Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum poți slăbi în timpul somnului. Metoda prin care poți pierde din greutate în timp ce dormi

Cum poți slăbi în timpul somnului/ Freepik
Cum poți slăbi în timpul somnului/ Freepik

Cu toții ne dorim să avem o siluetă de invidiat, iar dacă există și o metodă prin care putem să facem asta în somn și care să ne facă viața mai bună, atunci de ce să nu o încercăm.

Conform unor studii, una din două persoane sunt nemulțumite de propria greutate, multe dintre acestea dorindu-și, într-un mod continuu, să slăbească. Organismul nostru funcționează și pe perioada somnului și arde grăsimile, astfel că, această dorință de a slăbi poate fi îndeplinită chiar în timpul în care dormi. Vorbim aici de o atenție deosebită acordată bioritmului, care îți poate favoriza procesul de slăbire.

Pe timpul nopții, pentru a se acumula energie pentru ziua următoare, organismul nostru nu se oprește din funcționat. Toate celulele ajung să treacă printr-un proces de curățare, de reparare, dar și de reconstruire. Urmează filtrarea tuturor compușilor toxici, eliminarea lor și stimularea circulației limfatice. Pentru ca toate aceste etape să aibă loc și pentru a ne oferi energie pentru ziua următoare, organismul nostru face apel la țesutul adipos existent. Totodată este important ca organismul nostru să poată acorda timp destul acestor procese, iar somnul este nevoie să fie și el suficient, adică în jur de 8 ore.

Mai mult, sistemul digestiv e nevoie să fie în starea de debarasare. Acesta nu trebuie să fie ocupat cu digestia și procesarea mâncării, pentru că doar prin această modalitate se poate ocupa de arderea grăsimilor. Efectul pozitiv al acestui proces se poate menține doar printr-un stil de viață sănătos.

În urma studiilor, experții din domeniul nutriției și sport ne recomandă adoptarea unei diete combinate cu insulină, alături de un somn de 8 ore și mișcare zilnică cât de multă. Insulina ne poate ajuta în controlarea arderii grăsimilor, acesta fiind un hormon care o stochează. Ea este responsabilă de procesul de transportare al substanțelor nutritive în centrul celulelor, unde acestea ne dezvoltă energia. Din momentul acumulării unei cantități de energie necesară, substanțele nutritive rămân în sânge, iar pancreasul începe să producă de trei ori mai multă insulină.

În cazul în care celulele nu mai au nevoie de insulină, cantitatea rămasă se depozitează în țesutul adipos, ceea ce duce la supraponderabilitate și chiar la diabet.

Te-ar putea interesa și