Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua planificării vacanțelor solitare. Ce înseamnă să călătorești singur și cum te poate ajuta să evoluezi

Ziua planificării vacanțelor solitare/ Pexels
Ziua planificării vacanțelor solitare/ Pexels

Ziua planificării vacanțelor solitare. Când te gândești la o vacanță, primul lucru care îți trece prin cap este unde vei pleca și mai ales cu cine. Fie că pleci cu prietenii sau cu familia, întotdeauna vei avea un partener care să te însoțească într-o călătorie plină de experiențe.

Cu toate acestea, cele mai impresionante vacanțe sunt cele în care călătorești singur, iar acest lucru este deja implementat ca o sărbătoare internațională. Dacă nu știai până acum, află că astăzi, 1 martie, se sărbătorește ziua planificării vacanțelor solitare.

Deși vacanțele împreună cu prietenii și familia pot fi o modalitate grozavă de a petrece o săptămână sau două, o persoană care alege să călătorească singur va explora ceva mai mult decât obișnuitele obiective turistice din locurile vizitate. Călătorind singur te vei explora în principal pe tine însuți. Îți va dezvolta încrederea în tine și vei descoperi lucruri, poate noi, despre personalitatea ta.

Citești și: Unde mergem vara asta în vacanță? Top 10 cele mai bune destinații din Europa în 2021, votate de pasionații de călătorii

Suntem atât de ocupați și bombardați cu informații atât din social media, cât și din TV, încât uităm să ne analizăm propria persoană. Ascultăm prea multe păreri și, de frică să nu fim excluși din societatea în care trăim, nu mai ținem cont de părerile noastre. Ne pierdem încrederea în noi înșine și curând uităm cine mai suntem de fapt. Deși e greu de crezut că o vacanță pe cont propriu poate schimba cu adevărat acest lucru, trebuie totuși să încerci. Poate să fie dificil la început. Însă odată ce ți-ai pus în cap să explorezi ceva de unul singur, nimeni și nimic nu te va mai putea opri. Dacă ești singur și nu ești o persoană care se atașează repede, atunci această decizie poate să fie una foarte ușoară pentru tine.

Ce poți descoperi atunci când călătorești singur

Când călătorești singur, nu mai ești „încurajat” de cei din jur pentru a interacționa cu ceilalți. Vei fi mult mai atent la împrejurimi. Acesta este și unul dintre motivele pentru care oamenii care călătoresc singuri, au mai multe „amintiri vii” din călătoriile lor.

Vei fi nevoit să interacționezi cu localnici, pentru că nimeni altcineva nu o va face pentru tine. Acest lucru te va ajuta să deprinzi câteva abilități de comunicare și să ai mai multă încredere în tine. Când călătorim cu mai multe persoane, suntem adesea subiectivi în alegerea unor activități de care să se bucure și ceilalți. Iar dacă una dintre aceste activități nu este o reușită, poate deveni un subiect de conflict. Dacă faci vreo alegere greșită într-o călătorie de unul singur, nu este nimeni altcineva pentru care trebuie să te îngrijorezi în afară de tine, astfel nu te vei mai simți vinovat pentru ceilalți.

Citește și: Vacanță cu mașina, prin Europa, în 2021. Care sunt cele mai bune țări în care să călătorești cu autoturismul, România se află în Top 5 la două categorii.

De asemenea, când călătorești singur, poți să iei o decizie și imediat să o pui în practică. Acest lucru se poate aplică de la deciziile mici, la cele mari; de la unde ai vrea să mănânci pană la a închiria o mașină și de a pleca din oraș. Când te aventurezi în lume pe cont propriu, în cele din urmă trebuie să te confrunți cu cine ești, ceea ce te interesează și ceea ce vrei să faci cu timpul tău.

De ce anume trebuie să ții cont atunci când călătorești singur

1. Ia cu tine cât mai puține lucruri în bagaj. Neavând pe cineva care să te ajute la supravegheat, îți va fi mai ușor să gestionezi un bagaj mai mic. Analizează foarte atent unde mergi și cât stai, cu siguranță nu ai nevoie de toate aceste lucruri.

2. Nu atrage atenția cu lucruri de valoare sau obiecte ostentative. Fii cât mai natural și încearcă să nu atragi atenție pentru a nu deveni victima unor infracțiuni.

3. Documentează-te înainte să pleci de acasă. Caută tot ce trebuie să știi despre locul în care vei merge. De la legi, la obiceiuri și tradiții.

4. Fă-ți o listă de scenarii despre ce se poate sau nu se poate întâmpla. Încearcă să fii pregătit în cazul unor situații mai puțin plăcute pentru a-ți fi mai ușor să reacționezi la ele în cazul în care va fi nevoie.

5. Pregătește-ți actele înainte de plecare. Fă-ți copii atât fizice, cât și trimise pe mail pentru a le avea și scrie-ți o listă cu numerele de telefon necesare pe care să o ai la tine. De asemenea, poți să-ți faci carduri de rezervă în cazul în care ai nevoie de bani în plus.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite