Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum arată un cimitir antigravitațional. Aceste sicrie au fost suspendate pe stâncă timp de 2000 de ani

Cimitir antigravitațional/ Mirror
Cimitir antigravitațional/ Mirror

Cu toții suntem familiarizați cu termenul de doi metri sub pământ, dar nu și cu cea de doi metri deasupra. De ani buni, un trib din Filipine, nu și-a îngropat mortul în pământ, ci a ales să îl suspende deasupra pământului, pe o rocă.

Este, cu siguranță, una dintre singurele zone de pe acest pământ unde vezi sicrie prinse deasupra pământului, pe o stâncă, asemenea unui tablou. Turiștii își urmează curiozitatea macabră doar ca să vadă această așezare a sicrielor pe o stâncă.

Localizat în afara micuțului oraș filipinez Sagada, această fațetă a stâncii este folosită de către poporul Igorot, de foarte mult timp, ca o practică veche, care, pe lângă că, este foarte veche și intrigantă, este și pe atât de înfricoșătoare. 

Citește și: O fetiță a prins un pește care cântărește de șase ori cât ea. Vietatea valorează 70.000 de lire sterline

Ritualul, care este vechi de peste 2000 de ani, implică și persoanele în vârstă, care își sculptează propriile sicrie, iar apoi, după ce a murit persoana dragă lor, corpul acesteia este așezat într-un „scaun de moarte”, de lemn, legat cu frunze din viță-de-vie și afumat pentru a se preveni degradarea.

După câteva zile, familia își arată respectul înainte ca, acest corp al decedatului să fie îngropat, iar coșciugul este însemnat cu numele persoanei. Acestea sunt apoi suspendate deasupra pământului și răstignite pe stânca din Valea Ecoului, denumită așa datorită celor care așază sicriele și urlă la ele pentru a se asigura că, cei decedați se vor revedea curând cu ei, potrivit Mirror.

Această practică este folosită pentru a proteja morții de furtunile tropicale din această zonă, iar pe lângă asta, mai este și o metodă mult mai simplă de a ajunge în rai.

Citește și: Casa de vară a Reginei Elisabeta se poate închiria pe Airbnb. Cât costă o noapte de cazare

Până de curând, acest popor Igorot ar fi spart oasele decedaților pentru a făcea corpul să încapă în interiorul sicriului lung de 1 m. Acest mod de a așeza decedatul în sicriu, face trimitere la ideea de naștere, de cum începe procreația în sine și de poziția pe care o ocupăm în corpul mamei.

Înainte ca sicriul să fie poziționat în locul său de odihnă, ghizii Igorot stau de vorbă cu bocitoarele pentru a lăsa fluidele din corpul decedatului să se descompună în sicriu.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite