Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

EXCLUSIV Cum sunt afectate zodiile de Mercur Retrograd. Astrologul Andreea Dincă explică în detaliu ce se întâmplă cu nativii perioada aceasta

Astrolog Andreea Dincă
Astrolog Andreea Dincă

Mercur Retrograd este cea mai puțin așteptată perioadă de către pasionații de astrologie. Nu e de mirare acest lucru, dacă ținem cont de reputația pe care o are. Astfel, astrologul Andreea Dincă a oferit, în exclusivitate pentru naratiunea.ro, informații cu privire la acest fenomen și cum sunt afectate zodiile de Mercur Retrograd.

Mercur Retrograd își începe perioada în data de 10 septembrie 2022, la ora 6:30 dimineața, ora României, și se termină pe data de 2 octombrie 2022. Potrivit astrologului Andreea Dincă, acesta retrogradează pe două semne zodiacale, respectiv Balanță și Fecioară.

În momentul când Mercur retrogradează, pot avea loc tot felul de încurcături. Mercur este planeta care guvernează mentalul, comunicarea și transporturile. „În această zonă a transporturilor apar accidente sau întârzieri. Așteptăm un colet și nu mai vine, sau trimitem un coleg și greșim adresa. Apar erori în comunicare, în transporturi, în tranzacții. Mercur nu este un bau-bau al zodiacului, ci pur și simplu ne obligă să fim un pic mai atenți, ne spune să încetinim și să o luăm cu pași mărunți”, a declarat astrologul Andreea Dincă, în exclusivitate pentru naratiunea.ro.

Mercur Retrograd oferă, de asemenea, și soluții la anumite probleme, situații nerezolvate până acum sau făcute pe repezeală, în mod greșit. Practic, acest retrograd vine să ne întoarcă din drum, fiindcă ceva nu am făcut bine. Acesta ne aduce în față informații noi, aflăm cum trebuie să schimbăm lucrurile, cum să le îmbunătățim. De asemenea, trebuie să fim mai atenți la activități care se referă la deplasări, învățământ, semnarea actelor, la corespondență de toate felurile, la echipamente de comunicare, precum calculatoarele, laptopurile, gadget-uri. Tot Mercur Retrograd influențează și transportul aerian, având loc întârzieri, anulări, nefiind un moment prielnică pentru călătorii. Pot exista probleme și pe partea de tranzacții.

Citește și: Horoscop 2022 pentru fiecare zodie. Anul aceasta așteaptă-te la noi provocări

Retrogradarea planetei Mercur ne întoarce în trecut, pentru ca noi să îmbunătățim lucrurile, să le evaluăm, să le rezolvăm, spune astrologul Andreea Dincă, în exclusivitate pentru naratiunea.ro. Dacă există lucruri din trecut, nerezolvate, ele sunt aduse în față pentru a fi analizate. Practic, Mercur vine și aduce prefixul „re-” și îl pune față în față cu tot toate acțiune care îl conțin: revizuire, reflectare, reeditare, regândire, refacere, reevaluare, refinanțare.

În această perioadă trebuie să fim atenți la mesajele pe care le primim, la cum le percepem. Mercur ne îndeamnă să ne îmbunătățim metodele de comunicare și să eliberăm blocajele, să ne îmbunătățim relațiile și să ne schimbăm perspectivele.

Mercur Retrograd, care începe pe data de 10 septembrie, se va axa în principal pe îmbunătățirea relațiilor, aflându-se în Balanță, și pe organizarea vieții, datorită localizării în Fecioară. Cele mai afectate zodii sunt, astfel, Balanța și Fecioara, însă, într-o măsură sunt afectați și Berbecii, Racii, Capricornii, Gemenii, Săgetătorii și Peștii, fiind zodiile cardinale și semne mutabile.

Retrogradarea începe în Balanță, unde se va pune foarte multă energie pe relații. Balanța vorbește despre calitate, justiție, dreptate și diplomație. În momentul în care Mercur retrogradează în această zodie, clar vorbim despre nevoia de echilibru în relațiile noastre, de comunicare cu partenerii. Acesta ne va ajuta să evităm relațiile toxice și să îmbunătățim unele relații care sunt dezechilibrate.

Atunci când Mercur se activează în Fecioară, zodiile sunt forțate să-și facă ordine în viață. Fecioarele sunt semnul curățeniei și al muncii practice. Dacă inițial Mercur se concentrează pe relații, datorită Balanței, acum, Fecioara pune la treabă nativii, rezolvă planuri, le îmbunătățește și le schimbă.

Recomandări pentru Mercur Retrograd

  • Nu luați decizii majore
  • Nu investiți în electrocasnice, gadget-uri
  • Aveți răbdare, nu faceți presupuneri
  • Verificați mesajele
  • Pregătiți-vă pentru anulări sau amânări ale unor lucruri
  • Nu semnați contracte importante fără a le verifica
  • Fiți flexibili și adaptați-vă fiecărei situații
  • Folosiți-vă intuiția

Cum sunt afectate zodiile de Mercur Retrograd

Berbec

Berbecii trebuie să aibă, în aceste trei săptămâni, mai multă atenție la relații. Toate relațiile sunt puse sub semnul întrebării, fie că vorbim despre relațiile cu partenerii, asociații, rivalii, dușmanii, concurenții, pentru că apar neînțelegeri. Nativii din zodia Berbec vor fi direcți în timpul conversațiilor și poate puțin înțepători. Aceștia ar putea afla tot felul de secrete despre relațiile lor. Cât timp retrogradarea se află în Balanță, Berbecii vor fi afectați pe planul relațiilor, iar atunci când Mercur retrogradează în Fecioară, aceștia se vor axa pe muncă, sănătate și obiceiuri.

Taur

Taurii vor fi afectați în domeniul muncii. Relațiile cu colegii vor merge prost, iar nativii vor avea zile greoaie la muncă. Această zodie este puternic trecută prin tot felul de schimbări și este important să vă reorganizați, să vă schimbați atitudinea, să reluați anumite puncte și să nu încercați să forțați lucrurile, să vă dați demisia sau să vă certați cu colegii. Există posibilitatea să intervină tot felul de probleme la locul de muncă, din neatenție, pe care trebuie să le reluați. De asemenea, Mercur Retrograd îi face pe Tauri să-și regândească obiceiurile alimentare, să reia o dietă. Este o perioadă intensă pentru tot ce înseamnă copii, proiecte creative, iubire.

Citește și: Ce animal ești în funcție de zodie

Gemeni

În această perioadă, Gemenii sunt destul de afectați pentru că ei sunt oricum guvernați de Mercur, iar în momentul în care acesta retrogradează, Gemenii resimt acest lucru. Mercur Retrograd va aduce în atenția Gemenilor Casa a V-a, adică tot ce are legătură cu iubirea, cu proiectele creative, cu zona copiilor, cu plăcerile, cu activitățile recreative. Aceștia vor avea probleme cu gelozia, cu mândria. Aceștia îi critică pe ceilalți pentru fiecare mic defect, însă nu le văd și pe ale lor. Probabil că acest Mercur Retrograd o să-i învețe pe Gemeni foarte multe lucruri în iubire. De asemenea, Gemenii se pot muta într-o nouă casă și au foarte multe lucruri de rezolvat cu familia.

Rac

Pentru Raci, Mercur Retrograd aduce în atenție dezechilibre care au legătură cu familia, cu casa, cu părinții, afacerea sau imobiliare. Sunt foarte multe probleme în familie, pe care sunt nevoiți să le rezolve. Acum ies la suprafață lucruri. Dar această perioadă poate să aducă și armonie și o soluție pe care să o puteți folosi la timp pentru a vă rezolva problemele legate de casă. În această perioadă vă puteți pune ordine în gânduri. Pot apărea încurcături cu acte, cu documente și cu tot ce are legătură cu zona aceasta de tranzacții și comunicare, spune astrologul Andreea Dincă, în exclusivitate pentru naratiunea.ro.

Leu

Leii sunt afectați în Casa a III-a, care reprezintă comunicarea. Aceștia trebuie să aibă grijă la frații și la surorile lor, la modul în care se înțeleg cu ceilalți și la mesajele pe care pe transmit. Apar foarte multe momente de confuzie, mesaje neclare, răsturnări de situație, drumuri neașteptate, cumpărături neașteptate. Zona comunicării este puternic afectată pentru Lei, dar și zona banilor. Atunci când Mercur va retrograda în Fecioară, îi va aduce Leului probleme care țin de finanțe, posesiuni, venituri. Aceștia trebuie să aibă mai multă grijă cu chitanțele, cu semnarea unor contracte. Vor există în perioada aceasta întârzieri legate de bani sau pierdere de bani.

Fecioară

Fecioara are retrogradarea la ea acasă, în special pe Casa Banilor, unde Mercur vine cu revizuiri. Nativii din zodia Fecioară vor învăța foarte multe lucruri din comportamentul financiar, din zona banilor. Este recomandat ca Fecioarele să evite cheltuielile majore și cumpărăturile care nu sunt neapărat necesare. Acestea trebuie să fie un pic mai atente în zona banilor, pentru că vor primi foarte multe lecții în sectorul financiar. Mai mult, acestea se vor axa, în această perioadă, și pe sectorul sănătății și tot ceea ce înseamnă planuri personale, rutină. Aceasta este perioadă în care Fecioarele se pot reorganiza, reinventa, să-și modeleze gândirea și planurile, mai precis, să facă curățenie în viața lor. Este o perioadă în care se evită cheltuielile și este nevoie să se axeze pe sănătate. Este o perioadă plină de provocări pentru tot ce înseamnă imagine publică, viață socială, fiind o perioadă foarte intensă pentru zodia Fecioară, în care poate să fie totul sau nimic. Acestea trebuie să-și asculte intuiția și să se reorganizeze mai bine.

Balanță

Balanțele pot fi un pic nehotărâte. Este foarte important să-și ofere timp să înțeleagă, să vadă, să comunice cu ceilalți și să-și dea seama de ce vor de la relațiile cu aceștia. Este o perioadă în care trebuie să se odihnească, să-și analizeze atitudinea, relațiile cu apropiații. Cumva, este vorba despre personalitate, individualitate, modul în care relaționează cu cei din jur. Pot apărea probleme și neclarități, pot fi aruncate vorbe în vânt și pot apărea probleme de comunicare sau legate de acte. În momentul în care Mercur retrogradează în Fecioară este vorba despre zona spirituală, despre karma, despre reorganizarea vieții. Este o perioadă bună pentru Balanțe să-și organizeze următoarea călătorie și să-și facă planuri.

Scorpion

În perioada Mercurului în Retrograd, Scorpionii vor afla foarte multe secrete. Acum au nevoie de puțină solitudine pentru a-și face curat în suflet, fiind o perioadă foarte interesantă pentru a se conecta cu divinitatea, pentru a se vindeca și a se elibera, rezolvându-și problemele sufletești. A doua perioadă a retrogradării are legătură cu grupurile, idealurile, speranțele, cu tot ce înseamnă a găsi un ideal, o direcție. Este o perioadă în care se pot termina prietenii. Scorpionii ajung la concluzii în privința unor prietenii și trebuie să-și sporească atenția în zona acestora. De asemenea, aceștia trebuie să-și organizeze visurile, să se gândească dacă au ales foarte bine ce vor să facă în viață.

Citește și: Cea mai altruistă zodie. Această zodie îi pune pe apropiați mai presus de orice

Săgetător

Nativii din zodia Săgetător au o perioadă în care trec prin transformări în zona prietenilor. Aici se pot întâmpla rupturi, pot fi amânate întâlniri și pot apărea situații cu persoane din trecut. Ar putea să experimenteze sau să fie înșelați, păcăliți. Aceștia trebuie să fie atenți la prieteni, la bârfă, pentru că vor face multă curățenie pe partea aceasta de prieteni. De asemenea, când Mercur retrogradează în Fecioară, aspecte ce țin de carieră și de zona profesională vor avea nevoie de o atenție sporită din partea Săgetătorilor.

Capricorn

Capricornii au în vedere Casa a X-a, respectiv zona carierei, a ambițiilor, a statutului social, ambiții profesionale. Aceștia au multe de refăcut, dorindu-și să facă schimbări pe partea aceasta profesională, în comunicarea cu superiorii, cu partenerii de business. Vor exista tot felul de proiecte care se reiau sau se schimbă. Este o perioadă intensă, în care muncesc foarte mult. În momentul când Mercur retrogradează în Fecioară, devine o perioadă în care Capricornii se axează pe studiu, vor să reia anumite studii, să plece în străinătate. Își vor reevalua orientarea către străinătate și primesc mesaje de la depărtare.

Vărsător

Vărsătorii au o perioadă intensă, în special în privința Casei a IX-a, care ține de studii și de călătorii îndepărtate, cultură, credință, dreptate. Nu este neapărat momentul să întrerupă cursurile sau să rupă anumite parteneriate sau chiar să-și schimbe relația cu străinătate. Aceștia trebuie să acorde mai multă atenție la cum conduc, la ce decizii iau. Nu este momentul să facă schimbări bruște, ci doar să observe, să analizeze și să vadă cum pot să-și îmbunătățească viitorul. Atunci când Mercur va retrograda în Fecioară, Vărsătorii se vor axa foarte mult pe lumea interioară și aici ne raportăm la bunuri comune cu partenerul, la taxe, la bani, a declarat astrologul Andreea Dincă, în exclusivitate pentru naratiunea.ro.

Pești

Peștii au parte de o perioadă intensă, pentru că Mercur Retrograd se află în semnul opus. Inițial, au multe de rezolvat în privința banilor partenerului, a băncilor, a împrumuturilor, afacerilor, în privința banilor altora pe care ar putea să-i folosească. Sunt fixați pe finanțe, datorii și investiții. Vor căuta rezolvări și probabil să și găsească. Poate este momentul să renunțe la vicii, la obsesii, la frici sau temeri, care nu le dau voie să progreseze. Retrogradarea începe în Casa a VIII-a a lor și se încheie în Casa a VII-a, în Casa Relațiilor. Astfel, în momentul în care Mercur retrogradează în Fecioară, Peștii se vor axa pe zona relațiilor, pe asocierea parteneriatelor. Pot apărea o mulțime de provocări pe zona aceasta a relațiilor, cumva în zona intimă și a sexualității.

Te-ar putea interesa și