Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Bloggerilor. Cum a ajuns scrisul din pasiune să devină o carieră

Ziua Internațională a Bloggerilor/ steemit.com
Ziua Internațională a Bloggerilor/ steemit.com

O dată cu apariția internetului au apărut și clasicele „jurnale online”, denumite blog-uri. Aceste site-uri au folosite la început de tineri pentru a-și face auzite ideile și opiniile, însă acum cei mai mulți dintre ei pot câștiga bani din asta. Din acest motiv a apărut Ziua Internațională a Bloggerilor, pentru a sărbători perseverența și creativitatea oamenilor în mediul online.

Ziua Internațională a Bloggerilor. Ce este un blogger și cum au devenit aceștia atât de cunoscuți

La început era cool să ai un blog. Puteai să scrii despre vacanțe, să îți faci auzite părerile despre societate, muzică sau absolut orice voiai tu. Tinerii scriau din plăcere, cu pasiune, fără a aștepta nimic la schimb. Însă acest lucru s-a schimba în urmă cu ceva ani, asta pentru că aceștia au descoperit că pot face o carieră frumoasă din scrisul pe internet și chiar să câștige și bani.

Așa s-a născut comunitatea bloggerilor, acele persoane care scriu materiale pe un site din mediul online și au mii de cititori care împărtășesc aceleași pasiuni cu ei. Un blogger este o persoană care navighează prin frontierele spațiului virtual ale Internetului și completează un blog. Bloggerii nu sunt definiți printr-un grup omogen, ei având o varietate de motivații profesionale sau personale pentru care scriu pe un blog și vin dintr-o varietate de contexte politice, economice și sociale.

Ziua Internațională a Bloggerilor/ Pexels

Citește și: Ziua Mondială a Scriitorilor. Cele mai indecente secrete ale marilor scriitori

Blogging-ul a început ca jurnal online în anii ’90. Este considerat un mod de exprimare online și un instrument puternic care permite utilizatorilor să-și creeze propriul conținut și să îl distribuie cu ceilalți. De asemenea, oferă posibilitatea de a te conecta cu alții în mai multe moduri și îi inspiră pe utilizatori să își răspândească creațiile atunci când există un stimulent. În esența, un blog este propriul spațiu de pe internet unde poți scrie ce vrei, când vrei, cum vrei.

Blog (substantiv) – un jurnal care se află pe internet.

Blogger (substantiv) – o persoană care păstrează un blog – Bloggerii revoluționează modul în care sunt distribuite știrile.

Blogging (verb) – acțiunea de a scrie un blog – Bloggingul este modul meu de a-mi împărtăși pasiunile cu lumea.

Lucruri pe care sigur nu le știai despre blogging

 • Există peste 200.000.000 de bloguri pe internet.
 • Peste 100.000.000 de dolari în vânzări.
 • Un nou blog este creat undeva în lume la fiecare jumătate de secundă.
 • Majoritatea oamenilor citesc bloguri de mai multe ori pe zi.
 • Companiile care fac public pe blog de cel puțin 20 de ori pe lună generează trafic de 5 ori mai mult decât cele care publică de mai puțin de 4 ori pe lună.
 • Companiile cu peste 51 de articole pe blog experimentează o creștere de 77% a potențialului mediu lunar.
 • Dimineața este cel mai popular moment al zilei pentru a citi bloguri: 40% din bloguri sunt citite dimineața. Citirea blogului începe la 7:00 AM și atinge vârfurile la 10:00 AM.
 • Distribuirea blogului atinge vârfurile la 7:00 AM și comentariile blogului ating vârfurile la 8:00 AM.
 • 30% din bloguri sunt citite după-amiaza.
 • 20% din bloguri sunt citite seara.
 • 10% din bloguri sunt citite noaptea.

Citește și: Ziua internațională a lucrurilor vechi. Cum să le dai valoare antichităților din casa ta

Bloggurile se schimbă constant. Pentru a se dezvolta acestea au nevoie de mult timp, efort și creativitate. Bloggerii sunt în permanență într-un proces de învățare a mediului online pentru a acumula mai mult trafic. Ei trebuie să țină cont de articolele pentru cititori, de frecvența de postare, multimedia, găzduire, numele domeniului, statistice, promovare, publicitate, marketing, design și plugin-uri.

Această muncă nu este ușoară, ca nicio muncă de altfel, însă dacă îți place ceea ce faci, efortul acesta nu-l vei simți ca pe ceva obositor și te vei implica cu bucurie în dezvoltarea blogului.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite