Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Donald Trump nu va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta, în ciuda faptului că au avut „o relație grozavă”

Donald Trump nu va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta
Donald Trump nu va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta

Donald Trump nu va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Fostul președinte american nu a primit o invitație oficială, în ciuda faptului că acesta ar fi declarat că el și monarhul au „o relație grozavă”.

Toată lumea știe că Donald Trump nu este cel mai stabil emoțional om din lume, iar asta se datorează comportamentului și acțiunilor sale care i-au șocat pe toți. Astfel, nu ne miră că, după ce a fost la o întâlnire oficială cu Regina Elisabeta, la Palatul Buckingham, în 2019, pe vremea când era președintele SUA, acesta a oferit declarații uluitoare în care a dezvăluit că are o relație „grozavă” cu suverana și că aceasta nu s-a mai distrat niciodată atât de bine așa cum a făcut-o în timpul vizitei lui Trump. Acum, în ciuda afirmațiilor, se pare că monarhul nu vrea să fie condusă pe ultimul drum de fostul președinte, asta pentru că Trump nu a primit nicio invitație oficială la înmormântarea suveranei.

Donald Trump și soția sa au fost timp de trei zile, în anul 2019, într-o vizită oficială la Palatul Buckingham, unde s-au întâlnit cu Regina Elisabeta și au discutat afaceri cu prim-ministrul și ducele de York. Imediat cum s-a întors înapoi pe meleagurile americane, Trump a făcut declarații cel puțin șocante.

Citește și: Când și unde va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

„Ne-am distrat de minune. Am auzit oameni care au spus că nu au văzut-o niciodată pe Regină petrecând atât de mult timp de calitate, timp atât de animat. Am avut o perioadă în care am vorbit despre probleme administrative, însă eu nici măcar nu știam cine sunt ceilalți oameni de la masă. Nu am vorbit niciodată cu ei. Ne-am distrat de minune. Am discutat să mergem împreună la o cabană în partea de sus a statului, eu și Liz, undeva unde să putem fi singuri”, a declarat Donald Trump în urmă cu ceva timp.

Având în vedere interpretarea greșită a realității a lui Trump și convingerea sa aparentă că el și Regina Elisabeta au avut o „relație grozavă”, fostul președinte a crezut, mai mult ca sigur, că va primi o invitație la înmormântarea monarhului, un eveniment pe care, dacă ar fi participat, l-ar fi numit drept „cea mai grozavă înmormântare”. Din păcate pentru el, Trump nu se află pe lista de invitați.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, susține că doar președintele actual al SUA și soția sa au fost invitați să participe la înmormântarea Reginei Elisabeta. „Invitația a fost adresată guvernului SUA doar pentru președinte și prima doamnă”, spune aceasta.

Guvernul britanic a informat deja ambasadele tuturor statelor că „din cauza spațiului limitat al serviciului funerar de stat și a evenimentelor asociate, nu pot fi admiși alți membri ai familiei, personalului sau anturajului pricipalului oaspete”. Mai mult, Londra va fi atât de aglomerată, încât liderilor mondiali li s-a propus să ia zboruri comerciale către Aeroportul Heathrow și să nu folosească propriile mașini oficiale în ziua înmormântării, aceștia fiind transportați cu un autobuz special.

Citește și: America la răscruce. Top 10 cele mai rușinoase momente din istoria SUA, de la lagăre de concentrare la cele patru mari eșecuri ale perioadei postbelice

Potrivit publicației USA Today, foștii președinți americani în viață ar putea participa la înmormântare dacă ar primi propria lor invitație, însă acest lucru este foarte probabil să nu se întâmple. Din cauza locurilor limitate, Palatul Buckingham nu vrea să supere pe nimeni, astfel că a ales să-l cheme doar pe președintele actual al SUA. Deși, dacă ar fi chemat doar o parte din președinți, cu siguranță Barack și Michelle Obama ar avea prioritate față de Donald și Melania Trump.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite