Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

EXCLUSIV. Mercur Retrograd 21 aprilie – 15 mai 2023. Cum sunt afectate zodiile în această perioadă. Astrologul Andreea Dincă: „Pe parcursul acestor săptămâni trebuie să ne facem ordine în minte”

Mercur Retrograd 21 aprilie – 15 mai 2023. Cum sunt afectate zodiile în această perioadă. Astrologul Andreea Dincă „Pe parcursul acestor săptămâni trebuie să ne facem ordine în minte”
Mercur Retrograd 21 aprilie – 15 mai 2023. Cum sunt afectate zodiile în această perioadă. Astrologul Andreea Dincă „Pe parcursul acestor săptămâni trebuie să ne facem ordine în minte”

Mercur Retrograd 21 aprilie – 15 mai 2023. În această perioadă, Mercur retrogradează în Taur, iar domeniile influențate sunt comunicarea, organizarea, percepția, gândirea, călătoriile, comerțul și transporturile. Zodiile afectate în această perioadă sunt în special Taurii, Scorpionii, Leii și Vărsătorii, dar, toată lumea poate să aibă parte de răsturnări de situație, lipsa controlului și multe situații din care să învețe.

Durata ciclului de retrogradare este de trei săptămâni, retrogradarea fiind între 21 aprilie, până în 15 mai. „Pentru că Mercur Retrograd este în Taur, un semn de pământ, este clar că vom avea foarte multe blocaje și, mai ales că este un semn fix, Mercur Retrograd poate să ne restricționeze tocmai pentru a face planuri mai bune, să avem un repaus mental, să privim în ansamblu, să facem câțiva pași în spate, să observăm micile detalii care ar putea fi îmbunătățite, să evaluăm, și, pe parcursul acestor săptămâni, să ne facem ordine în mintea noastră, să ne facem ordine în planuri, să găsim soluții, să îmbunătățim și să rezolvăm tot ceea ce ne-a scăpat, poate, printre degete la prima vedere. Este o perioadă foarte bună pentru a avea conștientizări și pentru a lămuri eventualele neînțelegeri”, spune în exclusivitate pentru naratiunea.ro astrologul Andreea Dincă.

Citește și: Cele mai bune caracteristici ale zodiilor. Cum să le folosești pentru a-ți atinge obiectivele

Pentru că Mercur retrogradează într-un semn fix de pământ, putem să fim refractari la schimbare sau să fim cumva încăpățânați, mai spune Andreea Dincă. „Vor fi foarte multe momente de încăpățânare, mai ales pentru că este un semn care o ține pe a lui. Semnele fixe sunt de obicei foarte încăpățânate și este clar că se activează în interiorul nostru toată această energie.”

Subiectele vizate în această retrogradare, care are loc în semnul Taurului, pot fi legate de tot ce înseamnă zona banilor, resurse materiale, acumulare, corp fizic, pentru că Taurul poate să activeze și zona aceasta a simțurilor, a corpului, cât de mult suntem în contact cu corpul nostru, dacă avem nevoie să analizăm un pic mai mult sănătatea. Cu siguranță că vor fi foarte mulți care au nevoie de îmbunătățiri pe zona aceasta a sănătății.

Fiind o retrogradare, aceasta ne ajută să reflectăm asupra anumitor situații, temele principale fiind legate de resurse, dar și de nevoia noastră de securitate, de stabilitate financiară și emoțională. „Depinde de la caz la caz ce o să se simtă mai mult. Toate semnele zodiacale sunt influențate, în special în domeniile de viață care sunt guvernate de Taur, pentru că toți avem pe harta natală Taurul. Dar, cu toate acestea, Taurii, Scorpionii, Leii și Vărsătorii vor simți cel mai mult.”

Mercur Retrograd poate să aducă destul de multe beneficii dacă nu ne grăbim, dacă avem răbdare, dacă ne dăm voie să analizăm mai atent anumite lucruri și să nu tragem concluzii. Nu sunt recomandate tranzacțiile de sume mari fără a verifica, nu sunt recomandate călătoriile făcute la grabă, de pe o zi pe alta. Dacă o călătorie a fost programată din timp, putem să călătorim pe Mercur Retrograd, altfel, este indicat să verificăm de mai multe ori înainte de a lua o astfel de decizie.

Citește și: Ce vin ți se potrivește în funcție de zodie

„Pe Mercur Retrograd încercăm să nu cumpărăm, să nu achiziționăm obiecte care nu ne sunt neapărat necesare și în special electrocasnice. Ar putea să ne aducă bătăi de cap zona aceasta de telefoane, gadgeturi, tablete sau mașini. Ideal ar fi, pentru a „supraviețui cu bine”, să gândim pozitiv, să reanalizăm detaliile, să regândim înainte de a spune ceva, să nu ne îngrijorăm atunci când ceva ne scapă de sub control, să fim deschiși să învățăm, deschiși la schimbare, și să renunțăm să fim perfecționiști. Putem să îmbunătățim, dar fără critică. Să evităm să transmitem mesaje fără a le verifica de mai multe ori sau să semnăm acte la prima vedere, fără a le citi”, a declarat în exclusivitate pentru naratiunea.ro astrologul Andreea Dincă.

Fiind un semn de pământ, energia Taurului ne conectează foarte bine cu natura. În această perioadă, ar fi foarte bine, chiar indicat, ca fiecare în parte să facă mai mulți pași, să meargă pe jos, să petreacă mai mult timp cu familia în natură, să gătească, să planteze un copac, o floare. De asemenea, această perioadă i-ar putea ajuta pe toți nativii să-și facă ordine în gânduri și să aibă un pic mai multă claritate înainte de a lua decizii sau de a face anumite lucruri.

Mercur Retrograd în Taur ne atrage atenția asupra banilor, abordăm teme financiare, teme legate de securitate, stabilitate. Bineînțeles, abordăm și anumite probleme sau situații care au legătură cu atașamentele. Ideal ar fi să abandonăm aceste atașamente. Perioada aceasta de retrogradare va fi resimțită din plin de toată lumea, mai ales că vor fi și câteva eclipse în apropiere.

Cum sunt afectate zodiile în această perioadă

Berbec

Această retrogradare activează Casa a II-a, Casa banilor, pentru Berbeci. Este clar că vor fi în prim-plan chestiuni financiare, accentul cade acum pe venituri, posesiuni, poate anumite datorii. Berbecii vor analiza zona banilor, a resurselor din care ar putea să facă mai mult sau să o monetizeze. Este o perioadă în care nativii vor căuta variante practice, să îmbunătățească planurile prin care să avanseze, atât financiar, dar și personal. Va fi o perioadă intensă, o perioadă în care zona stabilității va fi foarte importantă.

Taur

Mercur retrogradează fix în semnul lor și au nevoie să se clarifice pe toate sectoarele. Pot veni foarte multe lucruri din trecut care se cer a fi analizate, reanalizate, regândite, revizuite, restabilite. Practic, mai multe probleme din trecut, pe care nativii nu le-au observat sau pe care le-au dat deoparte pentru mai târziu, revin acum în viața Taurilor și se cer a fi rezolvate. Aceștia nu vor scăpa până când nu-și vor rezolva situațiile din trecut. Cu o atitudine optimistă, aceștia pot crește și pot evolua, dar trebuie să atribuite un pic mai multă atenție pe comunicare, pentru că Taurii pot fi mult prea direcți. Trebuie să investească mai mult timp în ei înșiși și în ceea ce contează pentru ei.

Citește și: Cum să-ți planifici viitorul în funcție de zodie

Gemeni

Această perioadă activează pentru Gemeni o Casă destul de sensibilă și anume Casa a XII-a, care este o Casă legată de karmă, de izolare. Este o perioadă în care nativii se gândesc destul de mult la securitate, la nevoile lor, la anumite atașamente. Este o perioadă intensă în care Gemenii încearcă să descifreze anumite lucruri din viața lor, să găsească răspunsuri din trecut, dar este o perioadă bună pentru contemplare, pentru meditație, rugăciune, pentru o călătorie spirituală, o perioadă în care ar fi bine să găsească timp se se retragă pentru a nu mai sta în „forfota” cotidiană. În această perioadă, Gemenii se vor gândi destul de mult la sufletul lor, își vor dori să facă pace cu trecutul, iar spiritualitatea va fi foarte importantă și în prim-plan. Aceștia trebuie să acorde un pic mai multă atenție la erorile care ar putea să apară în urma unor analize. Încercați să cereți o a doua opinie dacă analizele nu au ieșit foarte bune și chiar și dacă au ieșit bune, dar nu vă simțiți bine.

Rac

Mercur Retrograd în Taur activează casa a XI-a a Racilor, care este casa prieteniilor. Acest tranzit ar putea să aducă schimbări în zona socială. Nativii ar putea avea câteva întâlniri, discuții importante cu oamenii apropiați. Vor avea dezbateri, unele chiar cu tensiuni, altele poate amiabile, dar în urma acestor discuții, aceștia pot afla foarte multe lucruri și să primească soluții pentru problemele pe care le au. Va fi o perioadă în care Racii pot atrage câștiguri prin cunoștințe, grupuri, prieteni. De asemenea, tranzitul acesta poate să aducă și multe idei, speranță și să aducă schimbările necesare, potrivite, legate de prieteni, colegi, bani, profesie, bani pe care nativii îi fac împreună cu alții, schimbări în planurile financiare, în special care sunt conectate de alte persoane. Racii își vor găsi speranța, după ce reevaluează anumite situații din viața lor.

Leu

Mercur Retrograd în Taur pentru Lei activează în zona profesională. Cariera, ambițiile, statutul social, acest tranzit îi poate îndemna pe Lei să reflecte mai mult asupra unor decizii, să rezolve situații din trecut legate de această sferă și să se bucure, poate, de anumite rezultate după ce le-au îmbunătățit. Este o perioadă în care Leii iau în serios o promovare, o creștere în carieră, în care imaginea și statutul pot să aibă parte de o schimbare sau să apară anumite situații care să îi scoată din zona de confort după ce au rezolvat sau revizuit anumite lucruri. În perioadă aceasta, dacă Leii decid să iasă din zona de confort vor avea parte de ascensiune și creștere.

Citește și: Ce bijuterii ți se potrivesc în funcție de zodie

Fecioară

Mercur Retrograd în Taur activează pentru Fecioare Casa a IX-a, care este o casă legată de străinătate, educație, călătorii, expansiune. Nativii vor avea parte de multe schimbări în zona legată de călătorii, iar dacă există examene de susținut trebuie să acorde un pic mai multă atenție. Interviurile, de asemenea, pot fi amânate, pot apărea anulări, pot fi o mulțime de neclarități legate de acte, călătorii, străinătate, documente, calificări. Vor avea o mulțime de conștientizări în urma cărora pot să crească, să evolueze. Fecioarele vor avea în această perioadă conversații legate de credință, de adevăr, de moralitate, sau chiar de respectarea legilor. Va fi o perioadă în care este indicat să fiți atenți la critică, la planurile personale, la modul în care comunicați, la informațiile pe care le absorbiți și informațiile pe care le dați mai departe. Fecioara, pentru că este guvernată de Mercur, resimte foarte puternic fiecare retrogradare a acestei planete.

Balanță

Balanța este activată pe casa a VIII-a de această retrogradare a lui Mercur în Taur. Nativii se concentrează pe zona contractelor, afacerilor, finanțelor, moștenirilor, resurselor partenerului. Au foarte multe de rezolvat în privința împrumuturilor, impozitelor, asigurărilor, moștenirilor. Este o perioadă în care calculează foarte multe, în care caută soluții, în care se preocupă de bani, împrumuturi, investiții, partaje, proprietăți la comun, bani la comun cu ceilalți. Posibil să apară încurcături sau discuții asupra legalității unor moșteniri, testamente. Este posibil ca adevărul să iasă la suprafață în această perioadă, un adevăr care privește relații ascunse. Există posibilitatea să se afle anumite secrete și să fie o schimbare pe tot ce înseamnă zona aceasta legată de bani la comun și posibilități pe care le au împreună cu ceilalți. Mercur Retrograd în Casa a VIII-a poate să aducă și o înțelegere a zonei spirituale, o înțelegere deosebită a sinelui, în sensul în care Balanțele pot fi conectate foarte mult cu vocea interioară, cu intuiția.

Scorpion

Nativii Scorpion au retrogradarea pe Casa a VII-a, care este Casa legată de relații, de negocieri, de căsătorie. Este o perioadă bună pentru a rezolva lucrurile privind relațiile, contactele, negocierile, colaborările, parteneriatele. Această retrogradare ar putea să vă ajute să găsiți răspunsuri să vă confruntați cu anumite dezacorduri sau neînțelegeri sau poate chiar reproșuri, dar să găsiți prin răbdare, prin experiență, și variante de îmbunătățire, variante de a calma și a rezolva tot ce revine pe această retrogradare și chiar să faceți lucrurile să fie și mai bune decât erau înainte.

Săgetător

Mercur Retrograd în Taur pentru Săgetători activează în Casa a VI-a, care este Casa muncii și a sănătății. Nativii se concentrează asupra proiectelor de muncă, asupra rutinei, obiceiurilor sănătoase, activităților zilnice, finanțelor pe care le câștigă de la un loc de muncă și a îmbunătățirii relațiilor cu colegii. Este posibilitatea să apară anumite critici, reproșuri care să vă afecteze munca sau pot fi chiar ședințe obositoare în această perioadă. Încercați să stați departe de certuri pe la locul de muncă, să fiți atenți de tot ce ține de comunicare, relații cu șefii, cu colegii, cu clienții, mail-uri trimise, documente semnate. La locul de muncă pot apărea greșeli, iar Săgetătorii trebuie să fie atenți la documente financiare. Aceștia trebuie să fie atenți și cu animalele de companie pentru că acestea ar putea avea și ele parte de anumite situații problematice. Este momentul să rezolvați, să vă faceți o strategie profesională mai bună și să vă recăpătați încrederea în forțele proprii pentru a bifa toate obiectivele la locul de muncă.

Citește și: Cât de repede te îndrăgostești în funcție de zodie

Capricorn

Această retrogradare a lui Mercur în Taur va fi pe Casa a V-a, care este o Casă legată de iubire, de copii, de creativitate, de speculații. În această perioadă vor fi abordare subiecte precum socializarea, creativitatea, hobby-urile, sporturile, romantismul, pasiunile, iubirea și iubirea de sine. Capricornii vor găsi în această perioadă variante prin care să petreacă mai mult timp cu persoana dragă, să-și facă mai mult timp pentru ei, pentru activitățile recreative. Apar și tensiuni pentru că nu aveți o abordare sănătoasă a timpului în așa fel încât să fie un echilibru, să prioritizați ce este necesar și important pentru voi. Încercați să vă organizați destul de mult încât să aveți timp și pentru iubire, pentru persoanele dragi din viața voastră, pentru copii. Va fi un tranzit care aduce în prim-plan situații legate de aceste zone, de aceste sectoare și, dacă nu vă faceți planuri foarte bune și nu prioritizați aceste sectoare, pot apărea certuri, neînțelegeri.

Vărsător

Vărsătorii au o retrogradare pe Casa a IV-a și vor avea situații de lămurit în legătura cu familia, cu casa, cu tot ce înseamnă stabilitate, rădăcini, trecut ancestral, zona securității și stabilității familiale. Aceștia se concentrează pe părinți, bunuri de la familie, case, proprietăți. Este o perioadă bună să rezolvați situații cu casa, să restabiliți conexiunile cu familia, să dobândiți o moștenire, să rezolvați un contract de închiriere sau să găsiți variante pentru probleme legate de familie. Apar anumite tensiuni, dar prin reflectarea atentă la nevoile voastre și a celor din jur puteți să găsiți multe răspunsuri. Vor fi și secrete de familie care ies la suprafață în această perioadă și nu este recomandată să faceți tranzacții importante pentru casă sau să achiziționați anumite obiecte pentru casă fără a avea o garanție sau fără a avea posibilitatea de a le returna în cazul în care nu sunt ceea ce vă doriți. Este o perioadă destul de intensă, dar poate să fie și un moment potrivit prin care să rezolvați și să restabiliți conexiunea cu cei dragi.

Pești

Pentru Pești, Mercur Retrograd în Taur activează Casa a III-a, casa legată de comunicare. Există posibilitatea să apară destul de multe situații în privința comunicării cu rudele, cu vecinii, cu cei din comunitate. De asemenea, va fi o perioadă în care este indicat să fiți atenți la tranzacții, la transferuri, la călătorii, la mașină, la tot ce înseamnă activitățile de zi cu zi, la socializare, comunicare. Cei care vor să aibă călătorii pe distanțe scurte sau pentru un timp scurt, trebuie să și le pregătească din timp, să-și verifice mașina, să comunice cu blândețe, să nu se grăbească să tragă concluzii pripite și să se gândească de mai multe ori înainte de a acționa. De asemenea, revin foarte multe planuri și gânduri care nu au fost implementate. Este o perioadă destul de agitată din punct de vedere mental și emoțional, iar neliniștea mentală este la tot pasul. Pentru Pești, important este în această perioadă să-și golească gândurile și să scape de gândurile inutile, să-și facă ordine în viață, să rezolve anumite lucruri legate de învățare, de comunicare și să lămurească neînțelegerile.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite