Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

EXCLUSIV. Mercur Retrograd 29 decembrie – 18 ianuarie. Astrologul Andreea Dincă a explicat cum sunt afectate zodiile în această perioadă

Mercur Retrograd 29 decembrie - 18 ianuarie/ FreepikMercur Retrograd 29 decembrie - 18 ianuarie/ Freepik
Mercur Retrograd 29 decembrie - 18 ianuarie/ Freepik

Mercur Retrograd 29 decembrie – 18 ianuarie. Astrologul Andreea Dincă a oferit, în exclusivitate pentru naratiunea.ro, informații cu privire la retrogradarea lui Mercur în perioada următoare și cum sunt afectate zodiile de acest fenomen.

Terminăm anul cu un Mercur Retrograd în zodia Capricorn. Fiind un semn al organizării și al carierei, această retrogradare va afecta zona responsabilității, perseverenței, rezistenței. Unii ar spune că atunci când este Mercur Retrograd planeta merge înapoi, însă nu este deloc așa. Ea încetinește și ne îndeamnă și pe noi să încetinim, să reevaluăm și să reflectăm asupra proiectelor sau obiectivelor noastre, potrivit astrologului Andreea Dincă.

Retrogradarea va avea loc între 29 decembrie 2022 și 18 ianuarie 2023. Acest fenomen ne dă șansa pentru a ne îmbunătăți viața. „Un Mercur Retrograd nu vine să ne sperie, ci pur și simplu vine să tragă un semnal de alarmă și să ne tragă pe dreapta, în așa fel încât noi să ne revizuim un pic planurile mai ales că, această retrogradare este într-un moment foarte important, fiind între ani. Dacă îl luăm în calcul și pe Marte care este retrograd, această perioadă ne îndeamnă să ne trezim un pic la realitate și să ne gândim la obiectivele noastre pentru 2023. ”, a explicat Andreea Dincă, în exclusivitate pentru naratiunea.ro.

Ce ar trebui să facem și ce nu ar trebui să facem când e Mercur Retrograd

„Înainte de a semna orice contract sau document trebuie să recitiți cu atenție, indiferent dacă este vorba despre un act, un email sau un mesaj. Dacă decideți să planificați întâlniri cu cei apropiați, mai ales că acum este final de an, asigurați-vă că vehiculele sunt într-o stare perfectă de funcționare înainte de a porni la drum. De asemenea, trebuie să ne păstrăm calmul și să evităm conflictele. Este o perioadă în care se strâng prieteni, rude, se fac glume și este posibil să răbufnim. Iar dacă plecați în călătorii în această perioadă, nu vă supărați dacă apar întârzieri sau încurcături. Se știe că, atunci când Mercur retrogradează ar fi bine să stăm mai mult în casă, dar nu putem să facem acest lucru, astfel că trebuie doar să fim mai atenți.

Citește și: Horoscop luna ianuarie 2023. Previziunile complete pentru toate zodiile. Ce ți-au pregătit astrele în prima lună din an

Analizați totul! Nu este momentul să începeți parteneriate, proiecte noi. Nu este momentul să dați examene sau să cheltuiți inutil. Evitați cheltuielile inutile și, bineînțeles, gândiți-vă de mai multe ori înainte să luați orice decizie”, spune astrologul Andreea Dincă.

Mercur Retrograd poate să producă haos și pe partea de comunicare. Astfel că, nativii trebuie să fie atenți la ce mesaje trimit și primesc. Trebuie să gândim de fiecare dată când vrem să spunem ceva și să evităm să facem comentarii răutăcioase.

Este important să aveți o atitudine cât mai pozitivă. Un Mercur Retrograd în Capricorn este menit să ajute nativii să-și îmbunătățească planurile, în special pe cele legate de profesie și carieră.

Cum sunt afectate zodiile de Mercur Retrograd

Cea mai afectată zodie este cu siguranță Capricornul, pentru că Mercur retrogradează în semnul nativului. Capricornii vor avea multe de reorganizat, regândit, revizuit, îmbunătățit. De asemenea, Fecioarele și Gemenii, care în mod normal sunt guvernați de Mercur, vor resimți această regradare.

Berbec

Mercur Retrograd le aduce Berbecilor o nouă situație de rezolvat la locul de muncă. Cariera este zona pe care nativii o au de reorganizat. Aceștia trebuie să se aștepte la schimbări majore, mai ales că este începutul anului, trebuie să-și facă planuri și o strategie mai clară pentru 2023. Mercur va retrograda în Casa a X-a, Casa Carierei, care este puternic impactată. Sectorul profesional al Berbecilor va fi foarte afectat

Taur

Acest retrogradare este simțită și resimțită destul de mult de către Tauri, mai ales de cei care nu și-au făcut backup la anumite documente. Nativii trebuie să aibă mai multă grijă de actele și documentele lor, pentru pot exista probleme tehnice în această perioadă sau probleme cu conexiunea la internet. De asemenea, o atenție sporită trebuie să aibă Taurii care au de gând să călătorească în străinătate, care așteaptă colete din străinătate sau anumite vești. Această retrogradare în Capricorn se resimte în Casa a IX-a a Taurilor, care are legătură cu străinătate și călătoriile.

Gemeni

Gemenii sunt impactați destul de mult de fiecare dată când Mercur Retrogradează, asta din cauza faptului că acești nativi sunt guvernați de Mercur. Aceasta retrogradare are loc în Casa a VIII-a, care este casa renașterii și a transformării. Perioada aceasta, Gemenii ar putea întâmpina o mulțime de situații, care țin în special de rănile emoționale. Vestea bună este că, această retrogradare îi va ajuta să și le vindece. Mai mult, vor fi discuții legate de banii la comun, datorii, credite, bănci, moșteniri. Nativii vor trăi o perioadă de trei săptămâni destul de intensă, care îi va ajuta să se transforme și, de ce nu, să se vindece la nivel emoțional.

Citește și: Horoscop anual 2023. Predicțiile complete pentru fiecare zodie în parte. Ce îi așteaptă pe nativi anul viitor

Rac

Racii resimt această retrogradare în Casa a VII-a, care este casa căsătoriei, a parteneriatelor, a tribunalelor, a relațiilor de toate tipurile. Este o perioadă destul de intensă, în special legată de relații, în care se vor rezolva multe lucruri. Nu este momentul să investiți emoții, timp, bani, în parteneriate care nu duc nicăieri. Este o perioadă în care apar și probleme legate de tehnologie, mai ales la locul de muncă, dar și mesaje neînțelese, fiind o comunicare destul de greoaie în relații. Încercați să verificați de mai multe ori un mesaj înainte de a trage o concluzie și nu vă pripiți în privința veștilor pe care le aflați.

Leu

Leii vor resimți această retrogradare în Casa a VI-a, care este Casa Sănătății și a Muncii. Este o casă legată de colegi, iar în această perioadă Leii își pot îmbunătăți relațiile cu colegii de muncă. Trebuie să aibă o atenție sporită la sănătatea lor, mai ales la locul de muncă. Trebuie să analizeze foarte bine planurile pe care și le fac legate de muncă, de călătorii care au legătură cu muncă, călătoriile de afaceri. Vor fi foarte multe probleme legate de drum, întârzieri, planuri anulate. În această perioadă, nativii din Leu trebuie să se odihnească mai mult și să pună preț mai mare pe sănătatea lor.

Fecioară

În ceea ce privește zodia Fecioară, acești nativi vor resimți retrogradarea pe Casa a V-a, Casa Iubirii, a Copilului, Casa Creativității și a Speculațiilor de orice fel. Este important să-și acorde mai mult timp, pentru că pot fi răsturnări de situație, în special în zona iubirii, dar și în zona profesională, pentru că aceștia se raportează și la creativitatea.

Fecioarele trebuie să verifice informații din orice domeniu, înainte de a lua o decizie și este important ca în această perioadă să nu fie critice și să fie mai deschise la sugestiile pe care le primesc de la ceilalți. Va fi o perioadă plină de răsturnări de situație în iubire, dar dacă se vor iubi pe ele, vor găsi rezolvări și în relațiile cu ceilalți.

Balanță

Balanțele vor resimți retrogradarea lui Mercur în Casa a IV-a, potrivit astrologului Andreea Dincă. Aceasta este Casa Familiei, Casa Locuinței, a Părinților. Așadar, pot apărea multe lucruri de rezolvat, legate de casă, de proprietate, de familie. Este o perioadă propice, în care Balanțele vor investi și își vor rotunji veniturile. Aceștia își doresc să îmbunătățească confortul casei și fac eforturi suplimentare pentru a-și stăpâni și controla cheltuielile.

Scorpion

Scorpionii resimt această retrogradare în Casa a III-a, în Casa Comunicării. Aceștia își vor schimba perspectiva asupra vieții și își pot îmbunătăți relația cu frații. Este o Casă legată de familie, prieteni, care implică mai multe situații legate de aceștia. Atenția la cum călătoresc, la ce mesaje transmit, la ce acte semnează sau la ce promisiuni fac. Această perioadă de Mercur Retrograd ar putea să schimbe foarte mult viziunea Scorpionilor și modul în care aceștia vor comunica cu ceilalți. Aceștia vor face față „dușmanilor” și își vor impune punctul de vedere.

Săgetător

Săgetătorii vor învăța să-și controleze impulsul de a cheltui și să își împartă bugetul. Nativii vor avea destul de multe lucruri de rezolvat pe sectorul banilor, iar pe plan financiar pot apărea noi oportunități, noi situații prin care ei să-și îmbunătățească, bineînțeles, zona financiară și să aibă și o atitudine diferită în privința banilor, pentru că banii sunt o energie. Contează foarte mult atitudinea pe care o avem, iar pentru săgetători, aceste energii sunt direcționate pe tot ce înseamnă bani și resurse.

Citește și: Horoscop Chinezesc anul 2023. Află ce va aduce Anul Iepurelui pentru fiecare zodie

Capricorn

Capricornii simt această retrogradare mult mai mult decât celelalte zodii, asta pentru că Mercur Retrogradează în semnul lor. Acest lucru determină schimbări foarte mari pe toate planurile, atât în zona profesională, cât și legate de familie. Acest nativ va fi mai afectat, însă va avea șansa să își îmbunătățească viața și să se reinventeze. Aceștia trebuie să învețe să trăiască în prezent și să se folosească de energia care îi tot întoarce în trecut pentru a vedea unde a greșit. Va fi o perioadă în care aceștia vor fi motivați și împinși de la spate de propriile lor gânduri. De asemenea, aceștia trebuie să-și programeze timpul și să acorde o atenție deosebită nevoilor lor.

Vărsător

Vărsătorii resimt această retrogradare în Casa a IX-a, Casa legată de Karma. Nativii vor avea nevoie să se retragă în această perioadă pentru a se putea vindeca și a-și putea îmbunătăți planurile, pentru a putea înțelege ce mai au de învățat și cum să se vindece pentru a putea să fie mai bine.

Va fi o perioadă foarte interesantă pentru Vărsători, care că această Casa a IX-a este orientată să aducă de toate, inclusiv imprevizibil și neașteptat. Depinde foarte mult de karma fiecăruia, dar Vărsătorii vor avea revelații, conștientizări și vor avea un punct de plecare pentru a-și îmbunătăți viața.

Pești

Peștii vor simți această retrogradare în Casa a 11-a, care este Casa Prieteniilor. Nativii se vor confrunta cu tot felul de situații legate de persoanele din jurul lor, de grupurile din care fac parte. Aceasta casă este legată și de aspirații și speranțe, astfel că, Peștii își vor găsi curajul să-și îmbunătățească anumite planuri și să aspire către ceva mai înalt. Este o perioadă în care nativii își vor îmbunătățiri relațiile de prieteni și își vor revizui planurile.

Aceștia vor analiza profund grupurile din care fac parte, ce li se oferă și ce vor să primească de la aceste persoane. Este o perioadă interesantă pentru Pești, pentru că își vor schimba perspectiva asupra lucrurilor și își vor „renova” Casa Prieteniei, vor învăța să nu aibă încredere oarbă în aceștia și să nu aibă așteptări de la nimeni și nimic.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite