Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Mondială a Caligrafiei. Totul despre arta scrisului frumos de mână

Ziua Mondială a Caligrafiei/ Pexels
Ziua Mondială a Caligrafiei/ Pexels

Ziua Mondială a Caligrafiei este celebrată în fiecare an în a doua zi de miercuri din luna august. În anul 2022, ziua care celebrează scrisul frumos de mână este sărbătorită pe 11 august.

Ce este caligrafia

Caligrafia reprezintă arta în forma scrisă, fiind des întâlnită în ziua de astăzi în design și publicitate. În vremurile noastre, literele frumos aranjate sunt foarte ușor de realizat datorită tehnologiei avansate de care dispunem. Caligrafia a avut o istorie vastă, cu un impact major asupra multor culturi din întreaga lume.

Citește și: Ziua Mondială a Scriitorilor. Cele mai indecente secrete ale marilor scriitori

Din acest motiv, Ziua Mondială a Caligrafiei celebrează aceasta istorie și își propune să le arate tuturor oamenilor că scrisul frumos de mână poate fi un hobby impresionant.

Istoria Zilei Mondiale a Caligrafiei

Caligrafia a existat de foarte mult timp, fiind o formă de artă care a marcat puncte esențiale în istorie, scrie stiri.tvr.ro. Cuvântul „caligrafie” vine din limba greacă, de la cuvântul „kalligráphia”, unde „kalli” înseamnă frumos iar „gráphia”, scris. Prin urmare, caligrafia reprezintă, pe scurt, scrisul frumos.

De asemenea, scrisul este una dintre cele mai vechi și importante metode de comunicare umană. Aceasta a cunoscut diferite forme și dezvoltări de-a lungul timpului. În toate civilizațiile, scrisul a pornit ca o modalitate de înregistrare a sunetelor, silabelor și cuvintelor pe un suport, prin intermediul anumitor semne sau simboluri.

Chinezii, egiptenii, islamicii și vechile civilizații occidentale au toate stiluri diferite formate de culturile lor, deoarece caligrafia este o combinație între scris și artă vizuală. De exemplu, o mare parte din caligrafia civilizațiilor occidentale provine din practica sa în limba latină. Acest lucru se datorează modului în care era predată și citită în bisericile religioase. Același lucru este valabil și pentru islamici, care au folosit Coranul și textele religioase pentru a crea artă.

Citește și: Ziua Iubitorilor de Cărți, aventuri imaginare printre pagini de roman. 5 recomandări interesante, pe care le poți citi într-o singură zi

Ziua Mondială a Caligrafiei permite experților și începătorilor să se întâlnească pentru a discuta, a practica și a învăța despre arta caligrafiei. Această sărbătoare a început prin intermediul Pen Museum și Manuscript Pen Compan. Pen Museum este un muzeu dedicat predării artei caligrafiei. În acelaș timp, Manuscript Pen Company este un comerciant cu amănuntul de artă specializat în produse de caligrafie.

În fiecare an, Pen Museum aduce experți din diferite școli de artă și permite vizitatorilor care frecventează muzeul să învețe cum să se inițieze în caligrafie și diferitele stiluri de artă care există. Ziua Mondială a Caligrafiei celebrează această artă în istoria sa și îi încurajează și pe alții să participe și să învețe despre această formă de artă.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite