Joe Biden intenționează să candideze pentru al doilea mandat în SUA. Președintele împlinește 80 de ani luna viitoare

Joe Biden
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden, care împlinește 80 de ani în luna noiembrie, intenționează să candideze pentru al doilea mandat în 2024. Politicianul a precizat, de asemenea, că nu a luat încă o decizie oficială.

Întrebat de canalul MSNBC, liderul democrat de la Casa Albă a răspuns că dacă nu s-a hotărât imediat este pentru că, de îndată ce ar face anunțul, „se activează o serie întreagă de reguli” şi „va trebui să mă comport ca un candidat”, relatează Agerpres.

Citește și: Pagina neagră a Americii. Top 10 cei mai incapabili președinți din istoria SUA. Oamenii de la Casa Albă care nu s-au ridicat la înălțimea vremurilor lor

„Nu am luat încă decizia oficial, dar aceasta este intenția mea”, a spus el. Întrebat dacă soţia sa, Jill, este de acord cu o nouă candidatură a sa, Joe Biden a dat de înțeles că da. „Soţia mea crede că facem ceva foarte important şi că nu ar trebui să renunț”, a spus el după o pauză.

Joe Biden ar putea avea parte de al doilea mandat la 82 de ani

Cel mai în vârstă preşedinte ales vreodată în Statele Unite, Joe Biden va aniversa 80 de ani pe 20 noiembrie. El ar urma să aibă 82 de ani la începutul unui posibil al doilea mandat.

Preşedintele Biden şi partidul său se pregătesc să treacă testul alegerilor parlamentare de la jumătatea mandatului, care au loc pe 8 noiembrie, o etapă în mod tradițional dificilă pentru președintele în exerciţiu.

Citește și: America la răscruce. Top 10 cele mai rușinoase momente din istoria SUA, de la lagăre de concentrare la cele patru mari eșecuri ale perioadei postbelice

Printre candidații republicani pentru aceste alegeri, mai mulţi fac campanie continuând să susțină, în mod fals, că alegerile prezidențiale din 2020, câștigate de Joe Biden, i-au fost „furate” predecesorului său, Donald Trump. Acesta este din ce în ce mai deschis cu ideea de a candida din nou în 2024.

Te-ar putea interesa și