Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua internațională a lucrurilor vechi. Cum să le dai valoare antichităților din casa ta

Ziua internațională a lucrurilor vechi
Ziua internațională a lucrurilor vechi

Pe data de 2 martie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Internațională a Lucrurilor Vechi. Bibelourile, jucăriile, hainele și dispozitivele electronice vechi care stau ascunse în casa ta așteaptă în această zi să fie scoase la lumină și, de ce nu, să primească o nouă șansă la viață, pentru că astăzi este totul despre a aprecia lucrurile vechi.

În Era Vitezei este foarte ușor să uităm de lucrurile care, nu de mult, ne erau de folosință. Tehnologia avansează, apar jucării noi în fiecare secundă, cărți noi sunt publicate constant și să nu mai vorbim de haine. Multe dintre lucrurile achiziționate sau primite în urmă cu ceva timp zac undeva ascunse și pline de praf. Astăzi este despre conștientizarea lucrurilor lăsate în urmă.

Citește și: Ziua Internațională a Jocurilor Video. Cum au schimbat jocurile video percepția copiilor despre viață

Nu se cunoaște data exactă de când s-a implementat Ziua Internațională a Lucrurilor Vechi. Un lucru e cert, lucrurile vechi au existat dintotdeauna. Avem, încă de când suntem mici, o apreciere pentru lucruri vechi. Unele sunt păstrate ca amintire, altele pentru valoarea lor. Vinul, de exemplu, devine mai bun cu cât este mai vechi, un mobilier realizat din materiale de calitate, precum lemnul masiv, va fi mult mai căutat după ce au trecut câțiva ani și este catalogat ca vintage. Colecționarii din ziua de azi plătesc sume uriașe pentru timbre, jucării vechi, cărți sau monede. Astfel că, lucrurile vechi nu sunt lipsite de întrebuințări, valoarea sau farmec.

Cum să sărbătorim Ziua Internațională a Lucrurilor Vechi

Există atât de multe moduri diferite în care poți sărbători Ziua Internațională a Lucrurilor Vechi. Un lucru pe care poți să-l faci astăzi este să cauți în casa ta, sau în casa părinților tăi, lucruri vechi pe care ai putea să le recondiționezi sau să le repari. Poate ai o piesă de mobilier antică sau un ornament vechi. Orice lucru, pe care tu l-ai considerat în urmă cu ceva timp ca fiind nefolositor, acum ai putea să-l cureți, să-l repari sau să-i oferi orice schimbare necesară pentru a-i reda folosința. Poți împărtăși realizările tale pe social media și să-i încurajezi și pe ceilalți să facă acest lucru.

Dacă există totuși lucruri pe care tu nu le mai vrei, poți să mergi la târguri de vechituri sau la anticariate și să le donezi, sau chiar să le vinzi. Lucrurile tale vechi ar putea deveni lucrurile noi unei alte persoane. De asemenea, lucrurile tale vechi ar putea deveni un cadou extraordinar pentru altcineva.

Citește și: Ziua Internațională a Jocului Vânătoarea de Comori. Istoria celui mai incitant joc de societate din ultimii ani

Poți folosi această zi și ca pretext pentru a începe o curățenie de primăvara în casa ta. Fiecare dintre noi consideră la un moment dat că un lucru nu mai este de actualitate și îl depozitează în locuri ascunse ale casei în speranța că îl va folosi la un moment dat. De mult ori nu se întâmplă acest lucru și sfârșim prin a face și mai mult dezastru, acumulând o mulțime de obiecte care ocupă un spațiu important. Astfel că, ia toate aceste lucruri și donează-le sau vinde-le pentru a face loc lucrurilor noi.

Într-un alt mod, mult mai profund, prin care poți să sărbătorești Ziua Internațională a Lucrurilor Vechi este să faci ceva nou. Schimbă-ți rutina și ieși din zona ta de confort. Renunță măcar pentru o zi la obiceiurile tale vechi și s-ar putea să descoperi un alt mod mai bun de a-ți trăi viața. Sau poate că nu, dar măcar ai încercat!

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite