Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Top cei mai influenți oameni din lume. Cum au ajuns aceștia să strângă averi colosale

Top cei mai influenți oameni din lume
Top cei mai influenți oameni din lume

Caz în care nu știai sau nu erai sigur cine se află în topul celor 7 oameni cei mai bogați ai lumii, te ajutăm noi să afli acum. Nici eu nu am fost la curent cu acest clasament, dar am aflat de curând, care sunt cei 7 bogătași, care se află în acest clasament.

Elon R. Musk – 237 miliarde $

Elon Musk a înregistrat o creștere destul de senzațională, în jur de 105 miliarde de $ față de anul precedent. Astfel, a ajuns să fie primul în acest clasament. Minunatul nostru câștigător al locului 1, CEO-ul mașinii electrice Tesla și Space X, a avut una dintre cele mai dificile copilării.

Părinții lui au divorțat când avea doar 9 ani, iar de tatăl său de care spunea că este una dintre cele mai rele persoane în viață, s-a separat după 2 ani, de la divorțul produs. Întreaga lui tinerețe a fost batjocorit, și chiar a ajuns să fie spitalizat din această cauză, ca urmare a unei aruncări de pe scări, de către niște băieți.

Citește și: Maye Musk doarme în „garaj” atunci când îl vizitează pe Elon Musk. Care este motivul pentru care modelul în vârstă de 74 de ani face acest lucru

De curând a recunoscut că suferă de sindromul Asperger, o formă spectrum a bolii autism. Toată tinerețea și-a dedicat-o științei calculatoarelor, iar în anul 1995 și-a lansat propria afacere.

Jeff Bezos – 197 miliarde $

Averea acestuia a crescut cu 9 miliarde de dolari, în anul 2020. Deși, a divorțat de fosta soție, fiind nevoit să-i plătească acesteia 37 miliarde de dolari, tot în acest an, averea deținătorului platformei Amazon, tot a crescut.

Ba din contră, valoarea netă a afacerii acestuia continuă să crească cu fiecare actualizare pe care o facem. Ce este și mai interesant, este că, totul a început ca o mică librărie, în camera lui Bezos.

Bernard Arnault – 162 miliarde $

Bernard a înregistrat o creștere extraordinară, de 55 miliarde de dolari față de anul 2020, însă, stagnează față de luna mai. Bernard Arnault este proprietarul LVMH, adică (Louis Vuitton Moet Hennessy), unul dintre conglomeratele formate dintr-o fuziune de branduri, printre care Louis Vuitton și Moet Hennessey (care se ocupă de producerea de șampanie și cognac de o extraordinară calitate).

Acesta este considerat cel mai bogat european, iar cu toate că, s-a născut într-o familie înstărită, nu s-a dat la o parte de la muncă și a ajuns să construiască un imperiu.

Citește și: Este o zi istorică pentru turismul spațial! Richard Branson este primul miliardar care pleacă în spațiu

Bill Gates – 135 miliarde $

A ajuns să piardă 8 miliarde de dolari, dar și așa tot a rămas în topul celor mai bogați oameni din lume. El este fondatorul Microsoft, și pentru foarte mulți ani, a fost considerat ca fiind cel mai bogat om din lume. Până în anul 2017, s-a crezut că nimeni nu-l va putea detrona, însă, după divorțul de fosta sa soție, Melinda, totul s-a schimbat în viața acestuia, nemaifiind pe locurile fruntașe ale clasamentului nostru.

Larry Page 127 miliarde $

Larry a înregistrat un plus de 43 de miliarde de dolari, față de anul 2020, câștigând 2 poziții mai sus și aflându-se acum pe locul 5. Acesta a copilărit într-o familie, unde tatăl avea un doctorat în știința calculatoarelor, Larry fiind un pionier al inteligenței artificiale.

Așa că, materialele de studiu erau mereu la îndemâna acestuia și putea pierde ore întregi, în fiecare zi, citind reviste și cărți de specialitate. Nici nu e de mirare succesul înregistrat de către Google, chiar după lansare, dar și uriașul aport pe care îl are internetul astăzi în societate.

Sergey Brin – 122 miliarde $

Brin a înregistrat o minunată creștere, de peste 40 de miliarde $, în comparație cu anul trecut, și urcând cu două poziții în acest clasament. Sergey este cel care alături de Larry, au ajuns să fondeze Google, în anul 1998.

Doar ca o idee, această societate din spatele motorului de căutare a valorat la finalul anului 2021, mai mult de 1000 miliarde de dolari. Este destul de incredibil, să stai și să analizezi succesul pe care îl are astăzi Google, știind că totul a început într-un garaj micuț.

Citește și: Top 10 cei mai bogați președinți din istoria SUA. Jumătate dintre ei au strâns averi fabuloase din exploatarea sclavilor

Mark Zuckerberg – 119 miliarde $

Mark a înregistrat o creștere de 5 miliarde de dolari, însă, cu toate acestea, a ajuns să piardă 2 locuri față de situația de actualizare din luna mai, și nu a mai făcut parte din topul celor 5 oameni bogați.

Mark este fondatorul Facebook, care într-o foarte scurtă perioadă de timp, a devenit una dintre cele mai populare și mai valoroase companii de social media. Totul a început în camera de cămin a lui Mark, iar azi, acesta ocupă locul 7 în clasamentul nostru, al celor mai bogați oameni din lume.

Te-ar putea interesa și