Ziua Internațională a Sandwich-ului. Istoria celui mai rapid fel de mâncare

Ziua Internațională a Sandwich-ului/ Pexels
Ziua Internațională a Sandwich-ului/ Pexels

Ziua Internațională a Sandwich-ului. Nu subestima niciodată puterea unui sandwich bun. Este ceva cu adevărat special la sosurile pe care le conțin acestea, bucățile de carne sau cele două bucăți de pâine din care sunt alcătuite.

Pastramă pe pâine de secară? Da, vă rog! Maioneza ca un sos important al sandwich-ului? Desigur! Bucăți de castravete? Bacon sau orice altceva? Cu siguranță! Cartofi prăjiți sau chipsuri de cartofi? Nu te uita atât de nesigur, cartofii prăjiți, dar și chipsurile de cartofi sunt atât de delicioși. Ideea este că, dacă ceva este cu adevărat de savurat, cu siguranță, includerea lui între două bucăți de pâine și niște sosuri, va fi cu totul iubită.

Istoria Zilei Internaționale a Sandwich-ului

Această zi se sărbătorește pe data de 3 noiembrie, a fiecărui an. Există, totuși, o poveste care stă la baza cuvântului sandwich, și îi este atribuită lui John Montagu, cel de-al 4-lea conte al sandwich-ului. O bucățică din această poveste a fost azvârlită, făcând referire, la sensul cuvântului, dar și a orașului din care provine el.

Sandwich este un oraș al comitatului Kent al Marii Britanii. În mod originar, cuvântul a fost pronunțat Sondwic, iar apoi, Sandwic, ultima parte a acestuia fiind Sandwice. Numele orașului provine de la scopul său propriu, și este faimos ca și un oraș magazin. Așa că, ce anume înseamnă, de fapt, acest cuvânt? Definiția exactă este Orașul magazin al lui Sandy Soil.

Citește și: Ziua Internațională a Mâncării Taco. Istoria unuia dintre cele mai populare preparate mexicane

John Montagu a fost unul dintre cei patru conți ai acestui mic orășel. Un conte a fost un titlu esențial oferit, care desemnează căpitanul, fapt ce plasează o persoană în administrarea unui teritoriu, din zona regelui. După cum se întâmplă, John era cunoscut ca și un iubitor de jocuri de cărți. Se spune că, acesta a comandat să i se aducă un sandwich, cu 2 felii de pâine, astfel încât, să nu murdărească jocurile de cărți sau să se folosească de o furculiță. Foarte ingenios, zic eu! Auzind acestea, oamenii au început să comande și ei acest fel de mâncare, referindu-se la ceva de genul ca și un sandwich sau un sandwich. De la asemenea idei, se nasc legendele culinare.

Cum să sărbătorești Ziua Internațională a Sandwich-ului

Celebrarea acestei zile este o uimitoare bucurie! Acesta poate fi preparat în foarte multe feluri, majoritatea dintre ele incluzând consumarea acestuia sub forma întreagă.

Citește și: Băutură și mâncare la preț redus, veselie la cote maxime. Astăzi este Happy Hour Day, sărbătoare născută pe mare și adusă pe uscat

Unele dintre cele mai potrivite moduri de petrecere a acestei zile sunt pregătirea mai multor tipuri de sandwich-uri și consumarea lor, încercarea unui nou sandwich, de care se poate să nici nu fi auzit, celebrarea acestei zile la locul de muncă sau chiar să luați parte la o competiție de sandwich-uri.

Te-ar putea interesa și