Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Umbrelei. Lucruri pe care nu le știai despre aceste accesorii indispensabile

Ziua Internațională a Umbrelei. Lucruri pe care nu le știai despre aceste accesorii indispensabile/ Freepik
Ziua Internațională a Umbrelei. Lucruri pe care nu le știai despre aceste accesorii indispensabile/ Freepik

Toată lumea e familiarizată cu acele zile ale umbrelei, ele fiind prezente indiferent dacă locuiți în cele mai calde climate sau în cele mai reci țări.

Sunt acolo pentru a ține ploaia departe într-o zi plină de culoare și acolo pentru a te proteja de arsurile solare într-o zi caldă și însorită, pur și simplu, nu există nicio zi care să nu fie o zi perfectă. Deci, desigur, există o sărbătoare pentru a onora această piesă vreodată utilă, mereu la modă și esențială a echipamentului de călătorie.

Informații despre Ziua Internațională a Umbrelei

Da, am cântat deja „You can stand under my umbrella, ella, ella, eh, eh, eh”, în capul nostru, nu-i așa? În timp ce Ziua internațională a umbrelei nu este o odă pentru cântecul Rihannei, ci mai degrabă creația în sine, nimic nu te oprește la dansatul în ploaie și la recreatul mișcărilor din videoclipul muzical!

La urma urmei, aceasta este o invenție care merită cu siguranță sărbătorită! Când ploaia începe să se reverse, o umbrelă ne împiedică să ne udăm și ne menține părul într-o stare acceptabilă. Este o invenție simplă, dar pe care ne-am bazat cu toții din când în când. Desigur, există și umbrele care ne ajută să ne protejăm de soare. Când ești la plajă, o umbrelă poate fi diferența dintre a avea o experiență plăcută și confortabilă și a merge acasă arătând ca un homar! Noi suntem mulțumitori când vine vorba de această creație inteligentă.

S-ar putea să credeți că umila umbrelă a ajuns cât de mult posibil folosită! Ei bine, te-ai înșela! Am văzut câteva inovații destul de nebunești de umbrelă care se întâmplă acolo. De ce să nu faci un pic de săpături online? Suntem siguri că veți întâlni unele invenții ciudate și minunate de umbrelă pe care oamenii le-au făcut. Suntem siguri că ați văzut acele pălării umbrelă, care au câștigat un pic de tracțiune ca elemente de noutate! Cu toate acestea, există o mulțime de alte modele, de asemenea, potrivit Dayoftheyear.

Citește și: Gestul inedit pe care l-au făcut angajații unui hotel pentru o tânără care trecea printr-o despărțire: „Mi-au făcut seara mai bună”

Istoria Zilei Internaționale a Umbrelei

Ziua internațională a umbrelei sărbătorește acest dispozitiv util, care a fost cu noi de mult timp și a servit fiecărui scop, de la practic la fantezist, încă de la crearea sa. Această zi se sărbătorește pe data de 10 februarie a fiecărui an.

De cât timp este umbrela cu noi? Suficient de mult timp încât să pătrundă în fiecare cultură de pe glob și să provină din mai mult de una. Cea mai veche umbrelă înregistrată a apărut în anul 21 d.Hr., în China antică. Deși a fost prima umbrelă pliabilă înregistrată, mormântul lui Qin Shihuang a dezvăluit o trăsură militară de teracotă care avea atașată o umbrelă permanent deschisă, datând din 210 î.Hr. Ele au fost, de asemenea, găsite în Ninive, Persepolis, Egiptul Antic și Grecia, doar pentru a numi câteva. Desigur, umbrela are o istorie lungă și nobilă, potrivit Dayoftheyear.

Popularitatea umbrelei s-a extins dincolo de utilitatea sa pentru a ne proteja de soare și ploaie, s-au făcut eforturi deosebite pentru a transforma aceste dispozitive simple în opere de artă rafinate, unele dintre ele fiind chiar realizate din dantelă sau hârtie decorată generos, și au fost purtate de cei mai influenți și frumoși oameni din lume.

Astăzi a dezvăluit și mai multe stiluri disponibile în lume, inclusiv o inovație pe umbrela pliabilă deja inovatoare. Acum le avem pe cele telescopice care nu doar prăbușesc umbrela, ci apoi prăbușesc mânerul, astfel încât să se poată potrivi în geantă sau în ușa mașinii! Nu-i așa că e uimitor?

Citește și: Ziua internațională „de-a-ndoaselea”. Azi e ziua în care poți face totul pe dos, fără să fii judecat

Cum să celebrăm Ziua Internațională a Umbrelei?

În primul rând, învățați acest cuvânt „scath fearthainne” (poate că va trebui să faceți un pic de căutare pentru a găsi pronunția, este galică), este de departe unul dintre cele mai frumoase cuvinte din lume pentru o umbrelă. Aceasta înseamnă, în mod corespunzător, umbră de ploaie. Dacă a existat vreodată un nume perfect pentru o umbrelă, nu știm care este. După aceea, ieși de ziua internațională a umbrelei și găsește-ți o umbrelă sau trei care se potrivesc gusturilor și stilurilor tale și asigură-te că una dintre ele este strict pentru utilizarea la soare!

Dacă aveți deja o umbrelă, vă recomandăm să cumpărați un backup. La urma urmei, nu știi niciodată când ai nevoie de una. Umbrelele se pot rupe cu ușurință atunci când există vânturi puternice. Suntem siguri că unii dintre voi care citiți acest articol știu despre ce vorbim. Nu este nimic mai rău decât o rafală de vânt care îți ia umbrela și, în esență, o întoarce pe dos. Simți că te privesc oamenii în timp ce încerci cu disperare să remediezi situația! Poate fi destul de jenant, nu? De aceea, recomandăm întotdeauna să alegeți o umbrelă de calitate. Cu toate acestea, deoarece umbrelele sunt proiectate pentru a fi flexibile și pliabile, o rafală puternică de vânt are întotdeauna potențialul de a provoca daune.

Citește și: Ziua Mondială a iubitorilor de Nutella. Istoria celei mai iubite creme de ciocolată din lume

O altă modalitate de a sărbători Ziua internațională a umbrelei este să vă bucurați de un cocktail delicios cu una dintre acele decorațiuni drăguțe de umbrelă. Da, știm, orice scuză pentru a bea, nu? Dacă ați fost vreodată într-o vacanță la o stațiune de plajă, totuși, veți ști că umbrelele sunt adesea folosite pentru a decora băuturi de cocktail fructate. De ce să nu aduceți sentimentul de vacanță acasă de Ziua internațională a umbrelei cu un cocktail drăguț?

Te-ar putea interesa și