Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Job de vis, cu salariu de peste 50.000 de dolari. Este în locul în care s-a filmat „Stăpânul Inelelor” și nimeni nu-l dorește

Te Wāhipounamu/ BBC
Te Wāhipounamu/ BBC

Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă se chinuie să atragă candidați pentru un job de vis, cu un salariu de peste 50.000 de dolari, în locul în care s-a filmat „Stăpânul Inelelor”, scrie The Guardian.

Departamentul caută un supraveghetor pentru biodiversitate pe coasta sălbatică și îndepărtată a Insulei de Sud a Noii Zeelande, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Jobul presupune să faci naveta cu elicopterul și se plătește cu un salariu generos. Cu toate acestea, candidații nu se înghesuie, motiv pentru care căutarea s-a extins acum la nivel global.

Jobul are sediul în Te Wāhipounamu, o zonă care cuprinde 26.000 de kilometri pătrați de lanțuri muntoase, plaje izolate și păduri native, clasificată ca zonă a Patrimoniului Mondial UNESCO în 1990. Lanțurile sale muntoase sunt, de fapt, fundalul Munților Albi/Ered Nimrais din filmele „Stăpânul Inelelor” ale regizorului Peter Jackson.

Citește și: Cele mai căutate domenii în care vor să se angajeze tinerii

Câștigătorul postului va lucra pentru protejarea populațiilor nou descoperite de kiwi Haast tokoeka, precum și pentru monitorizarea populațiilor locale de foci și șopârle, dar și pentru controlul prădătorilor și monitorizarea păsărilor cântătoare locale. Se lucrează, de regulă, în zone izolate, accidentate, multe dintre ele fiind accesibile doar cu elicopterul sau cu barca cu motor. Salariile variază între 41.000 și 53.000 de dolari americani.

Wayne Costello, manager de operațiuni pentru DOC în South Westland, a spus că jobul este potrivit pentru oamenii cărora le place să petreacă timpul în natură și se simt confortabil cu un anumit grad de izolare.

Citește și: Care este cel mai bine plătit job din România. Salariul acestui angajat depășește 500.000 de lei pe an

„Se lucrează într-unul dintre cele mai uimitoare medii naturale pe care țara le are de oferit”, a spus el pentru Stuff. „Este pur și simplu spectaculos. Dar nu este pentru toată lumea. Ar trebui să fii autonom și să poți lucra în aer liber. Dacă ești interesat de operă și teatru, probabil că nu este pentru tine”.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite