Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

O stație de metrou din Paris a fost redenumită „Elizabeth II”, în onoarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

O stație de metrou din Paris a fost redenumită „Elizabeth II”/ CNN
O stație de metrou din Paris a fost redenumită „Elizabeth II”/ CNN

Rețeaua de transport din Paris, RATP, a anunțat că și-a schimbat numele uneia dintre stațiile de metrou, pentru a o onora pe Regina Elisabeta a II-a, care s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie.

Stația de metrou George V, de pe linia 1 sub Champs-Élysées, care a fost numită după bunicul regretatei Regine, regele George V, a fost redenumită după regretata Regină. „Grupul RATP aduce un omagiu Reginei Angliei prin redenumirea stației George V în Elisabeta a II-a”, a transmis rețeaua de transport luni într-un comunicat pe Twitter, însoțit de o fotografie a stației cu numele Reginei și anii nașterii și morții ei.

De asemenea, RATP a răspuns unui utilizator care a întrebat dacă schimbarea este permanentă, că aceasta este doar temporară, pentru a nu crea probleme pentru călători, potrivit CNN.

Citește și: Motivul pentru care sicriul Reginei Elisabeta a fost confecționat din plumb. Acesta a fost pregătit în urmă cu 30 de ani

Omagiul adus se rețeaua de transport din Paris a fost cu ocazia înmormântării Reginei Elisabeta a II-a, care a avut loc luni, 19 septembrie, unde a participat și președintele Franței, Emmanuel Macron. 

Imediat după moartea Reginei, palatul prezidențial francez a transmis un mesaj de condoleanțe, mulțumindu-i acestea pentru rolul pe care l-a jucat în istoria modernă și în relația franco-britanică. „Ea deținea un statut special în Franța și un loc special în inimile poporului francez”, a transmis Palatul Elysée într-un comunicat. 

Regina Elisabeta a II-a a deținut recordul pentru cele mai multe vizite la Palatul Élysée pentru un suveran străin. În cele șase vizite de stat pe care le-a făcut în Franța, regina s-a întâlnit cu toți cei opt președinți ai țarii, care a fost înființată în 1959, potrivit declarației.

Citește și: Kate Middleton, omagiul adus Reginei Elisabeta în timpul înmormântării. Prințesa de Wales a purtat bijuteriile regretatului monarh

Regina vorbea fluent franceză și a ținut mai multe discursuri publice în franceză în timp ce vizita țara. „Cea care a stat alături de giganții secolului al XX-lea pe calea istoriei a plecat acum să li se alăture”, se arată în comunicat.

Te-ar putea interesa și