Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a pretinderii că ești călător în timp. Dacă ai putea să călătorești în timp, ai face-o?

Ziua Internațională a pretinderii că ești călător în timp/ Freepik
Ziua Internațională a pretinderii că ești călător în timp/ Freepik

Ziua Internațională a pretinderii că ești călător în timp. Capacitatea de a fi capabil de a călători în ere diferite de timp este visul oricărui om de știință, al iubitorilor de știință, sau chiar a istoricilor. După toate acestea, petrecem foarte mult timp ascultând ce anume s-a petrecut acum câteva sute de ani, fie că e vorba de 100 de ani, 1000 de ani sau 1 milion de ani în urmă.

Aceste lucruri pe care le auzim, ne fac să ne dorim să călătorim în viitor. Dar, te-ai gândit vreodată că ar exista oameni care și-ar dori să călătorească în timp și să ne facă o vizită? Sau, cum cei ce au trăit în secolul al 18-lea și-ar dori să trăiască în anul 2015?

Dacă nu te-ai gândit niciodată în acest fel, e timpul să o faci, pentru că, astfel vei vedea lumea cu alți ochi, iar această perspectivă de a călători în timp, nu va mai reprezenta ceva atât de mult visat.

Istoria Zilei Internaționale a pretinderii că ești călător în timp

Această zi se celebrează pe data de 8 decembrie. Ziua de a pretinde că ești un călător în timp a fost creată, de către comunitatea online Koala Wallop, în anul 2007, însă ideea de a călători în timp, a existenței umane este mult mai veche. Prima mențiune cunoscută, a acestui domeniu, se află în mitologia hindusă.

Citește și: Cum arată un cimitir antigravitațional. Aceste sicrie au fost suspendate pe stâncă timp de 2000 de ani

Într-una dintre povești, regele Revaita călătorește foarte departe, cu scopul de a-și cunoaște creatorul, pe Brahma. După reîntoarcerea sa în regatul său, acesta este șocat de ceea ce găsește și de cum totul a ajuns să se schimbe în tot acest scurt timp cât el a fost plecat. Călătoria în timp a fost adusă și în relatările talmudice și japoneze. Ceva mult mai recent, Charles Dickens, scriitorul cărții „O poveste de Crăciun”, ne spune despre cum personajul principal, Ebeneezer Scrooge, este transportat înapoi în timp și este martor la mai multe evenimente, dar și schimbarea sa în rândul omenirii.

Și mult mai recent, trilogia despre cultura clasică „Înapoi în viitor”, care vorbește despre aventurile adolescentului american Marty McFly, în timp ce călătorește înapoi în trecut, dar și în viitor, cu scopul, de a-și îndrepta greșelile făcute. După cum puteți observa, călătoria în timp a fascinat omenirea pe parcursul a mai multor milenii.

Cum să celebrăm Ziua Internațională a pretinderii că ești călător în timp

Această zi este un eveniment anual, care combină mai multe elemente de performanță a artei, umorului, și planifică o bucurie mai veche, pentru a oferi o experiență generală de neuitat. După cum spune și numele său, premisa de la care pornește această zi este de a pretinde că ești un călător în timp, fie că ești din trecut sau din viitor.

Citește și: Acest om a refuzat să mănânce timp de 382 de zile. Ce s-a întâmplat cu organismul lui

Pentru un efect maxim, acest rol ar trebui să includă mai multe grupuri de prieteni și ar trebui să aibă loc într-un spațiu public. Acesta ar trebui să includă și conversații întregi cu niște străini. Deci, ia cu tine grupul de prieteni și îndreptați-vă înspre oraș!

Asigură-te că faci tot ceea ce ar face și un călător în timp, cum ar fi: adresează diverse întrebări unor necunoscuți, de genul, „Ce an este?”, „Pe ce planetă ne aflăm?”, iar în timpul întrebărilor, privește totul cu curiozitate și cu o față speriată, pentru a-i induce în eroare pe respondenți.

Te-ar putea interesa și