Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Moartea prințesei Diana nu a fost „un accident”. Detaliile care au ieșit la iveală după 25 de ani

Moartea prințesei Diana nu a fost „un accident”/ thetimes.co.uk
Moartea prințesei Diana nu a fost „un accident”/ thetimes.co.uk

Michael Mansfield declară că încă există întrebări cu privire la moartea prințesei Diana, iar cazul este posibil ca nici măcar astăzi să nu fi fost cu adevărat elucidat. Mai mult, tot Michael este de părere că, această moarte a prințesei nu a fost un accident, ci o acțiune plănuită, ceva pregătit cu mai mult timp înainte.

Conform QC, nici măcar șoferii celor două vehicule, atât al mașinii, cât și al motocicletei, nu au fost localizați până în ziua de azi, deși au trecut mai bine de 25 de ani. Mansfield a insistat și asupra anchetei morții celor doi, atât a prințesei Diana, dar și a iubitului ei, Dodi Fayed, caz care ar putea fi redeschis din nou, dacă ar apărea informații și dovezi noi.

Bărbatul în vârstă de 80 de ani, Mohammed Al-Fayed, care i-a fost ca un tată lui Dodi, a oferit site-ului Mirror, o informație despre cum verdictul din cazul uciderii celor doi a fost unul ilegal și mincinos, dar care s-a pierdut odată cu trecerea anilor.

Mansfield e de părere că adevărul va ieși la iveală cât de curând. Ideea că totul a fost un simplu accident rutier, nu este ceea ce consideră acesta adevărat. Așa că, el dorește să facă lumină în acest caz odată pentru totdeauna. Michael nu crede că acesta ar trebui să fie un caz închis, ci unul redeschis. Sunt mult mai multe de discutat despre acest caz, informații care vor ieși într-un final la iveală.

Citește și: Prințul Harry va regreta ultima conversație cu prințesa Diana pentru tot restul vieții sale. Ce s-a întâmplat în momentul când mama sa a murit

Vorbind despre acest caz important, mulți când sunt întrebați ce cred că s-a întâmplat cu adevărat, spun că, a fost un simplu accident. Până și poliția a ajuns să spună tot acest lucru. Medicul legist a elaborat, ca atare, cinci opțiuni pentru juriu. Prima dintre ele a fost uciderea ilegală, în mod inițial, din cauza modului de șofat extrem de neglijent. S-a ajuns apoi, ca poliția britanică să urmărească cazul și să excludă toate fotografiile cu paparazzi și cu cazul în sine. Conform fotografiilor s-a ajuns la concluzia că, fiecare membru al grupului de paparazzi, din cadrul Ritz-ului, care ar fi urmărit Mercedesul în care se afla prințesa și cu iubitul său, nu au reușit să ofere informații concludente.

Medicul legist a luat ca atare această informație și a exclus această opțiune din caz. Mai apoi, juriul din sala de judecată a dat ca verdict, uciderea din culpă, bazată pe următoarele afirmații-conducerea extrem de neglijentă din partea șoferului de Mercedes, dar și a celorlalte vehicule.

Citește și: Cum s-ar îmbrăca prințesa Diana în anul 2022. Cu siguranță nu i-ar lipsi diplomația

Totuși, rămân niște întrebări cu privire la ideea dacă a fost sau nu un accident în scenă. Un lucru foarte important de spus este că, o limuzină neagră a blocat întreaga deplasare a Mercedesului, iar o motocicletă, din spate, a fost cea care a stopat mașina. Doi dintre martori au fost în interiorul tunelului, iar acest act s-a numit „scaun inelat” și a condus în direcția opusă. Nici poliția britanică, nici cea franceză nu au stabilit cine se afla în limuzina neagră, în fața Mercedesului, dar nici cine se afla pe motocicletă. Rămâne întrebarea, „Cum se face că, acele vehicule nu au fost urmărite, dar nici oamenii care erau la conducerea acestora?”.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite