Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Scrierii Scrisorilor. Sute de ani, actul comunicării s-a realizat doar prin această metodă elegantă și romantică

Ziua Internațională a Scrierii Scrisorilor/ Freepik
Ziua Internațională a Scrierii Scrisorilor/ Freepik

Ziua Internațională a Scrierii Scrisorilor. Timp de câteva sute de ani, actul comunicării a avut loc doar prin câteva metode, pe care, cu siguranță, le cunoașteți și voi. Aceasta se făcea fie prin vorbirea directă cu o persoană, fie prin metoda de a scrie cuiva tot ceea ce gândești sau ce simți, pe o bucată de hârtie, intitulată scrisoare poștală, deoarece aceasta era livrată de către un poștaș.

Natura scrisorilor le-a făcut pe acestea să fie extrem de intime, fapt datorat semnului sau al simbolului lăsat pe scrisoare. Totul pornind de la mirosurile subtile ale fiecărei case, parfumul, dar și anumite fragmente din grădina scriitorului. Toate acestea ar putea fi incluse într-o scrisoare de tip poștală. În prezentul erei digitale, scrisorile nu se mai află la același nivel ca și pe vremea ce a apus demult, iar această zi a scrierii scrisorilor este cel mai oportun moment, în a-ți aduce aminte de ceva ce tocmai a trecut.

Istoria Zilei Internaționale a Scrierii Scrisorilor

Această zi este sărbătorită pe data de 7 decembrie. Ziua Internațională a Scrierii Scrisorilor este realizată cu scopul de a aduce un tribut vremurilor demult apuse, dar și a modalității mai învechite de comunicare, mai exact, cea a scrierii de scrisori.

Ziua Internațională a Scrierii Scrisorilor îți oferă o modalitate unică de a te reconecta cu oamenii, cei cu care ai păstrat conversații mai reduse sau nu i-ai mai văzut de ceva vreme. Te ajută, de asemenea, să te gândești înainte de a-ți așterne cuvintele, deci este și un proces ce pune mintea la contribuție. Cu noile metode de a comunica, noi nu mai tindem să reflectăm la ceea ce urmează să spunem, ci doar comunicăm. Oricum, o scrisoare îți oferă o oportunitate perfectă de a te exprima elegant.

Citește și: Ziua Mondială a Caligrafiei. Totul despre arta scrisului frumos de mână

Această zi a fost stabilită de către Richard Simpkin ca un tribut al bucuriei pe care acesta a resimțit-o atunci când o scrisoare scrisă de mână a ajuns în cutia sa poștală. Aprecierea sa față de această scrisoare scrisă de mână a venit ca și un rezultat al unui proiect la care el a muncit foarte mult, denumit „Legendele Australiene”. Acesta a scris și a trimis câte o scrisoare, fiecărei personalități, pe care a considerat-o de origine australiană, cu scopul de a stabili un interviu personal și o ședință foto, cu fiecare persoană în parte. A fost ceva cu adevărat extraordinar în a primi o scrisoare cu amprenta și cu stilul fiecărei legende, iar, mai mult de atât, aceste scrisori scrise de mână sunt un obiect colecționabil, ceea ce nu se poate spune despre modul de comunicare digital.

Cum să celebrezi Ziua Internațională a Scrierii Scrisorilor.

Ia un stilou și o bucată de hârtie și începe să scrii. Alegerea persoanei căreia dorești să-i scrii o scrisoare, poate fi cel mai dificil moment, așa că, alege un prieten drag sau un membru al familiei, indiferent de vârsta pe care o are. Pentru cei tineri poate fi un lucru surprinzător de a primi o scrisoare, fiind ceva ce nu se întâmplă prea des în era contemporană.

O altă opțiune ar fi să-i scrii o scrisoare unei rude dragi, de exemplu, unor bunici, în loc de a-i suna. În scrisoare le poți spune ce anume iubești la ei, de ce sunt cei mai buni bunici din lume, că le ești recunoscător, sau că ai avut o copilărie de milioane alături de ei.

Citește și: 250 de scrisori caligrafiate manual de Livrez Dragoste vor aduce un zâmbet călătorilor din „metroul lui Moș Crăciun”, marți, 6 decembrie 2022

Nu e nevoie să trimiți scrisori doar celor dragi din familia ta. Poți scrie o scrisoare de încurajare unui pacient bolnav dintr-un spital. O astfel de scrisoare ar putea pune un zâmbet pe fața cuiva și îl poate ajuta pe acesta să treacă mai ușor peste dificultățile trăite și simțite. Sau poți scrie o scrisoare ție, celui din viitor. Acesta este unul dintre tipurile de scrisori foarte des întâlnite, la fel cum sunt și creerea de jurnale.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite