Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cresc prețurile biletelor de avion. Motivul pentru care companiile aeriene scumpesc zborurile

Cresc prețurile biletelor de avion/ Pixabay
Cresc prețurile biletelor de avion/ Pixabay

Pandemia de coronavirus a afectat foarte mult sectorul aerian. Activitatea acestora a fost suspendată pentru anumite perioade de timp, iar biletele de avion au devenit mai scumpe, din cauza lipsei capacităţii de rafinare şi a situaţiei financiare a companiilor aeriene.

”Biletele de avion ar putea deveni mai scumpe, din cauza lipsei capacităţii de rafinare şi a situaţiei financiare a companiilor aeriene.Totuşi, cererea puternică determină câteva dintre cele mai importante companii aeriene europene să emită o perspectivă financiară optimistă pentru tot anul 2023, pe fondul cererii puternice, determinată şi de stilul de lucru la distanţă, dezvoltat în perioada post-pandemică”, spune Radu Puiu, analist financiar în cadrul casei de brokeraj pe burse internaţionale XTB România.

Citește și: De ce nu ai voie cu lichide în avion. Evenimentul care a impus această regulă strictă

”Cum au afectat noile probleme apărute, precum inflaţia şi teama de recesiune, perspectivele din acest sector? Până în prezent, companiile oferă semnale optimiste.United Airlines a raportat rezultate pentru al treilea trimestru care au depăşit previziunile analiştilor şi au impulsionat acţiunile companiilor aeriene, săptămâna trecută. De asemenea, compania a oferit o prognoză optimistă pentru al patrulea trimestru.Astfel, firma se aşteaptă ca tendinţele puternice de redresare după pandemie să continue să depăşească presiunile recesiunii de pe plan macroeconomic”, arată analiza.

Grevă pe aeroporturile din Italia

O grevă a sindicatelor lucrătorilor din aeroporturile din Italia a dat peste cap programul zborurilor. Mai multe zboruri spre Italia, care trebuiau să decoleze, vineri, de pe aeroporturile din țară au fost anulate sau reprogramate la altă oră.

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Italia că a fost anunțată organizarea unei greve naționale, pe durata a 24 de ore, a controlorilor de zbor (ENAV), pentru data de vineri, 21 octombrie. Greva va afecta mai multe zboruri programate către şi dinspre Italia.

Citește și: Blue Air suspendă toate zborurile cu plecare din România. Ce se întâmplă cu bitele pasagerilor

Autoritatea Națională a Aviației Civile din Republica Italiană (ENAC) anunţă, într-un comunicat, că greva convocată de mai multe sindicate din sectorul transporturilor, Filt-Cgil, Fit-Cisl şi Uiltrasporti, va afecta inclusiv unele servicii de transport public italiene, existând riscul unor perturbări ale circulației, pe tot parcursul zilei de vineri, 21 octombrie, precizează MAE.

Astfel, zborurile de la prânz, de pe Aeroportul Internațional Băneasa spre Roma, Pisa și Bari, toate Wizz Air, au fost anulate. Zborurile spre Italia de pe același aeroport programate să plece după ora 16 apar pe site-ul aeroportului ca având ora de plecare ”estimată” și nu se precizează că sunt amânate.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite