Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum va arăta lumea post-covid. Experții au trasat direcția, 83% dintre oameni ar trebui să lucreze de acasă

Cum va arăta lumea post-covid/ Pexels
Cum va arăta lumea post-covid/ Pexels

Întreaga omenire trăiește încă sub semnul pandemiei, prinsă între frica de coronavirus și restricțiile impuse de autorități. Dar mai marii lumii sunt ca de obicei cu un pas înainte și au schițat deja planurile pentru lumea post-pandemică.

Nu este vorba de nicio teorie a conspirației, totul este la vedere, făcut public în luna octombrie sub înaltul patronaj al Forumului Economic Mondial. Chiar dacă titlul scenariului proiectat de cei care impun direcția în care se mișcă lumea este de natură să ne dea fiori: “Resetarea viitorului agendei de lucru: schimbare radicală și reînnoire într-o lume post-Covid”.

Acest document de 31 de pagini este practic un manual de cum să fie implementate aceste puncte ale planului trasat și publicat în iulie de Klaus Schwab (fondator şi CEO al Forumului încă la înființare, în 1974) și asociatul său Thierry Malleret. Ei numesc “Resetarea viitorului” o Carte Albă, ceea ce înseamnă că nu este chiar o versiune finală a planului.

Citește și: Covid-19, cifre reale vs. cifre oficiale. Institutul Ron Paul demonstrează în 9 pași teoria că noul coronavirus este atât de letal cum îl prezintă autoritățile

Poate fi deocamdată doar un fel de proiect. Un balon de încercare menit să măsoare reacțiile oamenilor. Deşi este foarte posibil ca multă lume să nu îl citească și să nu aibă vreodată habar de existența sa.

Perioada de implementare este de zece ani – până în 2030 – trebuind să fie pusă în aplicare de agenda ONU 2021-2030. Planul de măsuri de pus în aplicare, ca răspuns la COVID-19:

  • O accelerare a proceselor de lucru digitalizate, care să transforme un procent de 84% din întâlnirile de lucru în conferințe digitale sau virtuale/video.
  • Aproximativ 83% dintre oameni sunt planificați să lucreze de la distanță. Adică nu mai există interacțiuni între colegi – distanțarea socială absolută, limitarea contactului uman.
  • Aproximativ 50% din toate sarcinile sunt planificate să fie automatizate. Cu alte cuvinte, aportul uman va fi drastic diminuat, chiar și în timp ce se lucrează la distanță.
  • Accelerarea perfecționării/recalificării în digitalizare (de ex. Furnizorii de tehnologie educațională) – 42% din actualizarea abilităților sau instruirea pentru noi abilități vor fi digitalizate. Cu alte cuvinte, fără contact uman – totul pe computer, inteligență artificială (AI), algoritmi.
  • Accelerarea implementării programelor de perfecționare/recalificare. 35% din abilități sunt planificate să fie „re-instrumentate”. Aadică abilitățile existente sunt planificate să fie abandonate, declarate ca nemaifiind de actualitate.
  • Accelerarea transformărilor organizaționale în curs (de exemplu, restructurările). 34% din structurile organizaționale actuale sunt planificate să fie „restructurate”. Cu alte cuvinte, structurile organizaționale existente vor fi declarate învechite – pentru a face loc pentru noi seturi de cadre organizaționale, digitale, structuri care oferă control maxim asupra tuturor activităților.
  • Reducerea temporară a forței de muncă – se estimează că va afecta 28% din populație. Este o cifră suplimentară șomajului, deghizată, deoarece „temporar” nu va reveni niciodată la normă întreagă.
  • Reducerea permanentă a forței de muncă – este vorba de un procent de 13%.
  • Nici o măsură specifică implementată – 4%. Asta poate să însemne că doar într-un astfel de procent nu va fi atinsă de inteligență artificială și algoritmi avut în vedere de autorii raportului.

Citește și: Covid-19 a adus planeta în fața unui nou lockdown. Scenariul imaginat în 2019 de Bill Gates pentru pandemie este respectat întocmai în 2020. Asemănări între „Evenimentul 201” și realitate

Marea Resetare prevede, de asemenea, o schemă de creditare, prin care toate datoriile personale ar fi „iertate” – în schimbul predării tuturor bunurilor personale unui organism administrativ sau unei agenții. Totul va fi oricum atent monitorizat și supravegheat, cu mult mai multă fiabilitate, accelerându-se deja ca până la deadline-ul propus, anul 2030, tehnologia 6G să facă parte integrantă din viața noastră de zi cu zi, așa cum este acum 4G-ul.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite