Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua internațională a desenelor animate. Secretele celor mai cunoscute animații din toate timpurile

Ziua internațională a desenelor animate
Ziua internațională a desenelor animate

Creată de Asociația Internațională de Film Animat, membră a UNESCO, Ziua Internațională a Desenelor Animate se sărbătorește în fiecare an, pe data de 28 octombrie.

A început în 2002, iar acum este sărbătorită oficial în peste 50 de țări. Dacă iubești și tu desenele animate și încă ai în tine un suflet de copil, atunci trebuie neapărat să sărbătorești această zi.

„În această zi, 28 octombrie, noi punem în evidență arta animației și modul în care aceasta comunică peste granițe. Prin această sărbătoare, avem un sentiment de legătură cu alți animatori din întreaga lume, pe măsură ce răspândim bunăvoința, înțelegerea reciprocă și pacea”, a declarat Asociația Internațională de Film Animat.

La 28 octombrie 1892, la Musee Grevin din Paris, a fost proiectat primul film animat din istorie. Pelicula s-a numit ”Pauvre Pierrot”, a cuprins 500 de imagini pictate şi rula timp de 15 minute. A fost o realizare a inventatorului Charles-Emile Reynaud. De atunci au început o serie de animații care au evoluat cu timpul ajungând să fie cât mai aproape de realitate și totuși să păstreze aerul specific desenelor.

În mod tradițional, secvențele animate erau create de imagini și picturi desenate manual. Astăzi, progresele tehnologice au făcut posibil ca artiștii să creeze imagini direct pe un computer, scrie daysoftheyear.com.

Cum sărbătorim Ziua Internațională a Desenelor Animate

Sunt multe metode prin care poți să sărbătoriți această zi. Poți să stai toată ziua în pat, sub pătură, savurând o grămadă de bunătăți și să vizionezi toate acele desene animate care ți-au făcut copilăria frumoasă.

De asemenea, poți chiar să citești despre producția și istoria desenelor animate sau chiar să încerci să produci tu propriile animați pe telefonul mobil sau pe computer. Lasă-ți imaginația să curgă și bucură-te de fiecare moment.

Top 16 secrete ale celor mai cunoscute animații

1. Mickey Mouse a fost conceput cu mănuși albe pentru că Walt Disney a considerat că labele unui șoarece arată prea urât și îi pot speria pe copii.

2. Cea mai lungă serie de desene animate e ”The Simpsons” și a început în 1987.

3. Lui Walt Disney nu-i plăceau deloc desenele co Goofy, dar a continuat să le producă, pentru a avea ce să le dea de lucru animatorilor.

4. Walt Disney a făcut un experiment inedit: a încetinit mult viteza de redare, iar celor care au privit li s-a făcut rău. 

5. ”Familia Addams” a fost gândit inițial ca desen animat.

6. Numele adevărat al lui Shaggy din ”Scooby Doo” este Norville Rogers.

7. ”The Smurfs” a început să fie dat la televizor după ce directorul televiziunii NBC a văzut-o pe fetița lui că se juca cu un ștrumf de pluș.

8. Tot ”Ștrumfii”, într-un episod special de Crăciun, l-au omorât pe unul dintre ei, cântându-i.

9. Tom și Jerry purtau inițial numele de Jasper și Jinx.

10. Betty Boop a fost, la început, câine. Câțiva ani mai târziu, personajul a fost transformat în fată.

11. Walt Disney a fost vocea lui Mickey Mouse

12. Disney a produs filme de propagandă pentru guvernul american în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

13. Disneyland a fost gândit inițial ca un parc mic

14. Prima oară numele lui Mickey Mouse era „Martimer Mouse”. Acesta a fost schimbat de Walt Disney la insistențele soției sale.

15. În anul 2009, după ce Disney a lansat animația „Prințesa și broscoiul”, 50 de copii din SUA au fost spitalizați pentru că au luat Salmonella după ce au sărutat broaște.

16. Disney a fost dat în judecată de un biolog pentru că a defăimat caracterul hienelor în filmul „Regele leu”, astfel că oamenii și-au făcut o impresie proastă despre acestea.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite