Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Activitatea fizică poate contribui la reducerea cancerului la sân cu 40%

Activitatea fizică poate contribui la reducerea cancerului la sân cu 40%/ Freepik
Activitatea fizică poate contribui la reducerea cancerului la sân cu 40%/ Freepik

În urma unui studiu realizat de Consiliul de cancer Victoria, s-a descoperit că activitatea fizică și limitarea timpului de a nu face nimic și de a sta, poate duce la reducerea riscului de cancer la sân. Niște cercetări mai recente au scos la iveală două tipuri de diabet și de obezități, în urma inactivității fizice, care duce și la creșterea riscului de a dezvolta cancerul la sân, în cazul femeilor.

Cercetătorii au realizat un studiu de selecție aleatorie Mendelian, care a folosit variante genetice, cum sunt aproximările pentru unul dintre factorii de risc specifici, de genul sedentarismului pe o durată mai lungă de timp. În cadrul studiului, s-au aflat 130.957 de femei de origine europeană, 69.838 având tumori care s-au răspândit și 6.667, tot cu tumori, dar care nu s-au răspândit. De asemenea, au observat și o comparare a grupurilor de 54.452, care nu s-ar fi așteptat să sufere de cancer.

Citește și: Medicina ajuns la alt nivel! Un test de sânge poate detecta mai multe tipuri de cancer

Cercetătorii au realizat studii folosind date din Marea Britanie Biobank pentru a explora predispozițiile genetice ale statului, ale activității fizice și ale activității fizice viguroase. Măsurarea a avut loc prin adaptarea la activitățile fizice, ale acelora care sunt activi sau inactivi. Aceștia au estimat și un risc de dezvoltare a cancerului în relația cu menopauza, tipul de cancer, stagiul, dar și gradul acestuia.

Tot cercetătorii au descoperit și rostul activității fizice viguroase. Practicarea acestuia de 3 sau de mai multe ori pe zi, scade riscul de a dezvolta cancerul de sân, cu un procent de 38%, în comparație cu nepracticarea sportului de niciun fel. Alt studiu ne spune că, cei care sunt obișnuiți în a nu practica deloc sport, ajung să crească nivelul de a dezvolta cancerul la sân, cu un procentaj de 104%.

Citește și: Tatuajele – transformare revoluționară din artă în instrument medical. Ar putea detecta bolile şi apariția cancerului. Care sunt riscurile

Rezultatele au fost la fel și în cazul celor care fumează sau sunt supraponderali. Conform unor cercetători, studiile au fost publicate în Ziarul britanic al medicinei sportive, aplicat tuturor tipurilor și stagiilor de cancer de sân.

În concluzie, cercetătorii au explicat că, în urma studiilor realizate de ei, există o evidență în a practica activități sportive, care ajută la reducerea riscului de a dezvolta cancer de sân.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite