Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Elon Musk este oficial proprietarul Twitter. Miliardarul a făcut deja primele concedieri

Elon Musk este oficial proprietarul Twitter
Elon Musk este oficial proprietarul Twitter

Elon Musk, director al Tesla şi SpaceX, a preluat joi controlul Twitter după ce a finalizat achiziţionarea reţelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit mai multor articole din presa de specialitate americană.

După luni de răsturnări de situaţie, cel mai bogat om din lume l-a concediat imediat pe şeful Parag Agrawal şi pe alţi doi directori, directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde, potrivit unor surse anonime ale Washington Post, relatează Agerpres.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări din partea AFP. Elon Musk a avut termen până vineri să finalizeze achiziţionarea reţelei de socializare, în caz contrar, un proces ar fi avut loc în noiembrie.

Citește și: Elon Musk, o nouă idee de afacere care i-a adus câștiguri de 1 milion de dolari. Produsul pe care acesta l-a vândut în câteva ore

Operaţiunea a durat de la anunţarea, la sfârşitul lunii aprilie, a unei oferte de achiziţionare pentru suma de 44 de miliarde de dolari, acceptată de Twitter.

Elon Musk a făcut deja primele declarații după achiziție, postând un mesaj pe contul său de Twitter. „Pasărea este eliberată”, transmite miliardarul.

Miercuri, Elon Musk a intrat în sediul Twitter din San Francisco cu o chiuvetă în brațe. Chiuveta a fost folosită într-un joc de cuvinte dintr-o expresie din limba engleză care se referă la un proces de analiză și acceptare a lucrurilor care se întâmplă.

Citește și: Top cei mai influenți oameni din lume. Cum au ajuns aceștia să strângă averi colosale

„Intră în sediul Twitter – Obișnuiți-vă cu ideea!”, a scris Elon Musk pe Twitter, unde a publicat un videoclip în care se vede cum intră în sediul Twitter purtând o chiuvetă în mâini.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite