Warning: Undefined array key "options" in /home/r100535nara/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Papa Francisc, supus miercuri unei intervenţii chirurgicale
ADVERTISEMENT

Papa Francisc, supus miercuri unei intervenţii chirurgicale abdominale. Anunțul a fost făcut de Vatican

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale la abdomen miercuri după-amiază la spitalul Gemelli din Roma, conform unui comunicat emis de Vatican și citat de Reuters.

Echipa medicală a stabilit că o intervenție chirurgicală este necesară în urma evaluărilor din ultimele zile, iar se așteaptă ca Papa să rămână în spital pentru a se recupera timp de „câteva zile”, potrivit News.ro.

Intervenția chirurgicală va fi realizată la nivelul peretelui abdominal sub anestezie generală, conform informațiilor furnizate de Vatican.

Citește și: Momentul când Papa Francisc spală picioarele unor tineri deţinuţi. Printre ei se află și un român

Papa urma să fie internat în spital după audiența sa săptămânală de miercuri dimineață de la Vatican, fără a face vreo mențiune despre operația programată.

Marți, el s-a prezentat la spitalul Gemelli pentru un control și a petrecut aproximativ 40 de minute acolo.

Papa Francisc, care a împlinit zece ani de pontificat în martie, folosește adesea un scaun cu rotile sau un baston din cauza durerilor persistente la genunchi.

Citește și: Papa Francisc, discurs despre criticile aduse comunității LGBTQ+: „Homosexualitatea nu este o crimă”

În iulie 2021, i s-a extirpat o parte a colonului în cadrul unei intervenții chirurgicale menite să trateze o afecțiune intestinală dureroasă numită diverticulită. La începutul acestui an, el a declarat că afecțiunea a reapărut.

Papa a menționat anul trecut că nu a dorit să fie supus unei intervenții chirurgicale la genunchi din cauza efectelor secundare neplăcute ale anesteziei generale utilizate în operația la colon.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite