Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

O femeie care a lucrat într-o închisoare de maximă securitate a explicat de ce nu e bine să-ți lipești autocolante pe mașină: „Nimeni nu trebuie să știe aceste informații”

O femeie care a lucrat într-o închisoare de maximă securitate a explicat de ce nu e bine să-ți lipești autocolante pe mașină/ Tik Tok

Michaela Katharina, o femeie care a lucrat ani buni într-o închisoare de maximă securitate, a explicat de ce nu-și va lipi niciodată autocolante pe mașină și de ce este indicat să porți pantofi corespunzători atunci când ieși în oraș.

În urma aparițiilor de documentare și emisiuni televizate despre închisori și deținuți, oamenii au devenit fascinați de adevăratele infracțiuni și viața oamenilor închiși într-o unitate specializată. Cei care au vizionat serialele populare precum „Prison Break” și „Orange Is The New Black” se întreabă acum cât adevăr și câtă minciună este în aceste producții. Fiind la curent cu aceste dorințe ale oamenilor, Michaela Katharina a realizat câteva videoclipuri pe contul său de Tik Tok în care le-a povestit urmăritorilor câteva lucruri despre infractorii reali. Aceasta a lucrat peste doi ani într-o închisoare de maximă securitate, iar acum a împărtășit cu internauții și câteva sfaturi utile pentru a fi în siguranță.

Într-un videoclip postat recent pe contul său de pe platforma de socializare, care a strâns peste un milion de vizualizări, femeia a împărtășit „lucrurile pe care nu le va face niciodată după ce a lucrat în închisoare”.

„Am lucrat în închisoare doi ani și jumătate. Am plecat acum câteva săptămâni după ce mi-am găsit un nou loc de muncă. Faptul că am lucrat acolo m-a învățat câteva lucruri și vreau să vi le spun și vouă. Nu îmi voi lipi niciodată în spatele mașinii acele autocolante care oferă detalii despre mine sau familia mea. Oamenii își pot da seama dacă ești singur sau ai copii și nu trebuie să știe nimeni aceste informații despre tine, pentru că pur și simplu nu e necesar. Nu voi corecta presupunerile oamenilor despre mine. E mult mai bine așa. Ca femeie queer, mulți oameni presupun că am un iubit. Îi voi lăsa să creadă asta pentru siguranța mea. Nu trebuie să știe să sunt o ciudată”, a povestit Michaela Katharina.

@michaelakatharina90

#stitch with @kaylaobviously Things I will never do after working in Corrections #safety #criminaljustice #corrections #prison

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Michaela a mai adăugat încă un sfat legat de siguranță, pe care l-a învățat lucrând în închisoare, aceasta vorbind despre încuiatul ușilor, mersul singur pe stradă și verificarea numerelor de înmatricularea a mașinilor.

„Și ultimul, acesta este probabil un subiect puțin controversat. Dar, dacă o să am copii într-o zi, nu vor merge la petreceri în pijamale acasă la alți copii și nu vor fi singuri cu niciun adult până când nu vor fi suficient de mari pentru a purta o conversație cu mine despre părțile intime și agresiune sexuală. Am văzut prea multe cazuri de copii agresați de persoane de încredere și de acei oameni la care nu te-ai fi așteptat vreodată să fie capabili să facă acest lucru. Așadar, până la vârsta de 9-10 ani, nu vor avea petreceri în pijamale decât în incinta casei”, a adăugat femeia, potrivit Mirror.

Secțiunea de comentarii a videoclipului a fost luată cu asalt de utilizatorii aplicației. Mulți s-au grăbit să-și exprime părerea, aceștia fiind de acord în mare parte cu spusele Michaelei.

„Ultimul sfat este foarte bun! Nu lăsați pe nimeni să vă spună să faceți altfel!”, a scris un utilizator, în timp ce altul a spus: „Părinții mei nu m-au lăsat niciodată să dorm la prieteni când eram mică și pe măsură ce am crescut am înțeles de ce. Mai mult, nu am voie să am lucruri cu numele meu pe ele”.

Un al internaut a scris: „Interacționați cu personalul unei instituții în care aveți treabă și asigurați-vă că aveți includeți date despre voi în timpul acelei interacțiuni, astfel încât să ofere detalii dacă sunteți în pericol”.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite