Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Puloverelor Urâte de Crăciun. Cum au apărut cele mai detestate și în același timp cele mai iubite piese vestimentare

Ziua Internațională a Puloverelor Urâte de Crăciun/ Freepik
Ziua Internațională a Puloverelor Urâte de Crăciun/ Freepik

Ascuns undeva în adâncurile întunecate ale dulapurilor multora dintre noi, există acest pulover decolorat, brasat, și de cele nai multe ori, foarte jenat de noutățile de Crăciun, care, dacă nu ar exista Ziua Internațională a Puloverelor Urâte de Crăciun, probabil că, nici nu ar vedea lumina zilei.

Cine știa că, ceva atât de urât poate să fie și sărbătorit? Câinii ridicoli cu fețe înroșite? Bine! Pantofii urâți, dar atât de confortabili? Ok. Dar, de ce nu și pulovere urâte de Crăciun?

Limba engleză nu are un cuvânt specific pentru a descrie acest termen de urât, dar și prețuit, însă alte limbi vorbite, o fac. În japoneză, este cunoscut sub numele de busakawa. În franceză, este jolie laide. Iar ideea este că, unele lucruri în viață, care sunt atât de urâte, pot fi și frumoase.

Citește și:

Ziua Internațională a Puloverelor Urâte de Crăciun este despre onorarea acelor lucruri care sunt atât de urâte încât toată lumea le iubește.

Istoria Zilei Internațional a Puloverelor Urâte de Crăciun

Această zi este sărbătorită în data de 17 decembrie. Când tendința „Jingle Bell Sweater” a început, în anii 1950, fiind una dintre modalitățile prin care Crăciunul și sărbătorile de iarnă au început să fie comercializate în SUA, dar și în alte țări occidentale. Completat cu modele fanteziste, puloverul urât a fost adesea purtat în aceste zile, de către personalități ale televiziunii. Val Doonican și Andy Williams au fost unii dintre cei care au adus la nivel de popularitate acest model de pulover festiv.

A durat câteva decenii până când puloverele au avut o nouă creștere și, în anii 1980, puloverul urât a devenit un fel de declarație iconică atunci când a fost purtat de personaje de televiziune și film, cum sunt Bill Huxtable (din The Cosby Show) sau Clark Griswold (din National Lampoon’s Christmas Vacation). Oricare ar fi motivul, puloverele urâte au revenit și au fost mai populare ca niciodată. Fie că se referă la puloverele urâte de epocă pe care le-a purtat bunica ta, sau s-a produs, în masă, un număr foarte mare de pulovere care conțin glume din filme, cum este și cazul „O poveste de Crăciun” sau „Rudolph”.

Citește și: Ziua internațională a garderobei de prost gust. Azi ai dreptul să porți absolut ce vrei fără să ții cont de reguli

Ziua Internațională a Puloverelor Urâte de Crăciun a fost ideea unui cuplu de băieți, din Vancouver, Canada, care au decis să folosească acest concept de pulover urât, ca și o oportunitate de a strânge bani pentru tratamentul cancerului de care un prieten avea nevoie. Din acel moment, ideea petrecerilor cu pulovere urâte și a zilei puloverului urât de Crăciun, a ajuns să fie îmbrățișată de o varietate de contexte și s-au creat foarte multe donații.

Cum să celebrăm Ziua Internațională a Puloverelor Urâte de Crăciun

Deci, pentru cei care doresc să sărbătorească Ziua Internațională a Puloverelor Urâte de Crăciun, „săpați” în garderoba voastră și purtați cele mai urâte pulovere de Crăciun alături de prietenii și colegii de muncă, pentru a-i lăsa cu gura căscată pe toți ceilalți. Căutați idei pentru unele dintre cele mai bune moduri de a vă bucura și de a sărbători această zi.

Citește și: Top 10 piese vestimentare în care merită să investești banii

Vezi și câteva dintre aceste planuri distractive și festive pentru celebrarea acestei zile:

  • Poartă un pulover urât de Crăciun
  • Realizează o petrecere cu prăjituri
  • Personalizează un pulover urât de-al tău, de Crăciun
  • Cumpără un nou pulover urât sau nou, și transformă-l într-unul urât
  • Prezintă o licitație de pulovere urâte de Crăciun.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite