Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua evenimentelor ciudate. Conspirațiile macabre din spatele desenelor animate și alte teorii bizare pe care conspiraționiștii adora sa le sărbătorească astăzi

Ziua evenimentelor ciudate/ Pexels
Ziua evenimentelor ciudate/ Pexels

Iubești teoriile conspirației? Îți place să te gândești la evenimente bizare care par să nu aibă explicații? Atunci Ziua Mondială a Evenimentelor Ciudate este sărbătoarea, celebrată în fiecare an pe 9 octombrie, care trebuie să vă bucure şi pe care trebuie să o celebrați din plin.

În timp ce originile acestei curioase sărbători sunt necunoscute, bănuim că cei care au instituit o astfel de zi au dorit ca oamenii să nu se mai îngrijoreze de lucrurile mici din viață și să își concentreze atenția asupra tuturor misterelor inexplicabile, descumpănitoare și specifice ale lumii.

Viața este plină de evenimente curioase – mari și mici. De exemplu, unde dispare o șosetă după ce sunt spălate rufele în mașina de spălat sau de ce femeile țin gura deschisă când aplică rimelul? Alte mistere sunt colective şi au preocupat de sute de ani minți curioase și aventuroase din întreaga lume. Spre exemplu, “Cine a făcut Stonehenge și în ce scop?”, “Există Bigfoot?” sau „Fantomele pot comunica cu oamenii?”. Pe lângă acestea, mai există misterele mai mari și mai filosofice ale vieții. Cum ar fi ce se întâmplă când murim sau ce este dincolo de marginea Universului?

Cum sărbătorim Ziua Evenimentelor Ciudate

Indiferent ce fel de evenimente curioase te interesează, această zi este o sărbătoare şi un prilej de a-ți satisface măcar în parte curiozitatea cu privire la lumea din jurul tău. Este recomandat să citești sau să urmărești documentare despre unele dintre cele mai faimoase incidente și evenimente curioase care s-au întâmplat în istoria omenirii, de la dispariții din Triunghiul Bermudelor, mărturii despre Yeti sau monstrul din Loch Ness, cercuri perfecte din culturile agricole, sau OZN-uri din Roswell. Transformă-te într-un mic detectiv virtual și încearcă să găsești explicații la evenimentele ciudate care te intrigă.

Citește și: Ziua mondială a animalelor. „Dacă animalele ar vorbi, oamenii ar plânge”. Adevăruri dureroase despre necuvântătoare, necunoscute în jungla urbană

Ziua Evenimentelor Ciudate necesită o minte curioasă şi creativă. Iată cinci exemple de mistere la care să vă gândiți în această zi şi pe care să încercați să le dezlegați.

1. De ce țin femeile gura deschisă când îşi dau cu rimel?

Foarte puține femei sunt capabile să evite înclinația naturală de a deschide gura în timp ce îşi dau cu rimel. Multe dintre femei nu înțeleg de ce fac asta, dar subiectul are de fapt niște raționamente solide în spate. Deschiderea gurii în timpul aplicării rimelului ajută la evitarea clipirii în timp ce vă prelungiți genele. În același sens, ajută mușchii ochilor să se relaxeze suficient de mult timp pentru a obține genele perfecte.

2. Teoriile conspirației desenelor animate

Aceste teorii ale conspirației vă vor face să vă regândiți întreaga copilărie. Totodată, aceste explicații înfiorătoare ale desenelor animate implică, de la bebeluși morți până la personajele noastre preferate reprezentând diferite droguri. În primul rând, teoreticienii conspirației speculează că „Rugrats” este de fapt povestea psihozei și iluziilor Angelicăi. Ei cred că Chucky, Tommy și gemenii Phil şi Lil au murit, iar o Angelica traumatizată a creat aceste personalități, ca un mecanism de copying.

Se presupune că Chuckie și mama sa au murit, lăsându-l pe tatăl său, Chaz, constant anxios. Tommy a murit în pântece, ceea ce ar explica de ce tatăl său petrece ore în subsol creând jucării pentru un fiu care nu s-ar juca niciodată cu ele. În cele din urmă, ei cred că gemenii au fost inițial un singur copil, avortat, dar Angelica nu s-a putut decide dacă era un băiat sau o fată, creând astfel ideea de gemeni. Destul de şocant, nu? Dar aceste teorii nebunești ale conspirației desenelor animate nu se termină cu „Rugrats”.

Teoriile conspirației din jurul „Sponge Bob Pantaloni Pătrați” susțin că personajele reprezintă reprezentări ale diferitelor droguri. Se presupune că Sponge Bob exemplifică metanfetamina, Patrick este marijuana, Squidward este heroina, domnul Krabs este cocaină, iar Sandy reprezintă alcoolul.

3. Consumul de alimente care riscă să te omoare

Unul dintre cele mai înspăimântătoare lucruri de pe lista Zilei Evenimentelor Ciudate este comportamentul riscant al consumului de pește otrăvitor, delicatesă cunoscută sub numele de Fugu și provine din Japonia. Fugu trebuie gătit cu mare atenție pentru a evita expunerea la otravă, fiindcă, în caz contrar, dacă nu este gătit corect, persoana care mănâncă fugu riscă să moară. Este curios cum oamenii mănâncă cu bună știință lucruri despre care știu că îi pot ucide. În anii 1980, Fugu provoca peste 40 de decese pe an, dar astăzi, bucătarii sunt obligați să dețină un certificat special pentru a-l găti. Chiar şi așa, tot se mai înregistrează în medie cam șase decese pe an din această cauză.

4. Conspirația legată de Aeroportul din Denver

Este vorba despre lucrările ciudate de artă din Aeroportul din Denver (Colorado). De la imaginea terifiantă a unui soldat nazist, la copii din diferite țări care dețin arme de distrugere în masă, picturile murale sunt cel puțin șocante, pentru orice privitor. Reprezentanții aeroportului spun că picturile murale reprezintă pacea și anti-violența, dar multă lume e convinsă de contrariu, că reprezintă războiul. În afară de cele patru picturile murale înfiorătoare, alte teorii ale conspirației înconjoară forma pistelor aeroportului. Dintr-o vedere aeriană, modelul pistei seamănă cu o zvastică, dar purtătorii de cuvânt ai aeroportului spun că forma este mai asemănătoare cu cea a unei morişte și este menită să creeze eficiență și siguranță.

Citește și: Ziua Internațională a Nonviolenței. Pașnici într-o lume brutală – cele șase principii cu care învingem răul

Și dacă pistele în formă de zvastică nu erau destul de rele, există și un cal Mustang albastru, de patru tone şi cu o înălțime de aproape 10 metri, cu ochi roșii strălucitori, care te întâmpină când intri în aeroport. Calul și-a ucis artistul, Luis Jimenez, când o piesă s-a rupt în timpul procesului de creație și i-a secționat sculptorului o arteră la picior. Iar conspirațiile legate de aeroportul din Denver nu se opresc aici. Oamenii se întreabă, de asemenea, de ce proiectul aeroportului a depășit bugetul cu 2 milioane de dolari și ce se află în zona de subsol clasificată de sub el. Consensul general între teoreticienii conspirației este că toate aceste întâmplări curioase se traduc în Noua Ordine Mondială.

5. Sepia sunt cele mai curioase creaturi din ocean

Sepia este creatura cea mai apropiată de imaginea unui extraterestru. Aceste animale ciudate sunt maestre ale deghizării. În timp ce speranța de viață a unei sepii este de numai unu-doi ani, aceste ființe inteligente fac multe în viața lor. Creaturi hiperinteligente, au un creier masiv și trei inimi, care pompează sânge albastru. De asemenea, pot schimba culoarea, forma și textura percepută a corpului lor la comandă.

Și când vânează, își pot face corpul să clipească rapid pentru a-și uimi prada. Sepii de sex masculin de mici dimensiuni își folosesc, de asemenea, abilitățile pentru a identifica femelele în timpul procesului de împerechere, astfel încât să-și poată transmite genele fără a fi opriți de masculi mai mari.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite