Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Care este cel mai bine plătit job din România. Salariul acestui angajat depășește 500.000 de lei pe an

Cel mai bine plătit job din România/ bls.gov
Cel mai bine plătit job din România/ bls.gov

Salariul este unul din criteriile de bază atunci când ne alegem o carieră și asta pentru că deși vrem să facem ceea ce ne place, de multe ori ne dorim câștiguri considerabile care să ne ajute să ne permitem orice vrem. Și pentru că banii sunt un capitol important la locul de muncă, îi prezint un top după care să te ghidezi atunci când îți alegi domeniul de activitate. Iată care este cel mai bine plătit job din România!

Care este cel mai bine plătit job din România

Pandemia de coronavirus a schimbat considerabil câteva din concepțiile oamenilor. Se pare că acum cele mai bine plătite job-uri se găsesc în domeniile care permit work remote, adică munca în afara biroului. Cum lockdown-ul a reușit să țină pentru câteva luni aproape toată populația în case, aceste job-uri au fost bine venite.

Iată că, acum angajații vor să știe de la început dacă angajatorul permite această muncă de acasă, în eventualitatea că se poate întâmpla orice și acesta va fi nevoit să lucreze de acasă.

Astfel că, fie că vrei să te hotărăști ce carieră să urmezi după terminarea școlii sau ai făcut deja o facultate de care nu ești 100% mulțumit și iei în calcul o reconversie profesională, iată care este lista celor mai bine plătite joburi din țară.

Controlor de trafic aerian

Dacă ești pasionat de domeniul aviației, însă ți-ai dori să rămâi cu picioarele pe pământ, poți lua în considerare o carieră de Controlor de trafic aerian. Deși este o meserie foarte stresantă, este una dintre cele mai bine plătite joburi la nivel global, datorită responsabilităților care vin la pachet cu acesta. Controlorii de trafic aerian sunt responsabili de siguranța aeronavelor atât la sol, cât și în aer, și de transmiterea de informații esențiale către piloți. Salariu unui controlor de trafic aerian ajunge la 571.296 lei pe an.

Dacă îți dorești să lucrezi în acest domeniu, trebuie să urmezi cursurile Școlii Superioare de Aviație Civilă, dar și să bifezi o serie de criterii esențiale jobului, precum orientare şi vedere în spațiu foarte bună, memorie bună, abilitatea de a lua rapid decizii corecte, de a lucra corespunzător în situații de stres și de a adapta la diverse situații critice.

Inginer Petrol și Gaze

Industria petrolului și a gazelor naturale (Big Oil Industry) este într-o continuă dezvoltare, iar Inginerii de Petrol și Gaze au un rol foarte important. Principala lor preocupare este dezvoltarea tehnologiilor pentru extragerea petrolului și a gazelor din zăcăminte naturale, astfel că jobul implică foarte multe călătorii și muncă de cercetare pe teren. Salariul unui inginer de petrol și gaze este de la 40.800 lei la 232.800 lei pe an.

Ca în cazul tuturor inginerilor, matematica și științele exacte joacă un rol foarte important, iar calea cea mai sigură de a păși într-o astfel de carieră este urmând cursurile Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor.

Manager Sisteme IT

Managerii de Sisteme IT sunt o parte esențială al oricărui model de business, aceștia fiind niște profesioniști foarte căutați. Rolul unui manager IT este să asigure securitatea rețelelor companiei, să fie responsabil de upgrade-urile regulate pe partea de software și hardware și să rezolve orice probleme tehnice ar putea apărea. Salariul unui manager sistem IT pornește de la 84.000 lei la 180.000 lei pe an.

Dacă ești pasionat de tehnologie și IT, jobul de Manager de Sisteme IT poate fi alegerea potrivită pentru tine, mai ales dacă ai abilități excelente de rezolvare a problemelor, dar și skill-uri interpersonale bune.

Avocat Corporatist

Dacă ești un aspirant al profesiei de avocat, poți lua în calcul specializarea de Avocat Corporatist. Nu este doar o profesie interesant, ci și una foarte bine remunerată. Avocații Corporatiști sunt în general Business Advisers, însă pe parte juridică, din moment ce rolul lor este să consilieze firmele cu privire la drepturile și responsabilitățile lor legale. În general te vei ocupa de probleme de răspundere legală, contracte și nu numai. Salariul unui avocat corporatist pornește de la 99.496 lei la 180.180 lei pe an.

Pentru a obține acest job vei avea nevoie de o diplomă de la Facultatea de Drept, iar pasul următor ar fi să obții un internship sau o practică într-una dintre corporațiile pentru care visezi să lucrezi.

Manager Resurse Uman

Profesioniștii în domeniul resurselor umane se ocupă de procesele de recrutare, intervievare și angajare, precum și de medierea eventualelor conflicte între angajați, de managementul programelor de beneficii pentru aceștia și de supravegherea plății salariilor. Aceștia au un rol foarte important în companii și sunt de obicei responsabili de mai multe departamente. Salariul unui manager de resurse umane pornește de la 42.174 lei și ajunge la 123.180 lei pe an, scrie codecool.com.

Pentru a deveni Manager de HR și a obține unul dintre cele mai bine plătite joburi din România, vei avea nevoie de o diplomă de licență într-un domeniu relevant, dar și de foarte multă experiență în domeniu.

Inginer Aerospațial

Inginerii Aerospațiali sunt responsabili de designul aeronavelor, navetelor spațiale și al sateliților. Pentru asta, ei trebuie să creeze și să testeze foarte multe prototipuri și supravegheze în același timp procesul de construcție al acestora. De asemenea, aceștia trebuie să evalueze toate designurile pentru a se asigura că sunt conforme cu principiile de inginerie. Salariul unui inginer aerospațial pornește de la 62.528 lei la 111.546 lei pe an.

Iar dacă descrierea nu este suficient de interesantă, ei bine, jobul de Inginer Aerospațial se numără printre cele mai bine plătite din țară la ora actuală.

Pentru a deveni Inginer Aerospațial și a avea o carieră de succes în domeniu, trebuie să urmezi cursurile unei Facultăți de Inginerie Aerospațială.

Senior Software Engineer

În era digitală, jobul de Software Engineer este la mare căutare și nu este nicio surpriză faptul că un job din domeniul IT se află printre cele mai bine plătite. Inginerii de Software trebuie să stăpânească un set de skill-uri impresionante și să aibă cunoștințe de IT, matematică și inginerie, din moment ce trebuie să aplice aceste principii de inginerie în designul, testarea și dezvoltarea de software-uri pentru computere. Salariul unui inginer Software pornește de la 72.000 lei la 113.000 lei pe an.

Deși poate părea un skillset impresionant, calea de a deveni un Software Engineer s-a schimbat mult în ultimii ani. Dacă acum câțiva ani facultatea era singura opțiune, acum școlile de programare oferă o alternativă mai rapidă, mai practică și mult mai aplicată decât formarea universitară clasică.

Marketing Manager

Rolul unui Marketing manager este destul de clar pentru majoritatea oamenilor, însă cu toate acestea, task-urile și responsabilitățile diferă de la companie la companie. De la monitorizarea bugetelor, managementul angajaților, analiza campaniilor de marketing și creare de strategii promoționale pentru diverse produse și servicii.

Experiența este un atu foarte important în obținerea jobului de Marketing manager și deși o diplomă de licență în domeniul în care vrei să profesezi poate fi folositoare, în prezent nu mai este atât de necesară. Salariul unui manager de marketing pornește de la 53.141 lei la 123.602 lei pe an.

Iar dacă pe lângă experiență mai ești și o persoană carismatică, atunci cu siguranță ai potențial să obții un venit bun făcând ceea ce îți place. Iar profesia este una în continuă creștere atât în prezent, cât și pe viitor.

Front-end Developer

Un Front-end Developer este persoana care creează site-uri și aplicații web interactive de la zero. Aceștia analizează nevoile user-ului înainte de a concepe designul și structura unui site și sunt responsabili doar de cum arată site-ul respectiv, dar și de performanțele, capacitățile și, uneori, și de conținut. Printre cele mai populare limbaje și platforme pentru web development se numără HyperText Markup Language, JavaScript, Drupal, WordPress și Joomla. Salariul unui Front-end Developer pornește de la 60.000 lei la 108.000 lei pe an.

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să își aleagă proiectele după bunul plac, să își facă singur programul și să își negocieze propriile fee-uri, atunci job-ul de Front-end Developer este foarte potrivit pentru o carieră în free-lancing!

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite