studiului. Persoanele cu un indice de masă corporală de 30 sau chiar mai mult, au redus riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2, mai ales, în cazul persoanelor cu o obezitate în comparație cu cei care nu și-au propus să scadă în greutate.

Obezitatea dezvoltă efecte hormonale și metabolice semnificative, care sunt dăunătoare pentru majoritatea indivizilor. Prin pierderea în greutate, indivizii obezi inversează aceste efecte. Pentru cei cu un indice de masă corporală de 25-30 și cei supuși unui proces de pierdere în greutate, rezultatele pentru post, programul comercial de pierdere în greutate și consumarea de suplimente nu au fost destul de semnificative.

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când consumi zahăr. Motive pentru care ar trebui să reduci acest aliment

Tot în acest grup, în comparație cu cei care nu și-au propus să slăbească, riscul de diabet de tip 2 a crescut la un procent de 42%, prin utilizarea de medicamente și cu 16% prin urmarea unor programe comerciale de pierdere în greutate. În cazul celor cu un indice de masă corporală mai scăzută de 25, se pare că, pierderea în greutate nu este cea mai sănătoasă strategie asupra vieții lor.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite