Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Jocului Vânătoarea de Comori. Istoria celui mai incitant joc de societate din ultimii ani

Ziua Internațională a Jocului Vânătoarea de Comori/ Pexels
Ziua Internațională a Jocului Vânătoarea de Comori/ Pexels

În fiecare an, pe data de 24 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Jocului Vânătoarea de Comori. Cu toate că este o sărbătoare neoficială, aceasta îi încurajează pe oameni să se reunească cu prietenii și familia și să participe la o vânătoare de comori formidabilă, care le va pune imaginația și spiritul practic la încercare.

O vânătoarea de comori este un joc, individual sau pe echipe, în care se concurează pentru a găsi obiecte ascunse bine și pentru a îndeplini tot felul de cerințe. Participanților li se înmânează o listă, cu tot ceea ce trebuie să găsească sau cu cerințele ce trebuie îndeplinite. Jocul se termină atunci când o echipă completează prima toată lista. În multe dintre jocuri, organizatorii ascund obiectele în locuri dificil de găsit și oferă participanților indicii despre unde le pot găsi.

Jocul Vânătoarea de comori poate fi organizat de fiecare grup în parte, însă există și evenimente dedicate acestui joc de societate, în care este organizată o Vânătoare de comori mare în care pot participa zeci sau poate chiar sute de oameni, fiind desfășurată în întreg orașul.

Citește și: Top 10 experiențe pe care trebuie să le încerci într-o viață

Există un proiect în București în care poți juca jocul Vânătoarea de comori în tot orașul. Dacă ai un grup de prieteni și nu știți ce să faceți weekendul acesta, intra pe site-ul celor de la City Hunt și ai acolo toate detaliile necesare pentru o ieșire de neuitat!

De asemenea, din aceeași categorie face parte din escape room. Acesta este un joc de aventură în care jucătorii sunt blocați într-o cameră și trebuie să utilizeze elemente ale camerei pentru a rezolva o serie de puzzle-uri și să evadeze sau să îndeplinească o misiune într-un termen stabilit. Este o vânătoare de indicii și îți garantez că te vei distra. Poți găsi un escape room chiar la tine în oraș dând doar un search pe Google.

Tehnologia a dus jocul Vânătoarea de Comori la alt nivel

În ultimii ani, tehnologia a atenuat modul în care este jucat jocul și a făcut posibil ca jucătorii din întreaga lume să participe la o vânătoare de comori online. Vânătoarea de comori pe Internet necesită ca oamenii să navigheze online și să viziteze site-uri web pentru a găsi indicii și a rezolva problemele.

Citește și: Ziua internațională a scepticilor. Arma gândirii ascuțite a făcut lumea să evolueze

De asemenea, geocaching-ul este încă o altă inovație recentă în lumea iubitorilor jocului Vânătoarea de Comori. Aceasta presupune utilizarea GPS-ului pentru a găsi cache-uri sau geocache-uri ascunse în diferite locuri din întreaga lume.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite